torsdag 9 juli 2009

Till affär´n...

... är det inte så långt, men tänket hinner ändå göra sina egna små bestämda utflykter på vägen dit. Somligt bra, och somligt mindre bra...

Jag tänker på SE. På den bild som jag den senaste tiden använt som en överlevnadsstrategi. Bilden där jag för mitt inre ser SE sitta ute på altanen därborta på sitt nya boende. Där sitter han och njuter av solen... värmen... ser någon bil som kommer... får fika serverat... skrattar åt någon bredvid som säger någe roligt.... hör fåglarna som kvittrar... ser husbygget som pågår där längre bort... funderar över åt vilket håll molnen blåser... saknar inte... längtar inte... och jag ser att han njuter! Just där, och just då.
Det är den bilden jag behöver ha på näthinnan nu.... oavsett om det regnar eller inte.
Det är den bilden jag kämpar för att hålla fast nu. Så länge det går...

Jag tänker på den här resan. Å det är svårt att förklara den känslan.... och kanske ska man inte tänka så när man har fått en sådan vackraste gåva. Men jag kan inte hjälpa det.... för jag vet ju att det finns så många många andra som också skulle behöva få komma iväg, komma ifrån lite av sitt svåra och tunga. Bara få göra "kuliga" saker, byta miljö, njuta av stunden lite... och genom det få ny energi att möta det svåra som väntar kvar hemma. Många som har det svårt på olika sätt...
Kanske har jag dåligt samvete... eller känner skuld... för att vi ska få göra detta underbara... men ändå... jag tycker att det finns de som har det så mycket värre än jag. Jag tycker det.

Så tänker jag på en vän. Hon som gör samma resa som jag. Hon som jag pratade med igår. Å det kändes skönt... sådär viktigt bekräftelseskönt... när vi pratade om sorg, framtid, dåligt samvete, längtan, ensamhet.... ja, det som vi delar på den här resan.
Å det är viktigt.. att veta att man inte är alldeles knäpp som känner si eller så... men också att veta att det är helt okay när man inte känner si eller så..

Så tänker jag... och vid det laget har jag hunnit fram till lill-konsum. Då packar utflyktstänket ihop... åteminstone tills jag ska gå hem igen!

..........

Nu är jag trött! Lilla mamma och pappa har varit hit och fikat två gånger idag! Kanske som lite extra pepp då de åker iväg till min syster i imorgon, och blir borta ett tag.
Jag är så tacksam och glad för det jag får rå om dem.... och jag hoppas verkligen att de får roligt hos min syster nu. De behöver mycket roligt input och pepp de också...

3 kommentarer:

Eleonora sa...

Vilket bra tänk om SE och hur bra han har det där han är! Du har kommit långt Elisabeth!

Trevligt att ha fikafrämmande två gånger per dag. Bor man i en storstad är det ALDRIG någon som bara droppar in eller ringer på dörren.

Jag har mailat

Anonym sa...

Svar på min blogg:

Älskade fina Elisabeth! T a c k!!

Min säng pajade.. ungarna har hoppat sönder botten.
Alla plankorna var lösa och det gick inte att spika fast dom igen.
Så nu får dom klara sig utan studsmatta..Haha

Ja Hästens säng är bara en dröm… en attans dyr dröm..
Billigare vore det att drömma om Jysksängar men eftersom det är en dröm så slår man till rejält.. =)
Jag hittar säkert någonstans att sova där det känns bra här hemma.
Det gäller att pröva sig fram ju…
Har ingen aning när det gäller digitalkameror sorter och så.
Men det finns säkert billiga vardagskameror..
Får önska mig det i julklapp av mig själv.

Ja det vore ju underbart om Umeå låg närmare Köping.
Men någon gång ska vi träffas… vet ju det.
Det vore ju underbart att få träffa dig och Carolina..
Du skulle få den värsta kramen av Hanna.
Ja och av mig med ju…
Grabbsen är lite blyga för sådant ju..
Men inte Hanna och inte jag =)

Önskar er en underbar helg..
Och tack för att just du finns vännen!!

Massor med kramar fulla med kärlek till dig och Carolina.

*Kramar om* länge… länge…

Vida sa...

Hej sköna du,

Tack för snälla ord hos mig. Vetekatten är ju supermysigt? Har du testat Sturekatten (som ligger nära Stureplan) det liknar vetekatten men är ett helt litet hus med små vinda rum och samma typ av inredning..

Sen gillar ju jag Cafe Mineur (med sina valv) i Gamla stan, men jg vet att de kommer att ha stängt en del i sommar men det är mysigt att gå ner där om det regnar.... http://www.cafemineur.se/

Men ni får se vad ni hittar på för mysigt när ni är här.. det finns massa gratissaker också som ni hittar på http://www.gratisistockholm.nu/

.. sen är det ju mysigt att bara köpa en latte och promenera på djurgården, söder, kungsholmen eller i stan..

kramar och önskan om en fantastisk helg

Liv