torsdag 14 juli 2011

"Tomatsoppajävlaköket"....


(Som inte såg ut så här, förstår jag ju!)

... var Carolinas första ord när hon kom hem från jobbet ikväll. Inte nog med att studentköket som hon skulle städa såg ut som om de haft röjarfest på tomatsoppa; både väggar och tak hade fått smaka på soppan, liksom det mesta av köksinredningen! Idag fick hon dessutom veta hur mycket hennes arbetsinsats av att få bort allt i detta "tomatsoppajävlakök" var värd. Av två föräldrar som kommit för att besöka sin studerande son....

"Men ska du städa här... vad gulligt av dig... hör du det, Maria?"!" sa pappan till Carolina, men vände sig samtidigt till frun med sin fråga.
"Ja... jo... vad roligt att ni tycker det" sa Carolina då. Hon blev ju glad över det han sagt..
Då vände sig frun mot mannen, och sa högdraget:

"Thomas, vi pratar inte med städare!"

Carolina blev så paff att hon blev tyst... och kunde inte göra annat än att börja med spisen... med fastbränd tomatsoppa. Ilskan kom ikväll... för "tomatsoppajävlaköket"!

Å jag kan inte låta bli att undra... om somliga människor inte har mer än tomatsoppa i huvudet?!

..........

Det här blev skrivet för dagen... det är inget roligt att skriva om en trist mage.

9 kommentarer:

kajsa sa...

Men fy vilken hemsk kärring! Jag förstår till fullo att din fina dotter blev lessen å kränkt!

Tummelisa sa...

Du vet väl Elisabeth att den siste "dåren" är inte född ännu? Sådana människor förtjänar ingen uppmärksamhet......hu vad arg jag blir.Hälsa Carolina!
Kram från Tummelisa

Renée sa...

Jag hade strypt kärringjäveln!!!

Kersti sa...

Man upphör aldrig att förvånas. Att de inte måste röja sin skit själva. Läser just nu en bok om Amerikanska södern och svarta hembiträden. Jag trodde att vi lämnat den formen av diskriminering. Tänk så fel man kan ha. Krama om Carolina hon är värd mer respekt än alla sånna kvinnor.

Häxann sa...

Usch! Att somliga bara kan med! Det hade varit berättigat att hälla en burk tomatsoppa över huvudet på henne!

Ruta Ett sa...

Oj, den mentaliteten trodde jag inte existerade längre! Men det finns alltid några dinosaurier kvar. Mest synd om pappan, som har en sån bitch till fru. Han måste stå ut med henne jämt.
Ordna er en skön helg!!
kramar till er båda

Elisabeth sa...

kAJSA: Ja, jag kan bara hålla med dig - hemsk kärring! Men som tur var så blev Carolina bara arg på kärringeländet! Varm kram..

tUMMELISA: Jag ler, och instämmer "den sista "dåren" är inte född ännu"! Å precis som du skriver... sådana människor förtjänar verkligen ingen uppmärksamhet! Jag ska hälsa Carolina. Varm kram..

rENÉE: Ja, jag också! Åteminstone i tanken.. Varm kram..

kERSTI: Ja, jag blev nog lika förvånad som du, Kersti. Rena medeltidsfasoner... i vår tid? Hon kunde ju åteminstone haft vett nog att hålla tyst om sin trista inställning. Hon har nog inte mött så mycket respekt i sina dar... respekt är ju som bekant något man förtjänar. Jag har kramat Carolina från dig... och berättat vad du skrev. Varm kram...

hÄXANN: Ja, visst blir man förvånad över somliga! Jag undrar just hur hon hade reagerat om hon fått en burk rinnande tomatsoppa över sig... då kanske hon hade nedlåtit sig och bett "städerskan" om hjälp? Varm kram..

rUTA ETT: Ja, jag tänkte precis som du... stackars pappan. Han verkade ju verkligen tacksam för att Carolina kom dit och skulle städa.. han kan nog inte ha det alltför lätt, stackarn.
Visst fixar vi en bra helg... alltid, och så gott det går. Hoppas detsamma för dig... en bra helg! Varm kram..

Cecilia N sa...

Undrar om den frun vet att Umeå har de högst utbildade städarna i Sverige.

Så sades det iaf för sisådär 25 år sen. Arbetslösa mer eller mindre färdiga akademiker försörjde sig på städning. Jag med ett tag.

Jag hälsar alltid på städerskor jag möter. Varför skulle jag inte? Men somliga verkar ovana att bli sedda.

Ewa sa...

Snälla Ni, lägg inte energi på sånt folk....de är ju de som har de stora problemen!!! Jag skulle bara skämmas om jag haft ett barn som ställt till de så i sitt boende o funderat på hur f-n har jag uppfostrat mitt barn???
Skickar massor av kramar till Er ikväll
Ewa