torsdag 16 oktober 2008

En elefant balanserade...

... så känns det! Både när det gäller allting som sker runt omkring, och när det gäller mina känslor. Å mest befinner sig den här elefanten i nedförsbacken, känns det som...

Men jag har lovat mig själv att försöka hålla fast vid tre saker (Inte två!). Jag kände hur viktigt det var igår kväll.
1. Att skriva så mycket jag bara kan och orkar.
2. Att hålla fast, och välja att se ljusglimtarna när de finns.
3. Att hitta vägen framåt.

Igår kväll satt jag och läste mina rader om vår jul förra året. Känslan mitt i det jag läste, mitt i tårarna, och mitt i det som gjorde så ont att minnas, fick mig att förstå just detta... hur glad jag var att jag sparat mina minnen... och att det trots allt fanns ljusglimtar då också. Det i sin tur fick mig att inse att orkade jag då, med allt det tunga och svåra som levdes.... ja, i jämförelse med det, så måste jag ju bara orka nu! Orka att hitta vägen vidare och framåt...

Å jag kände värmen genom tårarna när jag läste om hur vi suttit och sett "Tomten" på tv. Jag och SE. Jag hade glömt det minnet... men nu fick jag det tillbaka. Ett av mina vackraste minnen.
Den ljusglimten saknar jag... mycket!!

Det är tufft nu också. Mer än så. Men också på ett annat sätt. På många sätt. Men som sagt... i jämförelse.

Så jag ska försöka hålla fast vid det här. Än om det inte går alla stunder och dagar... och kanske inte så speciellt bra just nu!

..........

Idag har jag varit på stan med SE:s systerdotter Sofie. Hon behövde strumpbyxor, och jag behövde komma ut....! Trevligt med fika, och tänka på annat.

Mamma är kvar på sjukhuset. De vet inte vad det är, och hennes värden är dåliga. Jag ska åka upp till henne imorgon.

Jag och Carolina har sett "Djävulen bär Prada" ikväll. Med mycket glass till...

Sov gott världen...

12 kommentarer:

Eleonora sa...

Djävulen bär Prada visade ju i alla fall en massa vackra kläder och Meryl Streep spelar ju alltid BRA. Stackars lilla mamma, måtte dom hitta vad som behöver göras så att hon snart får komma hem igen. Förstår att din pappa är mycket orolig. Det är så trist när gamla människor blir ensamma, det är nog inte så lätt att klara sig själv. Trevligt att du var på stan med S. Bra att något händer. Ha det gott och nu får jag nog säga God Natt och Sov så GOtt.

Elzie sa...

Det lät härligt i allt ihop att du sparat julminnena. Man behöver sina minnen, det är så sant som det är sagt.
Hoppas dom hittar felet på din mamma snart och att ni får en bra helg.
Kram Elzie

Anonym sa...

För mig är det så klart att för att överleva måste man VÄLJA att se de ljusglimtar som trots allt finns även i det mörkaste mörker. Buddismen har en bra inställning tycker jag - de talar om att disciplinera tankarna. Så även om vi faller ner då och då i sorgen oc smärtan har vi alltid ett val att gå vidare. Jag beundrar din vishet så mycket. Och jag vill än en gång vädja till dig att när du orkar fundera på att ge ut en bok av dina blogginlägg. Du skulle kunna hjälpa så många andra. Hjälpa dem att se att det finns hopp även när det är tungt.

Jessica sa...

Hej vännen
Klart du få lägga en länk till mig.
Tack för fin kommentar, det värmde.
Hoppas att din mamma får besked på vad det är för fel så hon kan bli bättre.
vrm kram

chaos sa...

Tre mycket bra och viktiga saker att hålla fast vid. Tar till mig dom jag med. Behöver något att klamra mig fast vid just nu.

Sköt om dig, vännen!

Många varma kramar till dig!

Anonym sa...

Vad trevligt du och SE:s systerdotter Sofie har det.. verkligen roligt då man kan umgås över generationerna. Tittar till dig lite då och då och du ska veta jag har alltid mina tankar hos dig:-)
Stor kram och en fin helg på dig:-)

Anonym sa...

Glömde ju din lilla mamma.. klart jag önskar att det där ska ordna sig Elisabeth .. jag vet ju en del med min mamma oxså:-)
nej, snart är det Idol igen och det där tittar jag på.. har följt med i dansen från allra första början .. jag skiftar i vilken jag håller på, men Lars är alltid min favorit.. han är den mest vanliga som håller på en helt egen stil och det där gillar jag.. så verkar han så ödmjuk oxså:-)
Kram igen

Anonym sa...

Men även om det var svårt så klarade elefanten av att balansera på den där spindeltråden! Och han kunde till och med hämta fler elefanter och det gick ändå bra.

Det är sånt man blir stärkt av - att klara av riktigt svåra saker, som verkar helt omöjliga vid första tanken... Elefantstor kram till dig! Och fortsätt balansera - även om det är svårt så går det sakta framåt!

Ingrid sa...

Djävulen bär Prada såg jag för inte så länge sedan och tyckte mycket om den. Meryl Streep är verkligen toppen i allt hon gör. Vi var och såg Mamma Mia och hon var bra även där. Tänk att kunna spela så vitt skilda karaktärer och göra det på ett så bra sätt.

Hoppas verkligen att läkarna kommer på vad det är för fel med din mamma. Det måste kännas tungt och oroligt att ha det att tänka på också.

Ha en riktigt fin helg och tack snälla du för din kommentar hos mig!
Kram Ingrid

PS. Angående katterna kontra rävarna, så är det än så länge katterna som är de som är tuffast. De jagar iväg rävarna när de tycker att de blir för närgångna. Men ännu är rävarna ganska små, jag undrar hur det blir när de blir äldre och större? Det är väl bara att hoppas på att de slutar komma hit. DS.

Christina sa...

Du har rätt inställning att se ljusglimtarna.
De finns där bakom molnen alltid.

Önskar er allt gott
Kram vännen

mossfolk sa...

Glass är gott och djävulen bär prada är bra.
Nu håller jag tummarna för att lilla mamma blir bättre och för att spindeln väver allt starkare tråd!
Kram

Anonym sa...

Hoppas att din mamma blir frisk fort och att dom framför allt vet varför hon mår dåligt. Julen är en känslig tid...alla förväntningar och minnen. /Stor kram!!!