torsdag 23 juni 2011

Det är kvällen före midsommarafton...




... och jag sitter här tillsammans med mina tankar och minnen. Ikväll är de välkomna, dessa minnen av somrar som jag har fått. Å det är någe märkligt med just sommarminnen... de finns med oss från barndomen... vi skapar nya varma sommardagar vartefter åren går... och alltid är det varmt regn i sommarsol, sommarblommor överallt, familjen tryggt omkring, och mycket sång och musik.
Åteminstone är det så jag kommer ihåg dem... eller vill komma ihåg dem.

Jag vill bara minnas det ljusa och det fina... och känner vemodig saknad och längtan .

En fabelfull kväll..

.......

Det skrev jag igårkväll... och jag gissar att jag kommer att sitta här fabelfull ikväll också.

Idag är vi iallafall bjudna till mamma och pappa på lite midsommartrevligt. Jag vet att Carolina, som just nu står och storskurar toaletten (bara för att hon bestämde det), tycker att det ska bli roligt. Det tycker jag också... för det skulle nog bli lite trist här annars. Å som den finaste gåva tar jag emot det nu... för bara en månad sen så var det ingen självklarhet.
Jonas med familj skulle också komma dit.

Idag fyller mamma år.

Mamma, idag fyller du 72 år.... och de änglar som går bredvid dig hjälper, och vakar över dig, varje dag! Dina änglar har banat väg för ditt tillfrisknande alla, alla gånger du har varit sjuk.. och de har ibland ringt dit upp för att be om mer tid...

Mamma, jag älskar dig! Du är den vackraste människa jag vet...! Även när du låg nedsövd, och bara var ett litet skelett kopplat till tusen slangar - så var du vacker...! För allt du har inom dig - omtanken, värmen och kärleken till livet - sprider sitt vackra sken och strålar från ditt ansikte..

Älskade mamma - varje dag med dig är en gåva...!

Jag älskar dig... Grattis!


Så idag får det dåliga samvetet för Sven-Erik hållas undan. Jag bestämde det igår när jag gick hem från RK. Skulle vi åka dit och vara med honom... och åka därifrån med... nej, jag skriver inte mer om det nu, känner jag. Jag håller bara hårdare fast vid tanken... precis som Carolina gör... den tanke som alltid får oss att överleva... "han är i Holmträsk"!


..........

Sist, men inte minst, vill jag önska er alla en riktigt fin och TREVLIG MIDSOMMAR! Oavsett om den bjuder på varmt regn, sommarblommor, sång och musik... så hoppas jag att den blir precis så ljus och fin som ni vill att den ska bli. Så där åt fabelfull-hållet till...


(Å nu är "hemstäderskan" klar... lilla gumman min... tack snälla!)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas ni haft en trevlig midsommarafton.
Jag följer din blogg, tycker du skriver så fint.
Jag förlorade min man i cancer för 3 år sedan och har en dotter ett år äldre än din dotter.
Jag tycker inte om helger , alla ska ha det så bra då och allt vara så lyckligt.. men jag hoppas eran blev bra. Kram

Carina Gälldin sa...

Hoppas ni haft en bra midsommar, kram!

Elisabeth sa...

aNONYM SA: Tack snälla för dina fina rader! Sen när jag läser att du förlorat din man i en annan fruktansvärd sjukdom så... ja, jag känner så med dig. Förstår precis vad du menar när du skriver att du inte tycker om helger... för den lycka som man själv förlorat gör en mest påmind då. Man ser andras lycka... och minnns.
Det gör ont, och det får göra ont, än om längtan och saknad blir lite mer hanterbar varefter åren går. Känns det som iallafall... Hoppas av hela mitt hjärta att du och din dotter också fick en fin midsommar.. Varm kram..

cARINA GÄLLDIN: Tack snälla Carina för din omtanke om oss! Ja, vi fick en riktigt fin midsommarafton, och jag hoppas att du fick det också... Varm kram..