fredag 23 april 2010

Mitt i kalvsyltan...

... kom känslan alldeles nyss: "Ja, därborta sitter Sven-Erik och äter middag nu... precis som jag...fast jag sitter här i vardagsrummet och äter."
Det går inte att beskriva den känslan... den får bara tänkas bort. Fort. Speciellt ikväll...

I helgen är jag ensam... mer än vanligt. Carolina har åkt med pojkvännen hem till föräldrarna. Hans mamma fyller år... det är marknad i byn... ja, men självklart så tyckte jag att hon skulle åka. Bestämde det.
Men jag fick jobba för det... hon ville inte åka bara för att hon var så orolig för mig. Det här med min yrsel... som ju har kommit och gått lite hela tiden nu... ville alldeles förstöra helgen för henne. Men sen jag övertygat henne om att jag skulle ringa "min vän M (kontaktpersonen) om det blev någe allvarligt... och köpt mig en kardemummabulle och en heminredningstidning som jag sa att jag skulle lyxa med ikväll, så lät hon sig övertalas.
Nu har hon åkt... och skickat 514 sms för att kolla att jag mår bra!

Vilket jag gör just nu. För jag har bestämt det.
Å jag ska se mycket på teve...

10 kommentarer:

Lisbet sa...

Hoppas du får en riktigt bra kväll!
Jag ska också se på teve i kväll. Det kan man unna sej en fredagskväll. I morgon bitti blir det lite mathandlande, inget märkvärdigt. Här i vårt land är det ganska panik nu med, som de säger, allt mera tomma hyllor i butikerna. Inte klokt hur en del människor är bortskämda med det världsliga...

Elisabeth sa...

lISBETH: Tack snälla för dina ord... lite mindre ensamt. Jag hoppas att du också får en riktigt bra kväll! Kram..

~ Hennes Rum ~ sa...

Bra vännen!
En heminredningstidning att bläddra i, och en god bulle, tycker jag låter som en väl vald lyx och vila.
Och vad gullig Carolina är som visar dig sådan omtanke, och att ni samtidigt kan jobba tillsammans på att hon kunde resa till sin pojkvän ♥


STOR KRAM ♥
Eva

~ Hennes Rum ~ sa...

Men vännen min...vet du att jag ser nu att vi skrivit till varandra ungefär samtidigt i kvällen...
Jag fick en sådan där obehaglig yrsel idag också, och har sovit några timmar nu under min pläd...vaknade och bara måste kika in här en liten stund...

TACK, varmaste tack för Dina ord till mig ♥

Jag tror att Gud vill att vi trots det geografiska avståndet ska följa varandras livsstigar, och hålla varandra i handen ibland genom orden, mellan raderna.
Mitt eget liv omfattar så många trauman, att jag genom det känner igen såå mycket av allt det du skriver...

Än en gång, varmaste tack för att DU finns ♥


STOR KRAM igen
från Eva

Anonym sa...

Elisabeth lilla....nu har jag inte varit här hos dig på evigheter och inte har jag läst på vad som har hänt med dig sedan sist, men jag blir oroligt över din hälsa när jag ser vad som händer med dig.
Yrsel är något som jag känner igen och har levt med av och till i 2 år nu.
Har fått förklarat för mig att det beror på spänningar i kroppen. Man spänner sig, framförallt nackmuskulaturen och det sätter sig som yrsel så småningom. Det liksom smyger sig på.
Nu har jag sådan tur att jag genom företagshälsovården får subventionerad massage hur ofta jag vill för 150:-/tillfälle.
Men så blir det så att man tycker att "nu mår jag ok" och vill spara på utgiften, men så kommer det tillbaka...
Har varit hemma en vecka nu pga yrsel och inser att jag slarvat med att boka in massagetider....
Hoppas du kan få hälp med det snaraste...
Det är jättejobbigt att vara yr, jag vet!
Varmaste kramarna!

Bittan sa...

Ja du sitter i samma sits som du ensam framför tv:n cicci i ö-vik o fredrik i norge o jag e långledig men ganska skönt o vara ensam ibland...hoppas att du fått en bra fredagkväll o att resten av helgen blir bra....Kram Bittan

mossfolk sa...

Usch vad jobbigt med den där yrseln och vad jobbigt för Carolina att inte kunna åka någonstans utan att behöva oroa sig så!
Hoppas att solen skiner lika mycket hos dig som här idag!
Trevlig helg!!!

Kerstin sa...

Har hittat Dig igen! Älskar namnet på Din blogg:)! Du skriver om Din yrsel? Har Du kollat så inte Ditt blodtryck är för lågt?
Ha en skön fortsatt helg så hörs vi:D
Kram*

Tussegumman sa...

Elisabeth min vän. Jsg tror helt klart att det är bra för Carolina att komma bort lite med pojkvännen. Önskar att du också kunde göra detsamma och få glömma lite och fylla på batterierna. Titta på vackra smycken och bara vara. Det kan vara en tröst Ibland när man är i ett visst läge. Önskar dig allt gott min vän önskar vi kunde fika ihop med gofika vid tillfälle/Många kramar Tussegumman

Elisabeth sa...

Vilken bärhjälp det är att läsa att andra också drabbas/drabbats av yrsel!!! Ni vet ju hur man är... rädslan, längst där innerst inne, att det ska vara någe allvarligare finns ju alltid där. Inte för att jag vet vad min yrsel beror på... men det kändes betydligt bättre sedan jag läst att jag inte är ensam om det här. Tack snälla... och tack alla ni andra också... ni är alla bärhjälp mer än ni nog vet om! Kram..