måndag 13 december 2010

... men jag vägrar ju ge upp bara för det!

I hela mitt liv har jag varit en person som..."ja, men hur fixar jag det här då?"
När problem har poppat upp så har jag försökt lösa dem efter bästa förmåga... och ofta så har jag lyckats fixa till det rätt bra ändå, tycker jag.

När Sven-Erik blev sjuk så blev denna inställning till en nödvändighet... då blev det verkligen upp till bevis för att klara av allt det som jag ställdes inför. Å lite med facit i hand nu... jo, men jag har nog lyckats fixa till det rätt bra ändå... det också, tycker jag. I alla fall hittills...

Men ibland så... ja, ibland så GÅR DET BARA INTE!! Å det är då jag blir... ja, helt ställd! Då inte JAG kan fixa till allt för alla, och inte lösa saker och ting... då blir det svårt. Som nu då...

MEN... jag har ett litet knep! För de gånger som jag verkligen verkligen hamnar i dessa olösliga situtationer.... tänker jag "titta bakåt Elisabeth, du vet att det funnits gånger då saker och ting inte har löst sig, och kanske minns du inte den exakta situationen, men ändå... ändå... när du nu tänker bakåt... visst löste det sig på någe sätt? Du står ju fortfarande här... du lever... och vilket problemet än var då... så har tiden löst det... magiskt nog... det löste sig!!"

Så det här kommer alldeles säkert att lösa sig det också... i alla fall sett bakåt i ett 10-års perspektiv!

Jag dör inte... jag går inte under... jag måste bara hitta en lösning någonstans. Det är INTE synd om mig... jag vill inte att någon ska tycka det... jag vill ju bara göra allt som står i min makt för att klara det här nu. Å vem skulle jag be om hjälp... Sven-Erik?? Nej, jag tror inte det...

Sen finns det ju de som förstår ändå... som kan läsa bra mellan rader.

..........

Nu kanske jag inte skriver här på ett tag... jag vet inte hur jag ska lösa det här... och jag vill inte skriva om det tråkiga heller. Det är jul nu.... och julkänslan den har jag fått gratis! Så flaggan i topp... det löser sig. Carolina är hos en kompis och lucia-fikar ikväll... och jag ska koka mig en kopp kaffe, och titta på reprisen av morgonens lucia.

11 kommentarer:

Anna-gravid i vecka 28 sa...

Massor av kramar får du av mig i alla fall!:)

Caja: sa...

Styrka och mod till dig vännen!
Kram/caja

Maja sa...

jåddah :D

Vida sa...

Du måste ju ha rätt till försörjningsstöd från soc... kontakta dem omgående och kontrollera det. Det är inte meningen att du ska svälta så klart.

Kramar

Di sa...

varma kramar och ja, det är inte kul när man ska fylla år och inte allt fungerar som tänkt. Tänker på dig!

Anonym sa...

Helt rätt! Det är alltid för tidigt att ge upp! Ibland är det inte fel att be om hjälp, även om det sitter långt inne! Jag vet ,-)

Styrkekram!

Anonym sa...

Försörjningsstöd från soc, Svenska Kyrkan kan även bistå gm dess diakoniverksamhet.

Camilla sa...

Många kramar till dig.

Ruta Ett sa...

Bra, kavla upp ärmarna och tänk "just idag är jag stark"! Det löser sig på nåt vis!
Varma kramar!!!

Eleonora sa...

Tänker på dig ofta ofta. Hoppas det har ordnat till sig för dig. Kram kram

Anonym sa...

Ta kontakt med kyrkan, en väninna till mig har fått hjälp av kyrkan för att köpa julmat till sig och sina barn...