söndag 2 december 2007

Nästan som förut...




.... en familj som den en gång var. Nästan så kändes denna dag...



Lördag...

En vacker morgon att vakna.... för sovet var ganska bra inatt. Inte bra som i en annan tid, men bra som i de tider som är nu. Sen att jag fick kaffe på säng, med sällskap av SE och Pontus P gjorde ju inte morgonen mindre vacker! Tvärtom...! Vi pratade om vädret och Pontus P... och lite annat om dagen nu och här... en lång och vacker morgon... vi två. SE på bra humör...

Carolina, Jonas och David gick som vanligt iväg till mamma och pappa för att lösa melodikrysset. De hade haft trevligt... men morfar hade varit lite pjutt och nyvaken! Inte helt ovanligt.. kan jag meddela!

SE gick och vilade medan jag stökade på här hemma med lite allt möjligt...!

Carolina hade lovat David att de skulle klä julgranen (av plast) idag.... vilket de också gjorde! SE som stigit upp, fick ta fram granen, och ordna med julgransljusen.... vilket var så roligt att se! Förra året hade han stora problem med att få ned granen i julgransfoten... och lamporna fick Jonas hjälpa honom med då... men nu gick det på rutin alltihopa! Som om han inte gjort annat i hela sitt liv....!!

Sen gick jag och SE till mamma och pappa för att fika lite.... och SE hjälpte pappa med ljusslingan på balkongen! Det fixade han också.... bara sådär! Pappa sa att; "Ja, du Sven-Erik, utan dig så hade det här aldrig gått... tack ska du ha". Då var det bara lycka att titta på Sven-Erik.... så så stolt han blev!

Stunder av lycka.... först granen hemma och sen ljusslingan hos mamma och pappa.... tack Gud, för dessa bra dagar! För då är det min gamla SE som är här... de stunderna. Fixar och donar, visslar, och ser så fokuserad och engagerad ut....! Än om han inte minns vad han gjort en stund senare, så spelar det ju ingen roll alls.... det är just nu, och just här en stor stund av lycka!

SE och jag tog sen vår nästan dagliga promenad på Coop. Han var på ett strålande humör... och skrattade och visslade.... och i armkrok åkte vi på skorna utför den lilla Coop-backen. "Vi är som barna", sa han och skrattade. Å hans skratt värmer fortfarande...

Barnen hade klätt den vackraste granen... och pyntat ännu mer här när vi kom hem! Ja, men låt dom pynta... än om jag nu tycker att det är lite i tidigaste laget! Dom hade haft väldigt "jul-kul", och det var ju huvudsaken!!

Middag... ja, alla dagar! Soppa var beställt....!

SE gick och vilade... och jag dippade på soffan! Länge..... och ganska ljuvligt!

Mysfikafilm med SE..... och som vanligt en "skitfilm"! Men det är så julpyntigt överallt nu... så man kan se nästan vilken eländesfilm som helst.... man njuter ändå!

Nu ska jag sova... och vilken underbaraste dag att bevara.... tack igen Gud!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad skönt....Det låter som en jättefin dag och det är dig väl unt Elisabeth. Ha det fint. Kram

Anonym sa...

Vad underbart det låter, eran dag!!

Det behövde du..
Det behövde ni alla..

Må det komma många sådan dagar framöver.. varenda dag hoppas jag.

Massor med FörstaAdventKramar till dig min otroliga och fantastiska Vän!

*Kramar om*

Christina sa...

Jag blir så glad och varm inuti av att läsa ditt inlägg, det är bara så underbart.
Förstår att du är glad Elisabeth.
Gud hörde din bön.
Tänk, allt som vi tar för givet, allt som vi gör utan uppskattning, allt det kommer fram när man lever för stunden och vet att nästa dag kan det vara tvärtom.
Vi skulle levt lite mer sådär.
Ha nu en riktigt skön första advent och var rädda om er.
Kram till dig, SE och Carolina.

Dubbelörn sa...

Tack Gode Gud för att du får dessa dagar... Minnen som du kommer att bära med dig, likaså C...

Stökar själv inför gästerna som ska komma i eftermiddag. Ligger bra före tidsplan o det känns skönt o avstressande.

Önskar dig en vacker 1a advent min vän...

Kramar i mängder

Majsan sa...

Jag blir så glad och varm inombords när jag läser om er härliga lördag! Måtte ni få många fler sådana dagar!
Önskar er en riktigt fin 1:a advent. Själv ska jag snart iväg till kyrkan och sjunga.
*adventskram*

Eleonora sa...

Det låter ju knäppt, men tydligt är ju att Gud hör bön. Både din och min. Så glad jag blev att höra din fina berättelse om gårdagen. Hoppas det håller i sig. Idag på TV4 talade man om Alzheimer och demens, informativt för den som bara vet litet. Kramar min vän

Laila sa...

Men vilken ljuvlig dag för er!!!
Själv har min helg blivit lite upp och ner. Jag lovar att berätta i bloggen.
Men adventsstaken står på bordet och ska tändas nu till middagen.

Gisan sa...

Vilka varma go´a känslor som lyser mellan raderna här. Julpyntat, händig karl, fikor här och där. En ordentlig dipp. Fler såna dagar önskar jag dig!!! Kramar...

Anonym sa...

jag säger bara: VÄRME!

Anonym sa...

Hej Bettan!
Det låter som att du/ni hade en bra dag! Skulle gärna velat varit med o pyntat granen men de är ju tyvärr för långt emellan oss.

Många kramar Bittan!

Elisabeth sa...

Bittan: Alla har vi önskat att du hade kunnat vara med oss! Du är ju en av oss... och jag är så så glad och tacksam att jag har fått möta en sådan vacker människa som du! Bittan, du är en av de vackraste själar jag har mött..!

Många många många kramar till dig... alltid!!