söndag 7 september 2008

Söndag morgon...

... skriver jag. Söndag morgon. Jag har sovit bra inatt. Eller bra? Jag har vaknat och somnat om vartannat, och jag har drömt mardrömmar igen. Om SE.
Jag vet inte riktigt vad.... bara kaos och rädsla i drömmarna... och att jag har sovit med lampan tänd.
Söndag morgon. Jag tänker på hur många söndagsmornar som jag har fått kaffe på säng. Då, i det andra livet... tillsammans med honom. Då.
Söndag morgon. Jag tänker på hur jag måste samla ihop mig nu... möta solen som skiner idag... vara den bästa mamman i världen... för hon som nyss har stigit upp, och som har planerat att möblera om sitt rum. Nu.

Söndag morgon. Jag vill inte veta det.... jag vill inte känna det... att från och med nu, så kommer jag att möta varje eviga söndagsmorgon utan SE.

Det är svårt att sakna. Men nu samlar jag ihop mig...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lämnar en kram och en önskan om en solig och skön söndag! Möblera om kan vara en bra sysselsättning när livet känns stökigt, man bringar liksom lite ordning och reda i sitt liv, även på det psykiska planet...

Anette sa...

det är vid dessa tillfällen jag skulle vilja ta moppen med nybakta bullar och komma över på en förmiddagsfika.
Jag gör det i tanken istället...

Anonym sa...

Jag skulle inte klara av en enda morgon utan min Janne! Du kämpar så fint med din Prinsessa och jag beundrar din dagliga kamp...förstår inte hur du orkar ibland./Kram

Anonym sa...

Gulla vacker, det var så länge sedan jag hörde det uttrycket! Vad roligt att det är några som fortfarande minns sådana gamla uttryck. Jag och mamma brukar dra oss till minnes gamla uttryck och ord när vi pratar i telefon, vissa ord har jag inte hört sedan jag var liten. Men det är så "hemtrevligt" att få höra dem igen, och ha någon som vet vad de betyder. För som du säger, sådana ord är svåra, för att inte säga omöjliga, att översätta. Ett ord som jag tycker är bra, men som egentligen saknar en bra översättning, är "önchelit". Är det ett ord som du känner till? Man sa det i Holmträsk och även i Anundsjö, varifrån min mamma är. Ynkligt är ju inte rätt översättning, utan mer "rörande, ömkligt" kanske? Men någon korrekt översättning går ju inte att göra, lika lite som man kan översätta "Gulla vacker" till de som inte växt upp med uttrycket.

Jag önskar er en bra måndag. Glöm inte att bakom de allra svartaste moln så skiner solen, även om man inte kan se det just nu...

Gisan sa...

Stora varma söndagskramar vill jag ge dig!!!

Annela sa...

Tassar in med en kvällsmacka och lite mintte.
Sov gott!
Kramar, vännen...