måndag 3 november 2008

En tomtenisse...

... har sprungit här i några dagar, och släppt ner DN i brevlådan. "Nissen har sprungit fel" tänkte jag först... men jag låtsades som ingenting. För hur glad blev inte jag över att få favorittidningen i brevlådan!! Vi som inte ens har en dagstidning längre...

Himlaglad. Så kan man skriva... för trots att det kändes som om jag satt och tjuvläste i en tidning som förmodligen någon annan skulle ha... så kändes det bara så världslyxigt och roligt att få läsa om allt därute i stora världen. Kaffekoppen, DN och jag.... så där som i tiden förut... kanske inte så märkvärdigt för många... men jag har njutit varje sekund!

Men idag, när tidningen kom, så tänkte jag...."han kan ju inte springa fel hur många gånger som helst den här nissen... jag måste nog ringa och kolla."

Åh.. vad stum jag blev.... någon hade lämnat in en förmånskupong, skrivit dit mitt namn.. och beställt tidningen för mig en tid framöver!
"Men... vem då?" frågade jag killen på prenumerationsavdelningen.
"Nej, det får nog bli en liten hemlighet.... för det står faktisk inte" svarade han, och lät road.
"Ehh... ja, tack då!" var allt jag kom mig för att säga.

Nu sitter jag här.... glad över att få läsa denna favvotidningen en tid framöver... men framför allt ödmjuk... så himla förvånande glad och ödmjuk... att det finns så snälla människor!

Tack!
Nu vet jag ju att det inte var någon tomtenisse iallafall.... det var en ängel!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Så trevligt att få DN till morgonkaffet. Vi har prenumererat på den så länge jag har varit vid Stenstugu och det är 47 år nu. Men den börjar blir ruskigt dyr, förutom den vanliga avgiften får vi betala 450:- i flygtillägg. Fast det får gå, vi har svårt att tänka oss att avstå från den.

Jag förstår att du känner glädje över den trevliga presenten.

Många krama!/Ingrid

mossfolk sa...

Vad gulligt... av någon :)
Det är sådana där små saker som visar att någon tänkt på en som man blir så himla glad för!

Lallis - liv och leverne sa...

SÅ härligt, vännen:)
Kram lallis

Anonym sa...

Det är ofta så...det lilla betyder så mycket!
Hoppas du får några trevliga morgonläsningar!
Kram

Anonym sa...

Va roligt!
Änglar finns.
Absolut.
Kram Nalle

Annela sa...

Vilken härlig överraskning, även om det inte är en lokaltidning. Det finns mycket att läsa i DN!
Och änglar finns...
kramar, vännen...

Eleonora sa...

Ja, det är bara att tacka och ta emot. Det finns nog lika många snälla människor som det finns knäppa. Men omtänksamt var det! Nu får du ha många fina lässtunder vid morgonkaffet! Kram på dig.

Anonym sa...

Vad roligt för dig.Dn var det länge sedan jag läste men minns att den var bra. Speciellt på söndagarna.Ännu ingen bil i siktet för oss ,jo kanske vi hålller på att förhandla om en.Det är en ångestfylld affär i alla fall.
Längtar efter att ha en bra bil att köra .Saknar min gamla som bara står där och väntar på bildoktorn och sedan ska den säljas.Min dator funkar nu ganska bra och jag sitter nu på jobbet och skriver.Lugnt med kunder just nu.
Kram ewa

Anonym sa...

Vad kul :-) Sån´t värmer ända in i hjärteroten, vad härliga nissar du har omkring dig :-)

Kramar

Anette sa...

Men oh så härligt!
Du ser att det finns en ängel där på din axel....trots allt...

kram på dig,

Gisan sa...

Åh så roligt för dig! Kramar...

Anonym sa...

Det finns så många fantastiska människor. Människor som bryr sig om. Det är ibland lätt att glömma det när media basunerar ut om våld och katastrofer.
jag blir så glad när jag läser om dina steg framåt mot en ny vardag. Där finns en liten glimt av hopp och förtröstan. Som du så ofta sagt. Du fixar det här. Det är alldeles alldeles säkert. Många varma kramar.

Anonym sa...

Visst är det härligt med änglar. Kanske du får reda på vem det var i sinom tid. Jag är oskyldig i alla fall, men hade jag vetat att det gjorde dig glad, hade det varit en annan sak. Kram