torsdag 21 juli 2011

Den här drömmen...

... var också viktig. Varför vet jag inte... och INTE för att jag går omkring och tror att jag ska dö endera dan.

Men jag dog här hemma. Jag låg vaken och kunde inte sova, precis som om det var i verkligheten. Så kände jag bara hur jag... sögs ut ur kroppen... jag visste att jag dog... och jag visste att Carolina låg och sov i sitt rum... men det var som inget problem med det. Jag visste att hon skulle klara sig.

Jag kände bara en stor stor vit(hur man nu kan känna färg?) lycka... och rätt som det var så stod jag på andra sidan gatan tillsammans med min ena lillebror Kenth. Jag förstod att han också hade dött... och det var min uppgift att lära honom att flyga.

Jag höll honom i handen och med min andra hand så viftade jag lite... så att vi lättade och flög uppåt. Sen stod han plötsligt på marken igen... och jag såg hur rädd han var. Han försökte vifta lite försiktigt... och hans fötter lämnade marken. Men bara en liten bit...
Jag frågade om han var rädd... och han nickade.

Då började det helt plötsligt att snöa... stora vita lapphanskar som föll ner från himlen. Å jag har aldrig känt sådan glädje förut (och jag kan nästan känna den glädjen än)... och jag tog Kenths ansikte i mina händer, och sa:
"Kenth, vet du vad det betyder när det snöar?"
Nej, sa han, tyst.
"Jo, för varje snöflinga som faller så skrattar en ängel", sa jag. Och skrattade.
Sen vaknade jag.


Det var en märklig dröm... men viktig på någe vis. Vacker och fylld med glädje... men ändå var det olustigt att vakna... jag tror ingen tycker om att drömma om döden. Så det blir nog att tända lampan inatt igen..

5 kommentarer:

Renée sa...

Läste lite i min drömtydarbok och att drömma om döden kan betyda att du lämnar ett gammalt livsmönster bakom dig eller att du bearbetar känslor du har inför döden. Ofta bearbetar ju hjärnan det vi har i huvudet dagtid... Själv drömmer jag väldigt konstigt stundtals, ett tag var jag en mördare som dödade folk, inte så trevligt och ett tag bara städade jag i drömmen...
Hoppas du sover gott natten som kommer, KRAM!

Anonym sa...

Vilken härlig dröm. Vad jag förstått av drömtydning enligt flera skolor så är döden ofta en symbol för pånyttfödelse. Sorg o smärta måste få ta sin tid, och sedan vänder det. / Sylvia

Kersti sa...

Vilken vacker dröm. Du är verkligen på väg. Kramar i mängd från Enskede. Ja nu är vi tillbaka i stan igen.

Anonym sa...

"Varje snöflinga är en ängel", det är nog det vackraste jag hört på länge. Väldigt länge.

/m-matten

Elisabeth sa...

rENÉE: Ja, så kan det vara. Att med små steg, i någon slags process nu, lämna det livsmönster jag trodde var bestämt. Å samtidigt en annan process där jag måste försöka bearbeta det som varit, och det som jag vet kommer. Vilken bra och tänkvärd drömtydarbok!
Mina drömmar, som jag oftast kommer ihåg, brukar jag dela in i A- och B-drömmar. A-drömmarna är kristallklara och känns viktigast, medan B-drömmarna mest bara är ett hopkok av suddiga intryck och röriga bilder.. och ingenting jag fäster någon större vikt vid. Men skulle jag drömma om att jag var en mördare... hujedamig! Måtte jag då slippa det! Ikväll hoppas jag att både du och jag får sova gott! Tack snälla.. Varm kram...

sYLVIA: Ja, det var en vacker dröm, så länge jag var i den, men det kändes olustigt när jag vaknade. Döden är ju i verkligheten rätt svår att hantera, tycker jag. Åteminstone just nu. Men det är ju precis som du skriver.. sorg och smärta måste få ta sin tid... men sen vänder det. Tack snälla för de orden. Varm kram..

kERSTI: Ja, det var en vacker dröm. Synd bara att verkligheten, rädslan för döden-tänket, fick mig att bli rädd sen. Tack snälla för dina ord... jag vill så gärna tro att jag kommit en bit på väg. Hur känns det att vara tillbaka i stan igen, och lämna din lilla stugutrapp? Varm kram..

m-MATTEN: Det var märkligt att säga... tänkte jag i natt.. här tillbaka i verkligheten. Jag har aldrig hört det förut... men i drömmen var den meningen bara så självklar och sann... att "för varje snöflinga som faller så skrattar en ängel". Tack snälla... Varm kram..