söndag 27 april 2008

Denna underbara...



... mår inte bra! Jag har nog märkt lite... men den tappra lilla fialottan vill ju visa hur stark hon är... hur hon också klarar av det turbulenta och svåra.

Men igår så förstod jag... insåg att nu får jag lägga ALLT ALLT annat åt sidan för att ta hand om henne!
Hon hade blött näsblod hela natten...
Hon kräktes 1 gång på morgonen... och en gång på eftermiddagen...
Hon har varit förkyld från och till i flera dagar...
Hon åt ingenting igår... fast hon var hungrig..

Det här har blivit för mycket för henne nu....! Det har varit alldeles för mycket turbulens för henne under så lång tid... och det här med flytten var nog det som fick hennes kropp att reagera...

Så därför har jag brytit alla måsten för henne och mig från och med igår! Imorgon ringer jag till skolan och pratar med dem... inga prov och ingen skola den här veckan... vi kommer bara att vara tillsammans... hon ska få landa i det här nya... bestämma takten lite... men framförallt så måste hon få känna.... tillit! Hon måste få tillbaka den självklara tilliten till att allting kommer att bli bra.... att allting ordnar sig en dag.

Carolina.... jag fixar det här. Så är det bara... för jag är den starkaste människa du känner!!!



(Vad som är så sorgligt är att hon är så ensam... hon har bara mig i det här... ingen familj bakom sig. Jag ska ärligt sagt säga att jag tror att det är det som både jag och Carolina saknar mest... var är alla dem som skulle ha funnits där? Vi drunknar, men crawlar oss upp till ytan vareviga dag... för att vi är starka... för att vi måste... men när vi är svaga... när vi inte vill... vem finns där då? Usch, nu blev det här lite "bittermandelklagan"... men det är svårt det här... ni förstår ju att det gör ont för en mamma...)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Såklart att det är jobbigt för en mamma att se sitt barn må dåligt!
Hoppas att det vänder och blir bättre snart!
Varma kramar

Anonym sa...

Kära Elisabeth. Det gör ont att läsa att Carolina mår så dåligt. Men vilken fin mamma du är som SER ditt barn. Inte alla gör det.
Det är inte lätt att vara ensam i den åldern. Men ni har varandra.
Återigen säger jag att Du tänker så rätt. Du är verkligen fin Elisabeth. En fin mamma, som bryr sig. Tänker på er.
Kramar Nalle

Christina sa...

Så förnuftig och förstående mamma du är.
Visst har det blivit för mycket för er men som du skriver, ni kommer igen och det tror jag alldeles säkert.

Ta väl hand om er bägge två och jag lämnar en kram här som kanske kan lindra liiiite.

Ha det riktigt bra
Kramkram

Anonym sa...

Nämen åh lilla lilla Carolinagumman.... Jag förstår att det är jobbigt i ett mammahjärta. Hoppas verkligen att ni två får en fin vecka och att hon snart mår bättre.... Usch ja, vad jobbigt det måste vara för henne....Allt som ni råkat in i... Kramar i miljoner till er båda.

Isabelle sa...

Tillsammans är ni starka. Och du gör helt rätt. Bort med alla måsten. Bara ta hand om er. Skolan är verkligen sekundär just nu. Snart är den över och ett långt härligt läkande sommarlov väntar. Skit samma om det blir några IG, det kommer hon att fixa sen, det är jag övertygad om.

Ta en riktig mysvecka och bara var och andas. Blunda för det som inte är i ordning i lägenheten. Tänd en massa ljus och ha picknick på mattan eller nåt :D

Styrkekramar till både dig och Carolina. Ni kommer att fixa det här. Tillsammans.

Gisan sa...

Jag förstår hur du känner dig, Elisabeth! Jag har inte varit i exakt samma situation. Men det är svårt när våra barn indirekt far illa av det som händer. Men Carolina skulle inte kunna ha en bättre mamma än du. Kom ihåg det! Sen önskar jag att ni skulle ha ett större och bättre skyddsnät runt er. Men du gör absolut allt du kan och lite till. Du visar Carolina att du finns där för henne. Det är det viktigaste. Skulle vilja komma med flyttgröt till er och pyssla om er ordentligt! Stora kramar till er båda!

Anonym sa...

Hej brukar smygläsa din blogg, hittat hit från Bland annat Ewa!
Va skönt att du drar i nödbromsen och ser att C behöver det, många föräldrar trampar bara på som vanligt!
Stor kram till dig // Monica

Laila sa...

Usch fy farao för att vara mamma och stå bredvid och se hur hon faller. Jag hoppas verkligen hon också kan hitta det där fröet och stoppa ner i sin kruka!
Jag tycker du gör helt rätt!
Å så blir jag så arg att erat skyddsnät av vänner och bekanta bara faller ur när ni behöver det som mest! :-( Hur kan folk bara?

När skulle ni ta er Sthlms tur?

Anonym sa...

Vilket klokt beslut! Släpp alla måsten och bara var tillsammans, du och Carolina.
Kanske det blir fint väder så ni kan komma ut på promenad, fika på stan, bara ha det lite mysigt.
Varma kramar

Anonym sa...

Ibland kan man verkligen bli arg för avstånden i detta land. Avstånden mellan människor som är nära (i släktskap och geografiskt)men inget fattar eller tänker. Och avståndet mellan människor som känner vänskap vill stötta just och annars när det behövs,och finnas som vän längelänge, men bor alltför långt bort...

Hjärtekramar till er båda och ha en skön vecka tillsammans utan andra måsten än att vara i nuet.
Ewa

Anonym sa...

Just i tiden NU, så är det som allra vackrast i vårt land. När ni nu du och Carolin ska få vara tillsammans bara ni två.. stoppa undan alla "måsten".. lägg dom i en papperspåse och knyt om en rosett:-)
Ut och fånga tiden.. var med i den just nu just här.. alla vackra blommor och växter runt om är bara det sa ljuvligt.. ta med en kaffekorgen med det allra bästa som ni två vet och vandra runt.. sätt er ner och bara andas in allt det härliga just nu just här..
Jag har kommit till insikt och tar mer och mer vara på dagen Nu:-)
Hoppas det går finemangen med den nya bostaden och ni kommer att trivas bra där.
Allt har sin tid, MEN tiden är NU, inte sedan..
Kramar på en söndag i slutet på April och vi har känsla av sommarvärmen idag i min stad:-)

Anonym sa...

Vilken underbar mamma du är!!! Du ser att prinsessan mår dåligt och lägger allt år sidan utom henne!!! Det är kärlek!!! Att släkt och vänner sviker när det händer nåt traumatiskt är rent ut sagt för jäkligt! Ungerfär som "hönan och ägget"/Stor kram kajsa

Anonym sa...

Så underbart klokt av dig att lägga ner allt annat och ta hand om din flicka. Barnen är det dyrbaraste vi har, och de går inte i repris. Nu behöver ni varandra. Ta hand om er! NU!
Varma kramar och tankar från
Emmi

Tussegumman sa...

Jag lider med er. Det är viktigt att ni får tid tillsammans nu och det andra får vänta. Åk bort eller bara vara. Jag tror att ni båda behöver lite omväxling. Ni behöver timeout på något sätt för att ladda era batterier. Titta i affärer och ha roligt unna er lite roligt! Ha det gott min vän och styrkekramar till dig och Carolina

Anonym sa...

Hoppas ni får en riktigt skön vecka tillsammans där ni får ta det lugnt och inte ha en massa måsten. Det är så tråkigt att höra detta med brist på familj i svårigheter, jag känner igen det. Min mamma brukade alltid säga; Det finns många olika djur i vår Herres hage och alla förstår man sig inte på. Lika bra det kanske. Jag önskar dig och C allt gott. Det kommer att bli bra.