måndag 3 december 2012

Stolthet...

... hur ofta hittar vi den känslan inom oss själva... för oss själva?
Jag hittar den då mycket sällan! Å faktum är att jag inte kan komma ihåg en endaste gång som jag har känt en sådan stolthet över mig själv som jag gjorde idag.

Där jag låg i tandläkarstolen, och tittade upp i taket och väntade på att han skulle börja borra igen. Då tandläkaren med sin lugnande norrbottensdialekt sa: "Ja, det här gå bra... nu är du int lika spänd längre... jag ser det på ögona dina... det här gör du bra!"

Ja,men ni vet.... aldrig aldrig någonsin har jag tänkt tanken: "Elisabeth, vad du är duktig... vad modig du är!!!"  Å aldrig aldrig har jag känt det heller.... att jag är duktig... eller särskilt modig. Men det gjorde jag just då... där i tandläkarstolen.

Sen var det en mycket mycket stolt Elisabeth (om än på vingliga ben) som gick därifrån... stolt över sitt mod att våga något som för många är rena vardagsmaten....  att gå till tandläkaren.

Men jag var stolt... och det är jag än!!

Sen gjorde det ju inte saken sämre att mina tänder inte var i så dåligt skick som jag tidigare varit så rädd för; tandröta, tandlossning, karies... och säkert skulle jag nu få dra ut varenda tand... alldeles säkert. Så jag blev både förvånad... och riktigt riktigt glad...  när han sa att mina tänder är i ganska gott skick... lite tandsten och ytterligare en avslagen tand som de nu ska fiixa till... hos en tandläkare som jobbar med de som lider av tandvårdsrädsla. Va? Hur bra kan inte det här bli?

Så idag är dagen min... jag är STOLT ÖVER MIG SJÄLV  och LYCLIG!!

Tack snällaste snälla Gud för stödet...
Tack mamma för modet (du var alltid så orolig för mina tänder)...

2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så härligt att du hittat en sån bra och förstående tandläkare!...och jag tycker också att du är modig och vi kan vara stolta över oss tillsammans.
Häromdagen blev jag så stolt över mig själv att jag stickar så jämnt.
Bamsekramar...stolta sådana...

Tummelisa sa...

Vad glad jag är för Din skull. Är själv väldigt rädd för tandläkaren. Du ska vara stolt, Du är både modig och vacker. Skönt också att det inte var så allvarligt med Dina tänder som Du trodde.
Kram till min vardagshjälte.
Tummelisa