måndag 7 maj 2007

Söt, snygg, vacker...



.... sett ur lite olika tidsperspektiv! Ett litet tänk bara! Har du någon gång sagt till en 96-årig gammal dam att hon är snygg? Skulle inte tro det! Har du någon gång sagt till en liten 2-åring att hon är snygg? Skulle inte tro det heller! O ve dig. om du råkar säga till en 16-åring att hon är söt!! Varför är det så? Kan inte gamla damer o små barn vara snygga? Eller en 16-åring söt? Jag bara undrar...! I barndomen, då är vi söta, i tonåren ska vi förvandlas till snygga, för att slutligen transformeras till vackra!
Jaha ja, då tittar jag mig i spegeln och undrar: Var är jag? Sötstadiet har jag ju bevisligen passerat för länge sedan, men snyggstadiet då? När slutar det? Har jag redan passerat bäst-före-datum och ligger på vacker-listan?

Nja, jag kommer nog inte så mycket längre i mitt tänk, speciellt då man försöker applicera tänket på sig själv! Söt,snygg och vacker är ju verkligen inte några epitet som lurar min spegel! Men det gör inte så mycket.... jag är nöjd över mina rynkor, min lilla dubbelhaka och mina sneda framtänder!!
Så IDAG ÄR JAG DEN SÖTASTE, SNYGGASTE OCH VACKRASTE JAG KAN BLI !




Söndag idag (nedräkningen har börjat inför Stockholmsresan...!)


Fick fika på säng som vanligt! Det blev en lång fikarast där idag! (Idag blev allting helt rätt! Tack, min älskade!) Jag skulle nog kunna fika varje morgon i sängen bara för S-E:s skull, för jag märker att han tycker om att vi har den här stunden tillsammans på mornarna (han fikar också..). Men då Carolina ska till skolan, så tycker jag det är viktigt att stiga upp och ha en stund med henne också!
Jag vet ju att han oftast är mer klar på morgonen, vilket också märks! Han pratar gärna om saker och ting (oftast blir det ju samma saker, men...!). Tappar tråden och orden det gör han också, men det låtsas man naturligtvis inte om...! Det som är viktigt för honom - är också viktigt för mig!
Jag förstår också att han helst vill att det ska vara bara vi - kommer Carolina in och vill delta då tystnar han ofta, eller går därifrån! Så det gäller att ha tid för båda, och hitta balansen! Så är det bara..!

Bakade syltkakor! Jag fattade verkligen ingenting! Hur svårt kunde det vara? I receptet såg de så fina ut - men mina blev platta som små tefat! Men de gick att äta iallafall...!

Åkte på ICA Maxi med Jonas! David (lilla barnbarnet) och Carolina följde med! S-E: var trött och ville inte följa med! Mat, medicin, och ny neccesär till Carolina blev dagens inköp!

Linda (min systerdotter) bjöd hem oss på fika! Vilken fin lägenhet hon skaffat sig!

Middag (Biff Stroganoff var tydligen en hit - för den sa bara slurp! Så var den slut!)

Såg Brothers & Sisters på TV:n! Hon är ju bara för bra - Ally, ni vet!)

Sven-Erik var ganska trött idag!! Inte gjort någonting alls - bara suttit framför TV:n, i stort sett hela dagen! Vi har ju köpt en ny slipmaskin (med bättre kvalitet, och lättare att använda), så jag trodde nog att han skulle vara ute och slipa färdigt staketet idag! Men det var nog bara en sån dag.... orken och viljan fanns inte riktigt där! Men gubben - det är en dag imorgon också!



Roligt idag: nedräkningen till Sthlm, fika på säng, matslurpet...
Mindre roligt idag: syltkakorna, Sven-Erik trött....
Tips: Tro på er själva, och låt er inte luras av vackra receptbilder...

Till alla mina livlinor: Jag hoppas ni känner den värme o tacksamhet jag sänder er alla i tanken...

5 kommentarer:

Christina sa...

Visst är vi snygga, snyggast i hela världen, det har vi rätt att tycka.
Alla människor är unika!
Så härligt med frukost på sängen.
Hoppas att du får en fin dag idag.
Var rädd om dig min vän
Kram

cillirill sa...

ja, söt snygg vacker???Jag är också ganska stolt kan jag säga över mina rynkor och allt det vackra det tycker jag kommer innifrån! Vår själ det är ju den som speglar vad som är vackert eller hur?

Elisabeth sa...

christina: Tänk, så tycker jag också! Var rädd om dig du också, du värdefulla!Kram

cillirill: Håller med dig alldeles! Bra skrivet om själen! Kram

Anonym sa...

Såklart att du är sötast, snyggast, vackrast.....Man är precis det man själv vill...Vad gott med syltkakor och de är säkert lika goda oavsett hur de ser ut:) Ha en skön kväll.

Elisabeth sa...

annli: Tack min vän! Vi söta, snygga och vackra får hålla ihop! Kram