söndag 24 juni 2007

Mor lilla mor, vem är väl som du...





....jo, jag! Så brukade jag sjunga för min mormor när jag var liten! (Hon tyckte det var väldigt roligt, av någon outgrundlig anledning!) Men det var då..! Nu är jag vuxen och sjunger "Mor lilla mor, vem är väl som du - ingen i hela världen!" Så ska det ju vara...! Inte bara för att texten är den rätta, utan att för att det i hela världen inte finns någon mamma som henne...

Mamma, idag fyller du 68 år.... och de änglar som går bredvid dig hjälper, och vakar över dig, varje dag! Dina änglar har banat väg för ditt tillfrisknande alla, alla gånger du har varit sjuk.. och de har ibland ringt dit upp för att be om mer tid...

Mamma, jag älskar dig! Du är den vackraste människa jag vet...! Även när du låg nedsövd, och bara var ett litet skelett kopplat till tusen slangar - så var du vacker...! För allt du har inom dig - omtanken, värmen och kärleken till livet - sprider sitt vackra sken och strålar från ditt ansikte..

Älskade mamma - varje dag med dig är en gåva...!

Jag älskar dig... Grattis!

Söndag idag... (fåglarna kvittrar och solen skiner...)

Vaknade med Pontus P.... tidigt i sängen! Han tycker nog att det är ett väldigt smart sätt att få upp sin matte på - hoppa upp i sängen, busa och snusa... och hoppa runt som världens smartaste hund-väckarklocka... (..men matte är inte riktigt lika förtjust alla gånger!)

SE inte riktigt lika uppåt! (Men det är ju en liten tyngre period nu... så det är bara så! Irriterad på allt och alla, trött och ledsen... i en salig blandning.) Sa att han var less, men kunde inte svara på varför han var det, när jag frågade! Men jag tog omkring honom och vi stod och kramades ... länge! Han behövde det..!

Carolinas dator pajade..! Så gissa en som var "off"...? (Men Jonas skulle hjälpa henne..!)

Jonas hade tappat sitt kortetui (med bankomatkortet i..), så han var också "off"...!

Med 3 stycken som hade "off-knappen" intryckt - var det inte så lätt att vara "on", ska jag säga.. men det blev lite bättre senare..!

SE, Jonas och jag tog en promenad till KappAhl och Coop... Köpte present och tårta till mamma..! När vi kom till mamma och pappa så var Carolina och Pontus redan där - och vi hurrade för födelsedagsbarnet.. hon blev så glad!! SE (..en sämre dag, som sagt..) satt mest tyst och åt alldeles för mycket tårta... Tur vi hade köpt 2 stycken tårtor! Mamma försökte verkligen muntra upp honom - men det gick inte så bra.. Efter en stund gick han hem..! (..Tur att vi bor så nära..) Vi blev kvar en stund längre...!

SE gick och la sig och sov några timmar...!

Carolina och Jonas kämpade med datorn.... (..imorgon ska den visst fungera igen.. hoppas det!)

Jag rensade bort lite "skänk-grejer", alltså sånt som vi ska lämna till Myrorna..

Carolina gick på långpromenad med Pontus P... Tack snälla gumman...

Middag - ja, ingenting märkvärdigt alls! SE verkade lite piggare...

Vi såg en skitfilm på TV:n igen... (usch, vad jag ser mycket sådant nu för tiden..!)

Pontus P och jag började dagen tillsammans - och nu avslutade vi den på samma sätt..!

Roligt idag: ängeln jag fick, mamma 68 år, Carolina och Jonas, för att dom finns...

Mindre roligt idag: alla "off-icar"...

Tips: Kasta ut datorn - om den börjar krångla! Man kan bli galen för mindre annars...

Till alla mina livlinor: Ni är alla änglar i mitt liv...

5 kommentarer:

Christina sa...

Så vackert du skriver om din mamma.
Min mamma finns också hos änglarna och har det bra där.
Skönt att vara hemma igen och jag har saknat alla mina bloggvänner.....

Anonym sa...

Fina ord!
Hoppas du får en bra dag!
Kram!

Anonym sa...

Så vackert beskrivet om din mamma! Förstår att ni haft en nära relation... Trist med alla off-icar men de blir nog snart on-icar igen... Hoppas att dagen blir bra för dig och de dina... Stora kramar med kraft!

Anonym sa...

Nu håller hela bloggvärlden tummarna på att din mor ska hålla sig kry till hennes och din fars utlandssemester.

Elisabeth sa...

christina: Tack! Du skriver "också hon änglarna"...! Min mamma lever än - men jag kanske skrev lite otydligt? Du är saknad av många..! Kram..

åsa: Tack! Önskar att din natt och morgondag blir bra.. Kram..

maria: Tack! Ja, vi har en väldigt nära relation.. lite mer on idag.. Kram..

plupp: Tack! Vad gulligt skrivet! Jag ska hälsa henne det också... hon kommer att bli glad över att det finns okända människor som tänker på henne... Kram..