söndag 5 augusti 2012

"För här bor ju den starkaste mamman i världen"....

...  blir en bra rubrik idag, tänker jag.
För den beskriver precis vad den senaste veckan har handlat om, och vad det nog kommer att handla om ett bra tag framöver. Att släppa allt... alla tankar och bilder på hur illa det måste vara med Sven-Erik nu (jag har ju inte varit dit på ett tag) och det slut som närmar sig där också. Alla tankar och bilder på mamma som jag vaknar med varje morgon... men som sen bara får plats i små dikter jag hittar. Så det allra svåraste...alla tankar och bilder på de som gjorde Carolina illa... och som den senaste veckan haft mardrömmar och nu sover med lampan tänd. 

Vi har varit ute och fikat... vi har träffat min kusin... vi har handlat hem god mat... vi har pratat och pratat...vi har varit vid havet med finaste grannen... vi har.... ja, vi har varit så mycket, vi är så mycket, och kommer för all framtid att vara den starkaste lilla familjen som Gud gett mig nu. Så är det bara... för den starkaste mamman i världen!

Sen har jag en bön, Gud:
Gud... när jag vacklar, håll mig i handen.
Gud... låt mig vinna på lotto fast jag aldrig spelar.
Gud... låt de änglar som du skickat förstå vad vackert dom gör.
Gud... mamma sa alltid "Gud är en stor humorist" och jag tror på henne. Jag ber att du ger henne många många goda skratt där hos dig.

Ikväll ska vi se Poirot... och alldeles säkert blir det med gofika till!

..........

Dikter som jag hittat, och vill spara:

"Några hjärtan är skatter
som aldrig kan ta slut
Ägaren strör det givmilt
i solströmmar ut
(Karin Boye)

"Kom ut och titta på mig, mamma, genom farstuhålets mörker
det är jag som sitter där på bänken
med rosetten högt i håret som en flygande fanfar.
Det är verkligen jag,
och ingenting har hänt.
(Ur Vedbrand av Elsie Johansson)

1 kommentar:

Anonym sa...

Elisha. Du är starkaste mamman men du är oxå en otroligt stark hustru. Det krävs en otrolig styrka att leva med att maken bor på ett hem. Inte bara styrka utan även mod. Lättare att vara stark o modig om omgivningen förstår att det är tufft. Ib