lördag 29 mars 2008

Till något nytt..



... bär det av nu. Vi ska flytta härifrån... det blev klart idag.

Det är med blandade känslor jag står inför det här... en försiktig och glädjande framtidstro, men också någonstans en rädsla för att lämna det trygga och invanda.

Vi har bott här i över två år... år som har varit fyllda med så mycket som har gjort ont... men också som har gett mig den sista vackra tiden tillsammans med Sven-Erik. Då vi ännu var tillsammans som en familj... om än i nedförsbacke!

Vi har fått en lägenhet... en fin, mindre lägenhet där vi ska bo... jag och Carolina. Hon säger: "Mamma, det känns som om vi får en nystart.. och det behöver vi!" Visst har hon rätt i det... men för att fullt ut kunna ta till sig allt positivt med en nystart så måste man också ha hittat en acceptans för att ens liv nu helt ska börja om! Och jag är nog inte riktigt där än... det känns skrämmande och precis som jag sa... rädsla för att lämna det trygga och invanda!

Lite hemskt att säga att det också känns lite som ett svek... den känslan ligger därnere, och jag försöker att mota bort ... jag sviker honom... jag går vidare... inte han. Det är svårt bara att skriva...

Men det känns också... som en försiktig ljusglimt. Kanske vågar jag tro på det här... att det, precis som jag sa till handläggaren idag, också börjar hända lite positiva saker i vårt liv nu... det har varit så mycket elände så länge nu... och kanske, kanske vågar jag tro på att det börjar vända nu... Gud, vad jag hoppas det!! Snälla snälla livet... låt det vara så!

Sen... en annan viktig sak med att flytta. Det kommer att bli lättare för Sven-Erik när jag tar hem honom över dagen, eller helgen.... då han inte har några band till vårt nya boende. Som det nu är... att ta hem honom hit skulle antagligen bara göra honom stressad! Hans rum, med hans saker... allting som finns här påminner ju om honom... och då skulle han kanske känna krav och måsten som han egentligen inte klarar av.

Så för att summera detta nya och stora... det känns spännande och roligt, men också vemodigt och stundtals ganska skrämmande!

Men med myrsteg så hoppas jag att allt allt allt blir bra nu....

12 kommentarer:

Anonym sa...

Kära Elisabeth, jag tror det blir bra för dig och C att flytta!
Visst är det svårt och vemodigt, även blandat med en portion av skuld, som du säger.
Men tror du inte värsta steget var när ni sålde huset?

Det känns som om ditt inlägg andas lite mer optimism och det gläder mig kolossalt!
Du behöver så himla väl få lite känsla av tillförsikt och tro på att framtiden har mycket varmt och gott att bjuda dig.

De allra varmaste kramar skickar jag till dig vännen!

Anonym sa...

Å Elisabeth! Vad roligt att ni får något nytt, och att kunna få en ljusglimt som du säger!! Solen må skina på er idag, alla dagar och jag hoppas att jag kan förmedla dig min energi som rinner till just nu! STOR kraaaam och ja, jag följer din resa, och den blir lite ljusare för dig, det är små steg..och ändå..det händer så mycket hos dig i ditt liv! Ha en underbar dag, jag sänder dig min sol! KRAM till er båda!

Anonym sa...

Kära Elisabeth. Det är ju så att det alltid, för de allra flesta i alla fall, känns osäkert och sorgligt att lämna något invant.Något som har kännts tryggt och bra. Som en lägenhet, som man boat in sig i. Som man känner som sin,sitt eget revir i alla väggar och vrår. Men när man väl kommit till ro i den nya miljön, så känns det så rätt där. Så jag tror att detta är precis vad du och Carolina behöver just nu, och jag är glad för er skull.Du skall inte ha dåligt samvete för SE, att han inte kan flytta med er. Om situationen varit omvänd, att det var du som blivit sjuk, så hade förmodligen SE gjort samma sak. Det gäller att hitta en balans i livet, som känns bra. Här har du och Carolina nu chans att planera, möblera,sätt upp tavlor, göra fint osv. Ni behöver det. Det blir en nystart på ert liv tillsammans, men som inte utesluter SE.
Du resonerar så bra när det gäller SEs framtida besök i hemmet. Här i den nya lägenheten finns inget som han kan känna saknad över. Även han kommer till något nytt. Bra.
Så jag säger bara grattis och stort lycka till med den nya lägenheten ! Många varma kramar Nalle

Anonym sa...

Och alla vi här ute i bloggvärlden hoppas också att det här kommer att bli en vändning för er, en start på det nya, ljusare livet. Stor kram - som alltid!

Anonym sa...

Samtidigt som en flytt kan vara svår, så tror jag att den ändå förenklar i längden! Det är enklare attt hantera mycket nytt och svårt, än lite i taget. Åtminstone är det så jag har upplevt det hittills i mitt inte än så långa liv (men man kan väl få reflektera ändå?). DEt gör mig så ont, att ni har så ont. Det plågar mig och sätter sig i kroppen, ni engagerar mig, och inte minst för din fantastiska förmåga att förmedla tankar och känslor Elisabeth!

Många kramar

Gisan sa...

Jag förstår mycket väl att det är blandade känslor du ser på den här flytten. Det är lätt för oss runtomkring att se det positiva. Det som Carolina så fint uttrycker som "nystart". Tillåt dig att känna både och. Jag hoppas att ni får bra hjälp både med det praktiska och med det känslomässiga. Du finns i mina tankar! Styrkekramar...

Eleonora sa...

Ett varmt Lycka Till med den nya lägenheten. Hoppas du får flytthjälp. Det är alltid jobbigt att flytta men samtidigt innebär det ju en förändring i ens liv som (i ditt fall) säkert innebär en förbättring. Det jobbigaste brukar vara att sortera bort och slänga saker. Är bara flytten över - alla saker på plats - och du hunnit hämta andan.... kommer du nog att finna dig gott tillrätta.

Tänker på dig och Carolina ofta, ofta och önskar jag kunde göra något mer påtagligt än att skriva dessa bokstäver. Kramar om er båda två och hoppas ni kan få en fin helg.

Christina sa...

Det kommer att bli bra för er skall du se......
Önskar dig en snälldag och en kram till Dig och Carolina

Anonym sa...

Det kommer att bli bra att få göra ett avstamp o börja på ngt nytt.
Tycker du är så sund o klok i dina tankar.Kika in hos mig så har du en award att hämta .
Ha det så gott
kram ewa

Anonym sa...

Jag anar ett liten skymt att hoppfullhet i allt det svåra. Tänk att alla beslut är så både och. Både lätt och svårt. Både glatt och sorgligt. Precis så som livet är. Men som både du och andra skriver så är det en nystart, en möjlighet. Bra för dig och Carolina att skapa något eget. Dessutom kan de rena flyttbestyren kanske hålla dig igång ett slag. Plus att du i det också kommer att bearbeta mycket, vare sig du vill eller inte. Även de kan vara en bra sak. Det är inte dumt med myrsteg men nu tar ni ett jättekliv. Jag hejar på som vanligt. Vårliga kramar. Idag har jag plockat tussilago. jag tror att våren är på väg till er.

Anonym sa...

Vet du vad jag kom att tänka på; en dikt som man skrev i poesiböckerna för länge sedan:

Min kära, min fina!
Må solskenet skina, må solskenet skina på dig
Må solskenet skina på dig och på mig!

Kaffebönan sa...

Hej Elisabeth.. så fint du skriver som vanligt:-)
Jag tror oxså det kan bli bra för er med flytten.
Hoppas av hela mitt hjärta att allt går bra för er alla.
Stor varm kram tillbaka.
Ps. Jag har börjat på en fotoblogg, som långt ifrån är färdig.. just nu så pågår säkert flytten till en ny Plattform för blogg.se, så jag pausar till nästa vecka. Ds