söndag 24 oktober 2010

All lycka...

... börjar inom en. Här inne, sa jag och pekade mot mitt hjärta...
Jo, men jag vill ju vara lycklig, mamma, sa hon.
Jag vet det, gumman... men i livet som du har framför dig nu så kommer du att möta både sorg och svårt, och glädje och lycka... för det är så livet är. Men ska du gå omkring och vänta på bara lyckan...då kan du få vänta länge!

Man måste veta att lyckan... är det där lilla ljuset som man bär inom sig... det som vill leva och brinna för att få finnas... som vet att livet är en gåva till dig... liksom du är en gåva till livet... och det är bara du som kan välja att tända det ljuset, gumman. Oavsett vad...

Inom sig måste man bestämma... och som jag har sagt förut... ingen kan hindra sorgens fåglar att flyga över huvudet på en... men man kan bestämma sig för att de inte ska få bygga bo där... det kan man.

Å varje gång du känner lycka så ler pappa i sitt hjärta.
Tänk så, gumman...

..........

Viktigaste peppet till Carolina ikväll. Det har varit en lång lång kväll med stöd och pepp. Hon sa mycket, och jag sa mycket. Men jag skriver inte mer om det på bloggen just nu... det får skrivas på andra ställen så länge.

3 kommentarer:

Vida sa...

Vad oerhört fint skrivet Elisabeth..

Kramar

Anna sa...

Det finns ett fint ordspråk som lyder: Sök inte lyckan ty den finns i ditt hjärta. Vi har alla det inom oss !

Elisabeth sa...

vIDA: Tack snälla snälla! Å det betydde mycket att det kom från dig! Ditt fina skriv har burit mig så många gånger... tack snälla! Varm kram..

aNNA: Kloka vän! Ja, det var ett mycket fint ordspråk som jag tror jag ska skriva ner och sätta på kylskåpet! Tack snälla! Varm kram..