lördag 8 december 2012

Ju närmare julen man kommer...

... desto mer magisk blir risgrynsgröten. Den byter till och med namn till tomtegröt, och runt omkring den dukas det fram både leverpastej, tända ljus, skratt, tunnbröd, och önskelistor. Å det, tänker jag, måste väl vara magi om någe... att en liten köpt grötkorv från Findus kan skapa en sådan stämning.
Ialla fall här hos oss ikväll...

Bredvid min tallrik låg en tidig julklapp. På den lilla lappen stod det:
"Älskade mamma!
Tack för att du är så underbar. Jag vet att jag kan vara
rätt jobbig och slarvig ibland, men en sak är säker: Jag
skulle inte överleva utan DIG!
Förlåt för en stressig morgon"

I paketet låg en dvd-box med filmer av Charles Dickens, min favoritförfattare. Hon hade tänkt ge mig den i julklapp först på julafton, men... ja, nu ville hon ge mig den idag. Å än om jag kände larmklockan inombords (vilket jag naturligtvis inte sa, men julafton är snart här) så blev jag jätteglad och varm i hjärtat...  och allra mest över hennes fina ord på den lilla lappen.  Tack, gumman...

.........

Nu är natten här, och jag undrar om jag kommer att drömma om mamma inatt igen. I natten som var så drömde jag om henne. En stark liten dröm som har följt mig i känslan hela dagen.. och det känns viktigt att komma ihåg den, och ta den med till framtiden.
Mamma stod i en dörröppning, med bruna karmar och brun dörr. Vem som bodde där vet jag inte, men hon stod där och sträckte ut handen mot mig. Hon var klädd i den vitaste t-shirt jag sett, nästan så att det lyste om den, men jag vet inte vad hon hade på sig i övrigt. Hon var så fin... så vacker och frisk och jag tyckte det var konstigt... hur kunde hon vara så där fin och stark och vacker... hon såg ju inte alls ut sådan när jag såg henne senast... tänkte jag där i drömmen.
Sen vaknade jag... och som sagt, drömmen har följt mig hela dagen... och känslan har vuxit sig allt starkare... hon vakar över mig, och vill ge mig styrka.

Nu.. fort fort bort med tänket på drömmen. Men jag vill minnas den ändå..

..........

Godnatt världen... och imorgon blir det fortsatt julmys.


2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Tomtegröt blir man mätt och glad av.
Bamsekramar - med hopp om en storatad lördag!

Med Lenas egna ord sa...

Din mamma är med dig!

Gulligt med "klappen" av Carolina.

Mycket styrka önskar jag dig.

Guds frid vare med er båda.

Kram/Lena