lördag 15 november 2008

Vad ska jag...

... fylla livet med nu? Vad har livet, därborta i framtiden, för planer för mig? Livet med SE är... å det känns svårt att skriva... och inte känna... men livet med SE... är slut. Slut. Det har jag vetat länge. Men jag håller ändå fast, och förlorar mig lätt i det som var.... för det är det enda jag har kvar. Det är en trygghet ännu så länge... vi.

Sitter och fika i sängen. Pontus P och jag. Lördag. Vad ska jag fylla den här dagen med? Jo, men så är det ju... livet är ju ingenting som bara ligger därborta i framtiden, och väntar på att jag ska komma dit. OM jag nu ska komma dit.
Det är ju transportsträckan dit som är livet.... varje dag.

Jag tror att vi ska gå iväg till Röda Korsets secondhand-butik, och se om vi kan hitta en ny liten adventsljusstake. Vi måste skaffa en ny.... för den vi har... den vackra i näver... den som SE gjorde för över 20 år sen... den får ligga kvar i den inlindade plastpåsen från Coop. Vi fixar INTE att ta fram den i år...
Sen ska vi gå hem och fika glass med smulade pepparkakor. Ha lite mys.

..........

Hon som kom hem från kursprovet i historia igår... hon såg ganska nöjd ut.
"Jag skrev och skrev... och svarade på varenda fråga..." sa hon.
Så vi firade med lite fika... hon fick berätta om provet... och nu håller vi tummarna!

På kvällen hade vi fest. För fest är det när man fått hjortron av svärmor, kan koka hjortronsylt, äta den varm med glass till, och smula digistivekex över!
Såg på tv tillsammans. En bra kväll.

Det är mycket mys nu.... det måste få vara så.

9 kommentarer:

Christina sa...

Bara mys ni för det behövs.
Önskar er en skön lördag
Kram vännen

Eleonora sa...

Jag har sett att Åhléns hade en vit gran. Kanske har de även i Umeå? En rekommendation i alla fall. Ha det gott - kram kram

Anonym sa...

Du är så bra på att ta fram det gottiga i en stund och göra fest av det, Trots att livet inte är nån större fest just nu. Jag tycker du är beundransvärd!/Stor kram

Anonym sa...

Härligt med mys... Rusta har fina, billiga adventsstakar

Anonym sa...

Det är så härligt att läsa om dina mysplaner med C. Låter som en skön helg, och fler kommer du att få,,, loppis är alltid kul :-) Jag var där sist jag var till Umeå, det finns så oändligt mycket att kika på där.
Tiden är här och nu :-)

Kramar i massor.

Annela sa...

Jag håller tummarna för att det gick bra på provet! och hjortronsylt *suckar* som är så gott. Njuuut! Det finns inget så gott som hjortronsylt.

Unknown sa...

BRA!

Jag håller tummarna för Carolina. Jag tror nog det går bra eftersom du var expert på Machiavelli ialla fall ett tag ;-)

Kram på er och mys allt vad ni kan,

//Harriet

Gisan sa...

November i allmänhet är en månad som kräver mycket mys. Nu har tack och lov halva gått... Kramar...

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Kan inte låta bli att kommentera din åsikt om Jehovas vittnen på
ninajohangarden.blogg.se
Du skriver att du "fått höra" att de värvar poäng för att t.ex. bli en av de 144.000 utvalda.
Jag har själv hört liknande tankar. Det har då kommit från andra samfund och religiösa motståndare till vittnena.
Eftersom bibeln på en mängd ställen framhåller vikten av att förkunna och dela med sig av sin tro (från hus till hus och på andra sätt)
känner olika samfundsmedlemmar det mycket frustrerande att det praktiskt taget bara är vittnena som gör detta. Olika samfund har
med jämna mellanrum försökt få sina medlemmar att bli aktiva förkunnare, men det har inte lyckats. Vad ska de då göra? En gammal beprövad metod:
att förtala och sprida osanning.
Jag har mycket nära vänner bland vittnena och kan försäkra dig om att något poängsystem inte existerar. De drivs av oegennytta och människokärlek.
Det du hört kan inte vara från vittnena själva, utan hörsägen från andra. Varför inte fråga dem som kommer på besök. Men då måste du öppna dörren ;-)