tisdag 24 juli 2012

... och det blev värre.

För första gången i mitt liv så är jag så chockad så jag inte vet hur jag ska hantera det här. Vad jag ska göra... vad jag ska skriva... vad jag ska...ja, göra vad då? Men att kalla Carolina för "äcklig människa" och annat ännu värre, och som har fått henne att helt rasa ihop här idag... ja, DÄR... DÄR gick gränsen!!

Idag fick vi mail.. Från en vän. Som förstod att vi inte sett de inlägg och kommentarer som min bror och syster nu skrivit på sina respektive facebooksidor. Jag är ju inte vän med någon av mina syskom på facebook, förutom min bror Kenth, och den här vännen tyckte att går man ut med sådana anklagelser och fula påhopp så måste de som berörs få en chans att försvara sig. Så denna vän hade kopierat det...

Sen när vi läste...  och nu har jag suddat den här meningen x antal gånger för jag vet inte hur jag ska kunna skriva om dessa grova och fula påhopp... å hur. Jag skulle vilja lägga ut det dom skrev... jag skulle vilja bemöta varje bokstav... och jag skulle så lätt kunna sticka hål på deras ballong av lögner och skitsnack... men jag är rätt säker på att det inte skulle tjäna något till? Ingen av dem har någonsin kunnat ta kritik, befogad eller obefogad. De har också svårt att skilja på sanning och osanning... och använder den ofta lite som det passar. Men tack och lov... jag skriver bara det... tack och lov... så kan de inte längre springa till mamma och söka medhåll... så där är jag äntligen äntligen fri.   Jag behöver inte vara tyst längre för att skydda min mamma. Jag har levt med de här människorna så länge så jag vet hur dom fungerar... och "dysfunktionella" är ett ord jag har använt många gånger när det gäller dem
Men jag måste visa Carolina att det här är inte okay längre... så här får ingen göra vare sig mot henne eller någon annan... och jag ÄR en tigermamma.

Så jag får se vad jag gör... för jag skäms ju också över deras beteende.

men...

Ibland är det viktigare att markera sin gräns än att få känna sig älskad.


8 kommentarer:

Petra sa...

Jag förstod inte vad det är de skrivit, dina syskon? Vad har de sagt nu? (Och vad är det ni "gjort" som gör att de verkar ogilla er så mycket..?)

Men oj oj vad ska man säga, jag undrar vad de tänker. Din dotter skrev väl inget som går att anmäla ens! Eller?

Maggan sa...

Jag förstår inte! Är det samma syster som skriver så här på facebok som du skriver om den första juni här på bloggen: http://himlastigen.blogspot.se/2012/06/min-syster-ar-fantastisk.html

Det går inte ihop för mig.

Önskar er båda lugn och ro och kärlek i mängd!

Sundsvalls Micke sa...

Hej!
Om det är kränkande o namn med så kan ni göra en polisanmälan. Fast det är klart att det tar ju energi o tid..
Hela denna historia säger ju bara vilka små människor det handlar om som du är släkt med.
Men sanningen kommer alltid förr eller senare ikapp dom som far med lögner. Stå på er o en stor kram till er båda.
Micke G

mimmi sa...

Du och Caroline har varandra :-) ta vara på varandras trygghet och stöd som ni kan ge varandra ni är inte ensamma ni har varandra.

Och om du orkar så möt dina släktingar med tystnad de vill ha en reaktion positiv/negativ precis som med reklam all uppmärksamhet är positiv medan tystnad är negativ.

Annars ta Fb inläggen och polisanmäl tillbaka. Ta med dem till de stödkontakter du har.

Bakgrunden till varför de uppför sig som de gör har jag inte. Men men är det vuxna friska människor som håller på så är de inte värda ens en tanke från dig o Carolina.

Läste också Carolinas blogg och vill bara säga att det är alrig roligt att bli bortvald inte ens av ens fiender men att kanske tillfälligt bli accepterad är inte heller något roligt.

En symbolisk handling att bli kvitt dem kan jag ge dig via mail. Och har ni något i ert hem som påminner det minsta om dem t ex gamla gåvor eller liknande gör er av med den så inte deras energi finns hos er och tar er positiva energi.

Massor med styrkekramar
Mimmi

Renée sa...

Dessa människor är det ju något fel på. Hur kan man tycka att man ska använda detta livet till att hacka på andra? Livet som är så värdefullt, som är till att LEVAS! Hoppas dom snart får upp sina ögen och förstår att det är så fel det de gör... Jag håller på er och jag tror att många läsare tycker att de där människorna är ena riktiga fulingar! STÅ PÅ ER!!!

caja sa...

Läser här och hos Carolina...blir arg och ledsen...att det förekommer en sådan omänsklighet och oförmåga till empati hos era närmaste...finns mycket man skulle vilja skriva men de orden lämpar sig illa i era fina bloggar så jag väljer att låta bli, tänker destomer istället. Ger er de allra största och varmaste kramar som går att uppbringa....

Önskar er allt väl mitt i allt detta kaos av känslor../caja

Ruta Ett sa...

Jag blir som du - chockad och dessutom mållös över vad jag läser.
"Dysfunktionell" verkar bara vara första bokstaven i förnamnet och knappt det.

Jag har själv aldrig varit i den situationen så kan jag bara säga att jag häpnar över att det finns människor som gör sådant ...

Kramar så många jag har just nu...och det är många...

Anonym sa...

Kära Elisabeth. Jag finner inga ord, kan bara skicka kärleksfulla tankar. Förstår att du tagit hänsyn till din mor, men nu finns det väl inget som hindrar att du klipper alla band till din sorgliga och empatilösa släkt. Som sagt, jag hittar inga ord för deras beteende. / Sylvia S