onsdag 2 juni 2010

Vänner är som skrutt...

... tänker jag. Riktiga vänner... och det spelar ingen roll om dom får betalt för att vara det. Åteminstone inte när det gäller M... för som jag sa till henne idag, så skulle jag inte klara det här så särskilt bra om det inte vore för henne. Min vän M, kontaktpersonen... som kan trösta knytten.

"När skruttet läst sitt brev med mycken möda
(hon hade särskilt svårt med knyttets namn)
blev buskens vita rosor plötsligt röda
och skruttet flög helt glatt i knyttets famn
och viskade: glöm bort hur hemskt det var
och minns att allt det roliga är kvar!
Jag längtar efter havet som jag aldrig har fått se
och att samla vackra snäckor är en underbar idé!
De reste redan samma natt i filifjonkans båt
och alla homsor hurrade och skrek och bar sig åt,
nu gungar glädjelampor över havet var man ser,
nu tröstar vi varandra och är aldrig rädda mer!"

(Ur "Vem ska trösta knyttet?" av Tove Jansson)

Frukost tillsamman på MVG... lite ögonshopping på stan... och så ett kaffebesök hos henne ikväll... ja, det känns som en bra "knytte-dag" tycker jag. Ikväll blev det mycket prat om det svåra...

Carolina är lycklig över sin nygamla säng! Igår kom Jonas hit med deras gamla säng... en stor fin säng som är 120 cm bred... så hon och Leif fick möblera om på hennes rum. "En riktig prinsessäng" som hon uttryckte det...

Nu är jag så så tom och trött... så nu släcks glädjelamporna ner för natten.

..........

Å jag ringde inte till SE idag heller...



8 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint du skriver och beskriver. Jag har sagt det förr jag vet. Men så är det.
Hjätekramar till dig i sommarvärmen
Ewa

Musikanta sa...

Mirren kan hela "Vem ska trösta knyttet" utantill. Så många gånger har hon läst den för Lillmirren...
Den är underbar!

Ha en bra dag - här är det ljuvligt solsken och varmt på morgonen.
Många kramar/M

Mimmi sa...

FAstnade för din kommentar att du inte ringde SE idag heller!

Just jag tycker att du skall ringa just när du känner för det inte planera och tänka för mkt. Och känner du i magen att det kommer bli jobbigt så strunta i det. Du skall tännka på dig så att du mår bra göra det som gör dig lycklig och välmående. I svenska dagbladet så är det en artikelserie om "Lycka" och idag handlade det bl a om stressen av att följa med de senaste rören om hur man blir Lycklig. Intressant.....
Så gör något ont så skaka av dig det och lämnadet och njut av ögonblicket. Ibland lättare sagt än gjort men jag hoppas du förstår vad jag menar.

Eleonora sa...

Hälsningar från mig

~ Hennes Rum ~ sa...

God morgon på dig, min vän...och tack för dina ord hos mig ~~~

Jag får en känsla av att du har en mycket god vän i din kontaktperson, och att det är någon som egentligen hade kunnat vara din vän, utan att vara anställd som en sådan...och därför så är det ju en alldeles riktig vän!

Ring SE när du känner för det i stunden ♥

Och så roligt för Carolina att hon fått en prinsess-säng...en säng behöver inte alls vara ny, för att ge den känslan, om man har förmågan att glädjas, coh det har Carolina!


Varm Kram från Eva

Lena sa...

"... nu tröstar vi varandra och är aldrig rädda mer!" Helt underbart!!
Jag älskar Tove Janssons böcker, och skrev också ett inlägg om just Knyttet för några månader sen.

Även jag fastnade för orden att du inte ringt idag heller, och jag tänker: För vems skull ringer du??
Om det känns bra för dig själv och du känner att SE blir glad under tiden han pratar med dig - Ring!! Men strunta i vad samvetet och personalen säger.

Solskens-Kramar!
Lena

Kersti sa...

Jag har hittat kassettbandet. Det som jag talade om där den är tonsatt. Nu klurar jag på ett sätt att få in den på cd så att jag kan skicka över den till dig. Kramar

Elisabeth sa...

aNONYM EWA: Å tack snälla för de orden! Jag tycker själv att mitt skrivande nu för tiden inte blir så bra...
Kan du inte skicka hit lite av den där sommarvärmen? Kram..

mUSIKANTA: Oj, det var verkligen imponerande! Jag kan den inte alls utantill..
Ha en bra fredag... och du får också skicka hit lite sommarvärme! Kram..

mIMMI: Tack gulliga du, för ditt omtänksamma tänk... men man har en dubbelbottnad känsla vad gäller dessa telefonsamtal... att höra hans röst är ju den högsta lyckan och samtidigt så blir man så konkret medveten om hur illa det är. Det är svårt... denna "lyckliga sorgens längtan".
Det du skriver om lyckan... att skaka av sig... och njuta av ögonblicket... jo, det är bra tänk, men som du också skriver.. inte helt lätt. Kram..

mORMORSHEM: Är det någon som ska tacka så är det jag... dina ord andas alltid värme och omtanke. Tack snälla!
Du har en alldeles rätt känsla - hon har kommit att bli en mycket god vän. En vän som jag känner stark tillit till... och någon sådan vän har jag inte haft på mycket mycket länge.
Å tack för dina fina ord vad gäller Carolina... och du har rätt här också. Hon är ju inte så bortskämd med somligt, så hon brukar bli så himla tacksam och glad när hon får något... som nu en säng! Kram..

eLEONORA: Å hälsningar tillbaka till dig! Jag skulle skriva ett mail till dig ikväll... men det blev inte så. Hoppas allt är väl med dig... Kram..

lENA: Ja, men visst är den! Jag får en klump i halsen när jag läser... en saga som berättar vad riktig vänskap handlar om.
När det gäller mina telefonsamtal till SE, så är jag helt övertygad om att personalen inte lägger några som helst värderingar i om jag ringer eller inte... jag vet att de förstår. Å det är en stor stor trygghet för mig att känna så nu...
Men det är svårt att längta efter att höra hans röst, vilja ringa, och samtidigt veta att så fort man hör den så hör man också hur illa det är. Solsken till dig... Kram..

kERSTI: Å aldrig ska jag glömma när vi stod där och läste just de orden på Junibacken... nästan magiskt var det! Tack snälla... Kram..