fredag 15 oktober 2010

Adventsljus...

... har de börjat sälja, men lussekatter.... det får man nog vänta på! Lite surt, då jag bestämt att ordna lite före-jul-mys för Carolina och mig ikväll. Inte ens skumtomtarna har kommit fram än!
Men det går lika bra med chokladmuffins och pepparkakor också... som vi ska festa på strax!
..........

Idag har jag varit med min vän M (kontaktpersonen) nästan hela dagen. Gått på stan, fikat, pratat, och... ja, bara varit, och haft trevligt tillsammans. Fått tänka på annat. Jag är tacksam för henne... att hon är den underbara människa hon är... och att jag ha en vän att göra roliga saker tillsammans med. Det är inte alla förunnat...

5 kommentarer:

Ruta Ett sa...

ÅÅÅåååhhh, skumtomtar...det som är så gott! Jag längtar verkligen efter dem...och julmust...och lussebullar...

Renée sa...

Bra med någon som kan göra så man glömmer bort livet i några timmar. Jag har vänner som hjälper mig med allehanda saker, typ svampplockning, shopping o.s.v. De vännerna jag hade förr finns inte kvar så jag fick skaffa mig nya. Sen blev jag sjuk och då fick jag verkligen reda på vilka som var mina vänner... De vännerna jag har nu tänker inte ens på att jag åker el-rulle utomhus, det är himla bra! Man vill ju bli tagen för den personen man är och inte för det handikappet man har. Kan tänka mig att du kan tycka att det är skönt oxå att bara vara DU och inte anhörig till en dement man ibland? Hoppas du får en riktigt bra helg!

Bloggblad sa...

Jag myser och tänder ljus varje kväll, men aldrig att jag ens tänker "jul" förrän några dagar före julaftonen. ´-- nåja, vid advent värmer jag lite glögg och tar fram stjärnan. Men inte mer. Högst två veckor orkar jag se julsaker. Men som sagt... många ljus, brasa och mys - det gillar jag.

Eleonora sa...

Julmys i oktober? - nej tack inte för mig - men vi tycker ju alla olika.

Det räcker för mig med de dagar som det är verklig jul. Roligt att ta fram julsakerna - men lika skönt att få bort dem efter en tid.

Trevlig helg önskar jag dig.

✿Ewa sa...

Jag älskar dofterna av peppakakskryddor och saffran. Oktober är den månad då jag längtar efter just de dofterna mer än i december. Kanske för att kylan börjar komma, kanske för att jag börjar kura inomhus. Jag bakade goda kakor med pepparkakskryddig doft i onsdags och snart blir det nog solgula saffransbullar...bara för att det doftar värme :).


Saffransdoftande pepparkakhjärtekramar till dig!