tisdag 1 maj 2007

Bara en groda...


.... en äcklig sådan! För jag blir så arg på alla som skjuter smällare på Valborgsmässoafton! Är jag fel, eller? Alla som har hund förstår vad jag menar!!











Måndag idag (som en söndag kändes den...!)

Fick fika på säng idag också! (Därav min kommentar ovan...) Idag blev det dock lite fel! Fick kaffe + 2 vattenglas, 1 sockerbit och en kaka! (Brukar alltid vara kaffe och en smörgås! Men det fick gå det med...! Vad spelar det för roll egentligen? Huvudsaken var ju "tänket" bakom, eller hur!)

Ringde svägerskan i Stockholm. Hon har blivit en ganska stor del i vårat liv nu .... vilket jag är så himla glad för! Dels för det stöd jag känner i allt det svåra, dels för att vi tillsammans kan dela det svåra, hon som syster - jag som maka, och framför allt för att jag ser hur viktig hon är för Sven-Erik! Förstår att länken till henne är stark - och alla de minnen de bär tillsammans som nu spelar så stor roll i hans liv!

Tog en promenad till mamma och pappa! Men "sandlåde-bettan" följde med, och blev osams med pappa! Över en mobil! Hon blev helt enkelt sur över en dålig kommentar, gav ett snäsigt svar, och reste sig bara upp och gick! Jaha, då fick sandlåde-bettan än en gång visa sin intelligensnivå! Okay, till hennes försvar kan jag väl säga att kommentaren hon fick inte var särskilt snäll, hon hade PMS-rester från igår och hon är en ganska labil person emellanåt! Men ändå! Gick hem och grät en stund, tyckte synd om mig själv en stund, men sen tänkte jag: Sandlåde-bettan får stanna hemma imorgon, och jag går dit och reparerar skadan!

Sven-Erik började slipa bort målarfärgen på det gamla staketet. Bra initiativ - men det vill sig inte riktigt för honom! Det är svårt att förklara - men det känns som om det han gör ofta blir gjort med lite oseende ögon! Själva slipningen gick bra - tills slipmaskinen gick sönder! Vad som hände vet jag inte riktig! Enligt honom gick den lilla "spaken" bara sönder utan vidare - men det kan också vara så att han helt enkelt tog i för hårt, och bröt sönder den! Det har hänt förut, med andra saker...! Han har heller ingen koll längre på vad han har, eller vad vi har köpt, och stoppar undan saker som han sedan behöver - och jag får springa och leta!
Får se hur jag ska lösa det!
Men han är ju så stolt över allt han gör - och jag berömmer och pushar! Naturligvis!


Ringde Svärmor! Hon, som enligt egen utsago bara hade ramlat och slagit sig lite - fick idag gipsa hela handleden! Nu är det gipsläge i 5 veckor som gäller för min rara lilla svärmor! Nog vet jag att hon fixar det, hon är ju inte en praktisk liten virrig svärmor för intet, men det hade ju varit bäst om hon sluppit alltihopa...! (Tack Gud, för att det inte vart värre ändå - STORT Tack!)

Sven-Erik och jag tog en promenad på Coop och köpte sallad! Gick bra, det var inte så mycket folk! Vi festade på en liten korvmeny också...! Gott!

Middag och Ally (Frångick mina rutiner, och somnade mitt i avsnittet den här gången...!)

Elin (Lille Davids mamma) kom och hämtade Carolina för att de skulle åka och titta på majbrasan! Bjöd på kaffe och kakor! David som vanligt en energikick!

Sven-Erik och jag såg filmen "IronWill". Vi har sett den biljon gånger förut, men det gjorde ingenting. Sven-Erik tycker den är lika bra varje gång - därför ser vi den!


Jonas åkte iväg på ..... fest, tror jag! Hoppas han hade trevligt! Men han är ju en Stor Pojke, så han klarar sig själv...vet jag!

Sov så gott, mina vänner...


Roligt idag: fika på säng, korvmenyn, Elin o David....
Mindre roligt idag: sandlåde-bettan, svärmors gipsläge,
Tips: Protestera på 1:a maj mot smällarna i världen...!

Till alla mina livlinor: Ingen äcklig groda här, bara en tacksam liten kramgroda... till er!

4 kommentarer:

Christina sa...

Kommer in och önskar dig en skön första maj.
Kram

cillirill sa...

tillbaka i verkligheten igen har jag uppdaterat mig i din blogg värld. Tårarna rinner på mig när jag läser allt finnt du skrivit om mamma o pappa bla. Inser att det finns en fördämning av känslor, skulle också behöva få ut dom men jag är nog inte lika duktig som du där. kram

Anonym sa...

Hej. Här i skåne har det aldrig förekommit smällare på valborg och tack och lov för det...Det räcker gott och väl med nyår med tanke på just hunden. Jag tycker att du ska tillåta dig att vara "sandlådebettan" ibland, för du verkar ha mycket just nu och det är klart att det ibland rinner över....Angående dina frågor i min blogg så har jag svarat där:) Hoppas det går bra. Ha en riktigt skön dag*kram*

Elisabeth sa...

christina: Detsamma till dig! Kram

cillirill: Tack för dina fina kommentarer! Jag vet ju att du också är bra på att förmedla tänk... Kram

annli: Kanske jag ska flytta till Skåne? Nej, bara skojar! Ha det gott... kram