tisdag 9 oktober 2012

Att spela julmusik...

... i oktober kanske låter helt galet för många. Men för mig är det... ja, som om trista höstregn och gråa moln glöms bort, för längtan efter julemys och flingor som gör världen vit. Det blir lite ljusare på någe sätt.
Så här går julcd:n med Bing Crosby och Nat King Cole varm just nu...

..........

Idag har varit en bra dag - också. Carolina har varit på universitetet och jag har jobbat. Jag undrar ofta hur det här skulle ha gått om vi inte hade haft någonting annat att göra. Någonting annat utanför vår bubbla nu där man måste tänka och fokusera på annat. Men vi var också rätt trötta ikväll... både Carolina och jag... så det blev bara risgrynsgröt till middag. 

Ingen tandvärk idag.

Ikväll ringde Elin. Mamma till mitt äldsta barnbarn. Hon tillhör inte längre familjen, men vi har alltid haft en fin kontakt.  Hon undrade om vi ville träffa och fira honom när han fyller 12 år nu i veckan. Vad glad jag blev. Vi har ju inte längre någon kontakt med vare sig min son eller familjen i övrigt...  så jag var nog rätt säker på att mitt barnbarns födelsedag skulle få gå oss förbi. Så... vad glad jag blev..."han ska ha en bra kontakt med sin farmor och faster" sa hon...  och på söndag ska vi hitta på någe bra födelsedagsmys.

Ikväll blev Carolina bjuden över till grannen/nya kompisen Anna. De hade haft det "himla mysigt" och ska hitta på mer kuligt framöver. Det blev jag också glad över...

Imorgon... gruvet för dagen. Ögonläkaren. Min syn har försämrats mycket det sista halvåret... och nu är det så illa att jag varken ser text eller ansikten på teven. Jag vet att jag fått "en bommullstuss" av gråstarr på mitt friska öga... men jag vet inte... och det är det som känns gruvligt... vad läkaren kommer att säga om mitt skadade öga.
Nej, jag kommer INTE att dö av det... och får jag bara se så pass som jag gör nu... så ska jag vara glad över det också. Vi får se vad "il doctore" säger imorgon! 


Men... en bra dag. Med "White Cristmas" just nu...

6 kommentarer:

~ Eva ~ sa...

Tror att jag kan förstå känslan kring julmusiken nu...
Och risgrynsgröt är gott, det åt jag häromkvällen också :-)

Hoppas att det går bra hos doktorn.

Kramen från Eva

Ruta Ett sa...

Så härligt med kalas för barnbarnet och lite roliga saker också - mitt i allt!
Bamsekram

Himmel och Plättar sa...

Jag blir så glad för er skull att barnbarnets mamma har så kloka tankar. Barn borde aldrig behöva lida av vuxnas nycker men det får de ändå ofta göra. Släktingar är så viktiga i ett barns liv.

Jag hoppas att det går bra hos doktorn. Grå starr brukar ju gå att operera med bra resultat så jag håller tummarna för dig.

Kram Karina

Elisabeth sa...

eVA: Ja, det är någe märkligt med just julmusiken, tycker jag. För trots att det ofta är samma sorts jullåtar man spelat i så många år så förknippar man dem inte med de minnen man har just det eller det året. Åteminstone är det så för mig... att "White cristmas" inte kommer med minnen av var den spelades exempelvis julen 2007. (Sista julen som Sven-Erik och jag firade tillsammans hemma hos oss, och tillsammans.) Eller så är det vara jag som är bra på att förtränga det. Varm kram..

rUTA ETT: Ja, visst ÄR det bara för märkligt, det också... att sådant som man kanske inte riktigt skrek halleluja för tidigare nu höjs till himlanivån för nästan vilken glädjeinput som helst. Nu blir det inget firande av barnbarnet i helgen... Carolina fick omtenta och måste "råplugga" både lördag och söndag. Men vi har bestämt att ta igen det senare.. Varm kram..

hIMMEL OCH PLÄTTAR: Tack, snälla.. för att du gläds med oss. För mig betyder det oerhört mycket när någon "jag blir så glad för er skull"! Då är man flera som delar en glädje - oavsett vem som äger den. Å du har så rätt om vuxnas nycker... barn borde, och ska aldrig, behöva lida för det. Varm kram..

Laila sa...

Jag förstår inte varför sonen vill vända er ryggen? Förstod i Cs inlägg att han valde övriga släkten, men... *skakar på huvudet*
Du är hans mamma och hans barns mormor!

JAG är så glad att ditt barnbarns mamma är förnuftig och inte vill mista kontakten. ♥

Elisabeth sa...

lAILA: Nej, men har man dåliga rådgivare omkring sig så har man... och han är så pass vuxen att han måste välja själv. Det är en stor sorg, mest för Carolina förstås. TACK Laila, för dina omtänksamma ord.. tack snälla! Varm kram..