tisdag 14 oktober 2008

Sven-Erik...

... och Carolina. Hon åkte och hälsade på SE i lördags, tillsammans med J. Viktigt att skriva om det. Minnas det.

Hon var nervös för att åka dit, utan mig. Visste inte riktigt vad hon skulle prata om... och hur. Men som hon sa:
"Du har ju alltid varit med när vi har åkt och hälsat på pappa... men jag måste ju nångång kunna åka dit själv också".
"Men om det känns jobbigt gumman, så behöver du inte åka dit... du kan ju åka dit någon annan gång då" sa jag.
"Nej, men det är viktigt... jag vill att pappa ska godkänna J. Han brukade ju alltid vilja veta... eller träffa dom jag var tillsammans med... så jag vill att han ska få träffa J" , svarade hon.

De tog bussen ut till Tomtebo. SE satt tillsammans med några andra och tittade på tv när de kom.
"Hej pappa... nu kommer vi och hälsar på... och det här är J" var det första hon hade sagt.
"Jo, hej" hade han svarat. (Jag frågade Carolina sen om han hade sett, eller låtit förvånad över att se dom... det tyckte hon inte. Men han hade sneglat på J flera gånger... och höjt på ögonbrynen.)
Sen hade de satt sig där bredvid honom. Suttit där en liten stund och pratat. Riktigt vad de pratade om har jag inte fått reda på så mycket. Mer än att han hade berättat hur hungrig han var. Men när de skulle gå så sa Carolina:
"Hörru pappa... nu måste vi åka". (Hon hade varit noga med att inte säga "hem".)
"Jaha... ja, men då ser vi vem som kommer hem först... du eller jag" , hade han svarat.
DET tyckte hon var svårt att höra... "mamma, då ville jag bara gråta"... för de två, Carolina och SE brukade alltid, i livet förut, tävla om vem som skulle hinna hem först. Det fanns tydligen kvar.
"Men jag ska bara äta lite här först... så kommer jag sen", hade han fortsatt.

Han satt kvar i fåtöljen när de gick. Hon tyckte att det var svårt att gå. Hon tyckte att det gått bra. Men hon hade inte börjat gråta.

........

Å så blir hon "dumpad" två dagar senare av J... av den anledningen att hon hade blivit så ledsen efter att de hade varit och hälsat på hennes pappa. Han ville ha "glada tjejer"!

"Men mamma... jag grät ju inte ens", sa hon till mig.


......

Nu tar jag lite bloggpaus... eller inte.
Det är så mycket annat.
Men kanske skriver jag ändå... jag vet inte.

20 kommentarer:

Diverselådan! sa...

Dumpad för att man inte är "glad"...? Vem är glad hela tiden? Tror J att han kommer att gå igenom hela livet "glad"?
Fast på sätt och vis bra att han visar redan nu hur omogen han är, då slösar inte Carolina bort tid och energi på honom.
Jättekram från Annette

Anonym sa...

Ååh, vad tråkigt att läsa om "dumpningen", stackars C! Men det var inte ditt fel, oavsett om du grät eller inte, om du blev ledsen eller inte. Han var inte mogen nog att klara av situationen bara. Jättekram till er båda!

Isabelle sa...

Å vad jag känner med C nu. Om du läser här, du starka vackra tjej, så vill jag bara säga att det var säkert något annat som gjorde att han ville vidare, ibland är killar så fega ;) Det var jättefint gjort av dig att ta med honom till din pappa och kunde han inte ta att du blev berörd av det då är han inte värd dig. Kom ihåg att dina känslor är dina och alltid rätt, de ska inte döljas för hänsyn till någon annan. Stora styrkekramar till dig!
Och en till mamma också ;)

Anonym sa...

Nämen fy..... Då var det ju inget att ha den där killen, egentligen.
Men hu ,vad jobbigt för Carolina.
En stor kram till henne.... Och givetvis en stor till dig med Elisabeth......

Diverselådan! sa...

...fast jag kan ju bara tänka mig hur besviken Carolina känner sig. Och jag förstår också att du känner dig besviken och vill ha bloggpaus...ibland går bara luften ur 'en och då behöver man en timeout för att hämta nya krafter.
Jättekram igen till er båda!

Anonym sa...

Kram på dig.
Jag har mailat dig
ewa

Anonym sa...

Den första kärleken kan vara så ....... grym!! Som om ni inte har nog.
Jag har följt er ett tag nu, och önskar allt gott.
"Mitt i allt regnet, kom det en skur, men efter regn, kommer solsken."

Christina sa...

Nej men åhhh så synd, varför skall allt tråkigt drabba just er?

Skickar upp en stor värmande kram kanske kan den lindra något lite?

Kram till dig och Carolina

Eleonora sa...

Mitt hjärta blöder för Carolina. Hur kunde hon missta sig så på J?? Men kanske han blev rädd och inte visste hur han skulle agera. Hoppas han ber om ursäkt och blir hennes vän igen - om C. vill det.

Ta du den paus du behöver Elisabeth. Du är alltid välkommen till mig att hälsa på. Kram söta vännen

Bloggblad sa...

Osäker, omogen och rädd... Min första tanke var också att han kanske inte är nåt att ha - MEN han kanske också mognar och förstår när han tänker efter. Det är tufft att komma in i en familj där det finns svåra saker, vi som redan är inne i det svåra är lite mer vana än den som dimper rakt ner i det...

Gisan sa...

Hmm... Vilket grymt sätt att dumpa på!!! Han förtjänar henne inte. men det hjälper henne inte just nu kan jag tro. Kramar...

Anonym sa...

Stora varma kramar till C och dig!

Ewa

Vida sa...

Konstig kille... Då vet han verkligen inte mycket om livet om han inte insett att vara ledsen är en del av det oavsett om man är en "glad tjej" eller inte. Kanske blev han rädd och till C kan jag bara säga att hon förtjänar bättre och att det finns killar som står kvar när det stormar. Men jag förstår om hon är ledsen för det är inte lätt alla gånger.

Kramar till C och till dig Elisabeth!

/Liv

Anonym sa...

Så tråkigt för C...att få vara den man är oavsett hur man är..är ju grunden i kärleken..och ja..det är svårt kan jag tänka mig att förstå varför...skickar en varm kram till dig! och en ännu större till C...en dag finns han där som uppskattar henne för den hon är..bara som hon är..

UllaMona sa...

Självklart är det jättetråkigt för C att inte J vill vara tillsammans med henne längre, men det visar ju tydligt att han inte är mogen ett förhållande...man dumpar inte en flickvän för att hon inte alltid är glad..det finns ingen som kan vara glad jämt.Jag tror att det är J som är så rädd för verkligheten att han måste stoppa huvudet i sanden och bara vara en liten pojke utan ansvar och mognad.

Anonym sa...

Åh, vad jobbigt det måste ha varit,,,,och sen dumpad???!! vill ha en glad tjej?????
Det var en av de sämsta komentarer jag hört i mitt 37 åriga liv!!!!
HerreGud! jag blir alldeles matt,,,,vet inte vad jag ska skriva,,,
helt otroligt, när man behöver kärlek och närhet som bäst!!! Då sticker han - nej, jag har onekligen för liten hjärna för att få in det!

Bara såååå ledsamt,,,så ledsamt. Även om de är unga, så är det ledsamt att inte ha tryggheten och närheten när man behöver den.

Anonym sa...

Åh det är så svårt att vara ung. Svårt att vara människa även om man inte är ung för den delen. Men det där första när allt måste vara så rätt innan man lär sig att det aldrig blir det, om man nu någonsin lär sig. Varma tankar till er båda.

Anonym sa...

Kan bara säga som så att. Den killen var inte värd Carolina. Hon ska ha en fin, kille som är lika fin som hon själv. Det sa allt att han dumpade henne. Hon borde ta alla killar med sig till pappa som hon träffar i framtiden. Hon är säkert ledsen nu, men varför vara ledsen över en sån kille. Nä, det är nog bättre för henne att vara stolt och glad att hon slapp honom. Stolt över att hon gjorde det som var viktigt för henne, glad för att han visade vem han var i ett tidigt stadium. Det är lättare då att gå vidare. Tids nog kommer han, den rätte. Den som är värd att älskas av en fin tjej som Carolina.

Det var roligt (fast jag förstår att det är svårt) att S-E kom ihåg att de förr tävlade om vem som hinner först.

Kramar Nalle

Laila sa...

Välkommen til verkligheten grabben! :-\
Jag lider med C för att det händer nu när hon behöver någon. Å andra sidan behöver hon inte någon som inte vågar stå uåå för sånt som är tungt och jobbigt.

Ger er båda varsin stor kram!

Anonym sa...

Hm, den där J...Kan inte ha någon människokännedom! Vad då " glada tjejer "?!!!

Han var dum! Tycker jag då!

Hon var modig din dotter!

Hoppas du får en fin helg!

// Kram Anna