onsdag 10 oktober 2012

"Hur fixar jag det här då?"

Den frågan tror jag de flesta som följt min blogg känner igen.... jag använder den rätt ofta. För så är det, och så har det alltid varit... en slags självgående tanke som automatiskt poppar upp så fort det är någe som behöver lösas.

Som nu... det här med mina ögon.
Idag fick jag veta riskerna i mitt fall med en eventuell gråstarrsoperation på mitt vänstra öga. Eftersom jag redan haft näthinneavlossning på mitt högra öga så är risken större att jag vid eventuell operation på mitt vänstra öga drabbas av samma sak där. Dessutom finns risk för ökade skador på gula fläcken på det ögat då också... och då kommer min värld helt att förändras från att idag "bara" se dåligt till att för all framtid se samma värld  i ett krokigt perspektiv och med synbortfall. Å jag vet inte om jag är beredd till det... nej, jag tror det lutar åt ingen operation alls.  Känner jag nu.
Idag skrev läkaren bl a "makula skador + hål hö öga" och " gråstarr vä öga".

Ja, HUR fixar jag det här?

Imorgon ska jag iallafall träffa "synlaget" på RK. Ett resursstöd som ska hjälpa mig till förbättringar på arbetsplatsen vad gäller ljus och annat i förhållande till min ögonskada. DET blir bra...

Nu blir en stund till med julmusiken... och sen godnatt!

Inga kommentarer: