tisdag 14 juli 2009

Helt okay...

... sa jag till Carolina igår kväll. När hon kom och sa:
"Mamma, jag vet ju att vi ska åka till Stockholm nu o allt... å vi ska ha roligt... å vara glada... men jag blev bara så lessen... jag längtar efter Pontus och.... och.... (och så blev hon tyst, och jag såg tårarna som hotade... hörde det på rösten)... och så PAPPA MIN!
Så bröt det bara ut... gråten kom. Lilla gumman min..
"Gumman, kom... kom och sätt dig här.... vet du, det är helt okay... helt okay. Man får vara lessen också.... o du vet vad jag har sagt förut... att när vi känner att vi är trygga... att vi faktiskt bär det svåra nu, så vågar vi också släppa fram alla känslor... " sa jag. Å tog henne i famn.
Hon behövde det. Få vara ledsen också...

Jag förstod ju. Vi hade ju lämnat bort Pontus P på egen semester.... och det behövdes kanske inte mer. Från att sakna Pontus P till pappa... helt naturligt. O helt okay...
Men efter lite pepp o prat om svåraste längtan efter pappa, så blåste det över för den här gången... och som jag också sa till henne:
"Du vet pappa, nu skulle han säga: " Hörni jänten... ha nu så roligt... o villa inte bort er.. o du Carro, håll reda på yrmorsan.... du vet ju hur hon är"!
Då skrattade Carolina.... hon kände ju igen det. För precis så skulle han ha sagt... han hade ju sagt det förut.

Det här var ett viktigt skriv. För att bekräfta det jag säger... det är okay. Alldeles väldigt mycket okay att få visa när man är ledsen.... oavsett när det kommer!

Men nu.... nu är det lite fix och packning kvar.... mot Stockholm!!

"Stockholm i mitt hjärta"..... här kommer vi!

5 kommentarer:

Eleonora sa...

Och jag kan bara säga Trevlig Resa och ni kommer att få det super-duper fint och bra på hotellet! Glädje och sorg måste kunna gå hand i hand.

Ska strax gå till tåget som tar min in till stan fvb Bussterminalen! Kram kram

trollmor sa...

Det är helt narturligt och en sund reaktion på det "tillstånd" ni befinner er i.Det är så bra att reagera och att man inte bara stänger inne.
Vill önska er en underbar resa,det är så väl unt er och jag hoppas solen ska få lysa extra dom dagar ni flanerar runt i Stockholm.
Lägg bort alla tråkiga tankar för ett tag och lev för nuet och det du just har framför näsan.
En jättekram till er båda och ha så kul.
Kramis ewa

Anonym sa...

Hoppas Stockholm välkomnar er och visar upp ett soligt ansikte!

njut och ha kul!

Vida sa...

Önskar er sköna dagar och att Stockholm visar sig från sin vackraste sida...

Kramar

Isabelle sa...

Du är så klok och så fantastisk. Jag önskar er av hela mitt hjärta en riktigt mysig resa till Stockholm. Njut, koppla av och ha skoj! Stor kram!