tisdag 27 mars 2012

Funktionsnedsättning...

... är ett ord som.. ja, ett ord som jag inte riktigt vill acceptera, känner jag. Ändå är det så jag fungerar nu. Med en långvarig kognitiv nedsättning, och en synskada som bara blir sämre så är det så man benämner det nu... funktionsnedsättning.
Idag har jag varit på två möten om min framtid på RK... vi får se hur det går.

Idag ringde de också från Sjöjungfrun. Den fina sköterskan Desiré berättade att Sven-Erik haft magsjuka inatt, och kräkts flera gånger. Idag var han sängliggande, och på eftermiddagen hade de fått i honom lite vatten.
Jag skriver inte mer om det ikväll... men bilden på näthinnan är där hos honom hela tiden. Jag sitter där bredvid hans säng.

Carolina har suttit hemma och pluggat hela dagen. Imorgon är det tentadags för henne igen..

Imorgon ska vi fira... oavsett hur tentan går.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen gillar jag itne ordet funktionsnedsättning. Förr hette funtionshinder. Det är bättre. Funktionsnedsättning anger att personens funktion är nedsatt dvs individen har ett problem. Funktionshindrad anger att miljön omkring individen är hindrande. Bättre tycker jag. Och i så fall, om miljön ändras kring personen så personen inte längre hindras att leva som andra. Ville bara nämna vad ett ord kan betyda. Undrar alltid varför det ändrades till att nuförtiden heta funktionsnedsatt.

Elisabeth sa...

aNONYM: Nej, jag håller med dig, jag gillar inte heller det ordet. Av precis samma tankegångar som du... som f ö var ett väldigt klokt tänk. Varm kram..