söndag 5 maj 2013

"Fin" och "bra"...

... är ord som används rätt ofta här för att beskriva en dag, en stund, en timme, och ibland bara den kortaste minut av något som gav input. För det är ju så livet och tiden måste vara nu... och förresten, aldrig så starkt som nu... "fin" och "bra". Så vi har haft en bra dag idag... Carolina har varit på universitetet och jag har varit hemma och som alltid fokuserat på att fylla de där stunderna emellan som inte är så "fin" och "bra".

Idag lyckades jag läsa i DN om uppbrott. "Att hantera uppbrott ingår i den svåra konsten att vara människa, och det är en konst att låta epoker i ens liv ta slut på ett bra sätt, att avsluta och börja på nytt."
Visst är det så, tänker jag, men det är nog ännu svårare när man i vissa fall inte har valt sina uppbrott. I ett tidigare utkast på bloggen så skrev jag "Vad som är svårast att skriva om (och förklara för mig själv) är hur något som tagit flera år att förlora känns som ett ögonblicksverk. Poff!... och så var allting bara borta. Nu är allting borta. Från en stor familj och släkt till oss två.Som en tsunamikatastrof känns det ibland... tror jag." Å allting började när Sven-Erik blev sjuk.

Det finns också ett annat... ja, jag vet inte om jag ska skriva uppbrott, men det är också en epok av något som jag en gång hade, men som jag nu förlorar allt mer. Det är min syn. Den blir allt sämre, och jag kan varken läsa eller skriva längre utan att det är ordentligt förstorat. Så när jag tidigare skrev att jag lyckats läsa någonting i DN... då hade jag kämpat på ett bra tag.  Att se texten på teven har jag inte kunnat göra på länge, men nu ser jag inte ansiktena längre.
Jag kommer inte att dö av det!!  Jag brukar "hurta till mig" med det tänket när rädslan dyker upp ibland. Å när det gäller teven så har Carolina och jag löst det så fiffigt att vi oftast ser gamla filmer och sådant som jag sett förut, för då vet jag handlingen och behöver inte kunna se så mycket. Å på jobbet har jag fått fina synhjälpmedel. Men som sagt... en epok är över.

"Fin" och "bra"... jag tänker på de orden igen. Det är sådana ord som man tar sig framåt med, skapar, planerar, och fixar till livet med. Bra ord! Å något som vi gör varje varje varje evigaste dag, stund, timme och minsta minut.

Nu är det godnatt... och det ska bli en "fin" och "bra" natt!

(Men viktigast att komma ihåg den här helgen: Carolina hade en fin vårsittning, än om maten kanske inte var den bästa, och många festade lite för mycket. Men att under hela lördagen få göra sig fin och se fram emot kvällen var det viktigaste för henne, så hon kom hem nöjd och glad rätt tidigt.)

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Men kära du! Inte visste jag att du har problem med synen! Vad säger ögonläkaren/optikern? Är det inget som går att åtgärda?

Jag vet ju hur irriterande det är att höra sämre - eftersom de flesta pratar slarvigt och ofta med ryggen mot kameran måste jag alltid ha textat på tv trots att jag har hörapparater.

Men synen går ju inte att texta...

Skönt att du och Carolina kan hitta glädje i vardagen då och då - du ska se att det utökas med tiden.