måndag 31 mars 2008

Ljusglimtar...

... när jag behövde dem som bäst!

Idag, och igår har varit tunga tunga dagar!! För jag håller på att gå igenom Sven-Eriks saker! Å ni vet... man vill nästan bara dö. För jag ger bort... ger min son, ger min lillebror... skickar till Myrorna... jag ger bort Sven-Eriks drömmar! För det är så det känns...

De där stövlarna som han var så rädd om... den där fula gamla trasiga klockan från min farfar som han skulle laga... den lilla motorcykelklockan som inte heller funger... ja, jag skulle kunna skriva om alla alla alla dessa hans skatter som finns på hans rum nu... men som jag måste göra mig av med!
En del av sakerna ska jag naturligtvis spara tills han får sitt boende.... som gamla fotoalbum, tavlor, kläder och en hel del annat. "Sitt boende"... två ord som... ja, jag vet inte... men två ord som kan läggas till alla andra ord som gör ont nu är det...

Jag svalde då... för det måste göras... och jag ska fortsätta imorgon.

........

Men så mitt i alltihopa... så måste jag skriva om någe roligt! För DET är det... just nu, och då vi behöver det så himla mycket!
Jag och Carolina har ju alltid älskat att åka till Stockholm... bo på hotell, shoppa, vara kulturella... och bara vara sådär smålyxiga som man behöver få känna sig ibland! Åtminstone har vi känt det så....
I år hade jag sagt till Carolina att vi inte hade råd att åka iväg någonstans! Och hon förstod och visste ju också hur det var...
Men... så bara nu... har nog himlen däruppe tänkt att vi ska få en möjlighet ändå... att få några dagar... att komma bort... bara vara... och göra någe roligt!
Först fick vi ett erbjudande från Sven-Eriks kusin i Stockholm att låna deras lägenhet några dagar... och sen... idag... dimper det ned två tågbiljetter, i brevlådan, att fritt använda från " en som läser din blogg".. med lite oläslig signatur!

Va... Jag? Vi? Jag skäms inte för att säga att jag började gråta... av att det finns så helt otroligt godhjärtade människor... som tänker på oss... jag har inte ens ord nu för att skriva hur det känns! Men jag tror alla goda människor som omger oss nu är verktyg från himlaverkstan... DET tror jag!
Så tack till alla er... goda människor som omger oss nu! Och ett extra tack till kusinen och den okända... er gåva... så så stor ljusglimt för oss!

Så nu ska vi väl komma oss iväg framöver.... hoppas jag!

........


Nu orkar jag inte skriva mer... och skrivet blev lite som det blev ikväll! Jag är helt slut på...

28 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vilken vacker gåva ni fått =) Det gör mig varm i hjärtat att se att någon kan ge dig det =)Jag är också glad att jag de senaste dagarna kunnat se ett littet, litet hopp i dina inlägg.... Om än det är långt borta än. Sorgen tar sin tid men det är fint att ni kanske får det fint när ni flyttat. Självklart måste det kännas hårt att sortera i S-E:s grejor.... Han finns ju fortfarande där......
Tack min underbara vän för den fina kommentaren till mig och ja, jag känner detsamma... Önskar så att vi kunde ses. Fast du själv har gått igenom så mycket har du hela tiden orkat stötta mig... Det värmer och gör mig så glad.
Massa kramar till dig vännen...

Anonym sa...

Elisabeth, jag gråter också...vilken underbar bloggvän som sänder dig tågbiljetter. Jag skulle vilja krama den goa människan med det varma hjärtat.

Hoppas din dag blir bra och sänder dig många kramar!

✿Ewa sa...

Åh! Såååå roligt!

Varman kramar till er båda!

Isabelle sa...

SOM jag unnar dig detta. Du är mer än värd dessa goda änglar. Jag blir så glad. För din skull. Och för att det finns de som bryr sig.
Nu har ni något att se fram emot!!

Ta det varligt med alla flyttbestyr. Gör inte mer än du mäktar med. Stora styrkekramar!!

Gisan sa...

Jag sitter här med "ståpäls"!!! Så underbart för er. Dagar i Stockholm för er två. Egoist som jag är önskar jag att det vore dagar då jag vore där. Tänk att få träffa er... Men det viktigaste är ju givetvis att det här blir er till glädje!!! Underbart Elisabeth!!! Styrkekramar till sorteringen!!!

Gisan sa...

... var jag som skrev det inlägget. har inte fått ordning på allt i min nya blogg än. Kramar...

Anonym sa...

Åh vad kul med en resa. Tänk att det finns så snälla människor :) Stockholm är ju bara för härligt, kan inte söga annat eftersom att jag bor där :p

Bloggerskan sa...

Wow! Blir också tårögd över sådan omtanke. Hoppas ni får en bra tur!

Eleonora sa...

Nu blir även jag riktigt rörd. Tänk vad snälla människor det finns. Du glömmer väl inte bort att Carro och du har en stående inbjudan att bo hos mig. Nu eller längre fram - i ditt val.

Lycka till med rensningen - du är duktig som delar ut saker, som kan komma till användning.

Hoppas vi ska kunna krama om varandra på riktigt när ni är här i Stockholm. Vi hörs om detta.

Stora styrkekramar med alla dina rensningsuppgifter.

Diverselådan! sa...

Jag har hittat in till dig via Dubbelörnen. Första gången jag är här. Tänk att det finns goda människor som delar med sig av det de har och skickar tågbiljetter. Vilka änglar! Vilken god gärning!
Hoppas du får en underbar resa!
Kram från Annette

Anonym sa...

Så roligt o underbart att ni ska få komma iväg till Stockholm.Det finns nog inga som är mer värd det än ni.Det är som jag brukar säga att ibland fattar man inte hur det händer ,de bara händer och därför tror jag på att vi har våra "hjälpare" i livet när det verkligen behövs. Tack för din fina kommentar inne hos mig.
Ha en bra dag
kram ewa

Christina sa...

"Tittar" bara till dig lite min goa vän och hoppas att du får en snälldag och att solen lyser på dig.
Kram allra goaste Du

Anonym sa...

Underbart Elisabeth ! Då måste vi försöka träffas ! OCh Gisan också. Visst? Beträffande SE´s saker förstår jag din vånda och sorg. Det måste kännas oerhört tungt. Men det är bra att du sparar lite till hans kommande boende. Kanske en del av de sakerna kan vara till glädje för honom.Önskar dig en fin dag idag. Själv har jag influensa med feber. Ligger mest och sover. Men det är ju sånt som går över. Kramar Nalle

yvonne sa...

Å att det finns så underbara människor,men det är ni värda.Du har haft och har en tuff tid framför dig så ta vara på dagen och roa er riktigt.Kram till er båda.

Anonym sa...

Vilka fantastiska människor det finns, jag blir så glad för eran skull!
Det låter jättespännadne med nya lägenheten, ta det lugn i flytten bara, jag kan tänka mig att det är väldigt blandade känslor...
Kramar i massor!

Tussegumman sa...

Kära Elisabeth vad du får kämpa! Jag förstår hur otroligt jobbigt det måste vara att gå igenom sin älskades saker vilken smärta. Skönt att det finns godhjärtade människor så att du och din dotter kan åka till stockholm det behöver ni verkligen. Jag är tillbaka från Norge har varit och hjälpt min syster där. Jag har inte varit inne på bloggen då det varit mycket privat här också! Sköt om dig min vän/Kramar Tussegumman

Anonym sa...

Du är verkligen värd att få dessa ljusglimtar i mörkret, jag blir så glad för din skull!

Och så vill jag ge en stor kram till den som skickade biljetterna!

Anonym sa...

Nu blev jag fantastiskt lycklig för er skull! Ni förtjänar det verkligen!

Många kramar

Bloggblad sa...

Det finns tydligen änglar! Grattis till er som stött på dem. Härligt att veta det. Jag minns en predikan jag hörde om att man aldrig vet genom vem Gud talar...

Hoppas ni får härliga dagar och kan ladda upp med lite ny energi.

Kajsa sa...

Vilken uderbar present!/Kram

Anonym sa...

När nöden är som störst....
Fantastiskt så härligt. Det är det jag vill tro, att det finns en hel massa fantastiska människor här i världen. Och här är ännu ett bevis på att jag har haft rätt.
Kämpa på med dina myrsteg. Men glöm inte att vila dig emellanåt. Stor kram

Anonym sa...

Jag tänkte på det här med SE's saker...
Nu är vi ju inte i riktigt samma situation, men ändå...
Spara de saker/kläder/dokument som du känner i hjärtat är viktiga, oavsett vad det är för oviktig betydelse. Bara ditt hjärta vet vad som är värt att sparas.
Jag gjorde så och vet du vad jag; bland mycket annat som är kvar efter min man; har kvar: ett par fårskinnstofflor - alla hans läsglasögon...jag kan räkna upp mer, men jag tror du förstår.
Allt som känns i hjärtat skall sparas.
Kram, hjärtat!

Anonym sa...

Men Elisabeth vilken härlig upplevelse för dig att ha så snälla och omtänksamma människor i din närhet. Så roligt att du kommer till Stockholm. Jag hoppas att du meddelar när du tänker vara där/här, för tänk om... vi kanske kunde träffas.
Kramar från Nicoline

Christina sa...

Tack vännen för din rara kommentar, tvivlar inte en sekund på att du skulle gjort det för du är en människa med hjärtat på rätta stället.
Kramkram

Gisan sa...

Så är det tisdag morgon och jag hoppas att du har sovit gott inatt... Du behöver så väl den vila du kan få. Mina tankar finns hos dig! Styrkekramar...

Laila sa...

Men så härligt varm i hjärtat jag blev och tårögd. Vilken gåva! Vad har man inte blogg vänner till... ;-) Var i Sthlm kommer ni att bo? Önskar så att det fanns möjlighet att träffa er. ♥ Men ni har få dagar och ni har förmodligen massor ni vill göra.
:-D

Det här kunde väl egentligen inte kommit bättre för er. Mitt i allt det jobbiga... Att spara till hans eget boende är jätte bra. Det kmmer att lugna honom med hans minnen. Glöm inte spara det du själv behöver för att hålla dig upprät.
Jag kommer ihåg att jag tyckte det var tungt att rensa bland pappas saker efter hans död (för dig blir det på ett helt annat sätt). Jag behöll en väst som jag inte själv kan använda, den samlar damm egentligen, pappa hade den inte särskilt ofta, men han var så himla snygg i den!

Ormen sa...

Jag bli alldeles rörd och överlycklig att det finns så underbara människor.
Ha en riktigt toppen-tur med din dotter det behöver ni.
Jättekram!

Anonym sa...

Unnar dig vila min vän. Känner lite att det är för tidigt för dig att redan nu gå igenom SE:s tillhörigheter. Han finns ju än och därför känns det extra svårt..
Fast då är det ju flytten, inte lätt..