måndag 29 mars 2010

"Och mellan bergen och tallarna...



... höres musiken och trallarna..." går bra att sjunga högt när man diskar. Det är vad jag brukar mena med att "se solen fast den inte finns där", eller "myrsteg som för framåt".
Å det är vad jag gjorde idag på morgonen.. och vad jag gör allt som oftast... sjunger och gnolar. Både när jag diskar... och lite hela tiden nu.

Carolina har kommit hem. Hon har haft en bra helg med pojkvännen, både med hockey, god mat, spelat spel, varit och handlat... och föräldrarna hade varit trevliga. Men hon är glad att vara hemma igen... vilket hon sa flera gånger igår kväll.
För mig blev det också en bra helg... för att jag bestämde det. Läste gamla heminredningstidningar, satte upp foton på väggen, städade lite, busade med Pontus P... ja, lite så. Men mest så gick jag omkring och sjöng högt... både "Svinsta skär" och annat.

Sen skriver jag inte så mycket om ensamheten... den där som nästan hotar hela ens existens. Den där som man måste ha en mycket stor sångreportoar för mest hela tiden nu...
Men jag skriver om hur ynklig jag kände mig igår när två människor stannade och pratade med mig när jag var ute med Pontus P. De var så trevliga... och vi stod där och pratade hundraser och våra hundar en bra stund. Ynkligheten kom sen... när jag insåg hur glad jag kände mig över att träffa några människor. Ynkligt, egentligen... att man är så ensam att man känner en sådan enorm glädje över att möta några vilka som helst på en hundpromenad.

Men idag ska jag träffa min vän, kontaktpersonen... vi ska gå och äta lunch tillsammans.

Det blir bra... och jag gnolar vidare. Samt gruvar över påsken lite... och om vi ska orka åka ut till SE då.

7 kommentarer:

Eleonora sa...

Men Elisabeth - ska du inte ta och gå med i någon sångkör?? Ex. kyrkans sångkör? Hoppas du får en trevlig lunch! Kram till dig

Pia sa...

Härligt att du gnolar och sjunger :) fortsätt med det;musik och sång är bra för själen: Kram

kicki sa...

Oj va längesedan jag var här hos dej, nu har jag massor att läsa ikapp...hoppas allt är bra med dej. Jag njuter för fullt nu av att snön börjar försvinna....snart är det vååååårrrr...som vanligt en styrkekram.

Anonym sa...

Hej du! Jag tänkte alldeles precis som Eleonora när jag läste vad du skrivit. Du borde verkligen börja sjunga i en kör. Finns säkert massor av trevliga körer i din stad. Både körer för proffs och en del för oss andra också. Jag sjöng i kör tidigare, men på grund av olika saker har jag under många år haft uppehåll. Nu efter jul började jag igen i en nystartad kör. Oj,oj, oj va kul det är. Jag är alltid alldeles upprymd när jag kommer hem därifrån. Man blir glad av att sjunga och får massor med nya trevliga vänner och det händer alltid saker runt en kör. Sjung på du! Jag fortsätter att be för dig/ Kram Åsa

Vida sa...

Instämmer med föregående sångare.. eller kommentatörer menar jag :)

Sångglädje kanske vore nåt att ta fasta på.. det kan vara magiskt och öppna upp och släppa ut saker.

En varm påskkram från Liv

Elisabeth sa...

eLEONORA: Jo, jag har tänkt på det... många gånger! Men jag kommer liksom aldrig till skott! Varför vet jag inte, men just nu så känns det som ganska nog med RK-jobb tisdagar och torsdagar, två träffar med kontaktpersonen, och en träff med lösningssamtal... per vecka. Men vi får se...! Önskar dig en riktigt fin påskhelg, och som jag sagt tidigare... var rädd om dig! Kram..

pIA: Ja, men det är tur att det inte är någon som hör... kan man säga! Men som du skriver, musik är bra för själen, och den har en unik förmåga att bana väg, och öppna upp för glädjen. Jag jobbar på det...! Ha en riktigt fin och härlig påsk, kära du... och tack för att du finns! Kram..

kICKI: Min vän... du får titta in precis när du vill. Jag är så glad bara att du finns! Våren verkar ha tagit lite semester, tycker jag! Åteminstone här...
Var rädd om dig, och din fina underbara familj... och ha en riktigt fin påsk tillsammans med dem. Kram..

åSA: Jo, jag vet att det är roligt och ger massor av ny input det här med att sjunga i kör, men som du ser av mitt svar till Eleonora så har jag inte riktigt kommit dit än.
För många år sedan så sjöng jag i kör.. och i min tidigare familj så sjöngs och spelades det alltid.
TACK snälla för dina ord... att du ber för mig. Det är stort och vackert av dig att du gör det... och jag känner mig så ödmjukt priviligierad och tacksam att någon ber för mig... och jag tackar Gud för dig. Tack snälla Åsa! Önskar dig en riktigt fin och härlig påsk tillsammans med de dina... Varm kram..

vIDA: Jag håller både med dig och de andra vad gäller sång- och körglädje. Men det får vila lite nu...
Åker du hemöver i påsk? I vilket fall som helst så vill jag önska dig en riktigt fin och härlig påsk, med många påskkramar, och mycket påskgodis! Kram..

Anonym sa...

Man behöver sörpla i sig gladenergin så eftersom du så gärna sjunger och lyssnar på musik, så säger jag som de andra gå med i en kör. Finns många olika och jag vet vänner som sjunger i kör som får sån energi av det.

Med på vår resa till egypten var tre kvinnor från dina hemtrakter. Vet du att du var också med...Jag hade dig i tankarna nästan hela tiden.

Hjärtekramar
Ewa