fredag 16 november 2007

Det är okay...




... att mörkret finns. Inte bra... men det är mörkret som får mig att se ljuset!
Utan mörkret skulle ljuset inte få fäste någonstans, och i en värld som enbart bestod av ljus, så skulle jag aldrig förstå och sätta värde på ljuset. Inte så som jag kan göra när ett mörker viker undan för ett ljus!
Så det är okay att mörker finns... för där kan jag också se ljuset!




Torsdag idag...

En dag som även den går till handlingarna... fast inte som den bästa av dagar.

Carolina var hemma från skolan idag. Hon kom igårkväll och sa: "Mamma, jag orkar inte gå imorgon... jag vill vara hemma och bara vara.... mysa och se på Tv:n.... jag har Historieprov på fredag också o jag har inte läst så mycket...".
Vi pratade igenom det en stund, satt i soffan och kramades... och då jag är en så "klok och förstående mor, trots att jag är en ko", så sa jag att det var nog en bra idé, att hon var hemma och vilade... och läste på inför provet!
(En förändring jag också har märkt hos henne nu, är att hon nu börjat tillåta sig själv att faktiskt tycka att saker och ting är jobbigt, att våga visa lite lite av de känslorna nu... och då måste jag ge henne utrymme att få landa i det. Sen att det inte får bli någon vana att stanna hemma från skolan... det var vi båda överens om!)

Igår var SE på bra humör... idag var han det inte! Hela förmiddagen gick han omkring och suckade och stönade... pratade inte ett ord med Carolina. (Stackarn, och som hon försökte prata med honom...!!) Jag blev tvungen att ge honom en extra lugnande...
När vi skulle gå på Coop (det har liksom mycket annat nästan blivit en rutin här nu..) så var han otålig och vresig. (... och svor som en borstbindare för att han fick problem med att sätta på sig skorna... "helveteslivet... lika bra att gå och dö... " och i den stilen!)

Föreslog att vi skulle gå förbi mamma och pappa och dricka kaffe... vilket vi också gjorde. Det gick bra... humöret blev bättre! (Mycket också tack vare att min lillebror Fredrik, som var där, förstått redan när vi kom dit att SE inte hade en bra dag... han pratade och skämtade nästan hela tiden med SE... tack tack snälla Fredde. Om du bara visste hur mycket det betydde... både för SE, och för mig!

Sen var Coop-besöket riktigt trevligt... ja, som vanligt! Inte som igår kanske.... men bra ändå!


Middagen - som en vanlig dag!

Kvällen likaså...

Natten blir en sammalika historia det också... antagligen!

18 kommentarer:

Devil in the sky sa...

Kära Elisabeth!

Tittar bara in för att säga godnatt, och hoppas att du sover - nu när inte jag gör det!

Vill också tacka för det hemskt fina jag fick på posten häromdagen - det gjorde mig rörd.

Många kramar

Christina sa...

Det är så härligt att du har humor och att du använder den också.
Kan bara le när jag läse om att du är en ko...men goa Elisabeth, det är du ju inte!
Tack för godnattkramen, jag blir lika glad varje gång.
Önskar dig, SE och Carolina en riktigt skön fredag.
Kram allra goaste du

Dubbelörn sa...

Ibland så är det där sammalika också det trygga ;)

På tal om vitt el kryddigt så är det nog för mörkret som du behöver ljuset *ler*. Att se ljuset för att minnas hur det var...

Har precis givit solrosfrön till fåglarna o det är full aktivitet här utanför mitt fönster.Njuter av att se alla fåglar titta fram igen... Helgen blir lugn här på gården, inga stora projekt bara lite finlir;)

Ta hand om er
Varmaste kramen till dig

Anonym sa...

Vilket slit du har att få ihop alla bitar. Du är en mycket förstående mor - trots att du INTE är en ko ;-) Skämt åsido. Du är mycket bra med Carolina tycker jag. Jag kommer ihåg mina egna tunga tonår och tror att jag kan känna hur ditt stöd skulle kännas. Du kan inte göra bättre! Styrkekramar...

Kajsa sa...

Jag låg i sängen och såg på "Drömkåken" en kväll. Den där scenen där Robert Gustavsson spelar patient med svår astma tycker jag inte om! Kanske är det så att eftersom min pojke har svår astma och vi har haft det väldigt jobbigt genom åren med många akutbesök osv, att jag inte ser nån humor i det...Tänkte på det du skrev att det skojas friskt om Alzeiners och senilitet.

Anonym sa...

Var nog jättenyttigt för henne att vara hemma en dag och bara vara. Det är mycket som vilar på hennes axlar, liksom på dina. Ta hand om er!
Styrke och omtankeskramar!!

Anonym sa...

Det är rätt. Man ska inte vara rädd för mörkret. Men ibland orkar man bara med lite mörker i taget annars klarar man inte av att se det ljus som finns.
Du är en mycket modig människa som ändå vågar vara i mörkret. Och ljuset finns här runt om oss hela tiden vi ska bara lära oss att se det och det tycker jag att du kan. Du om någon, du fantastiska människa. Jag går en stund bredvid nästan varje dag även om jag inte alltid lämnar några spår så vill jag att du ska veta det. Kram

Anonym sa...

Kommer in med en *styrkekram* till er alla!!
Vilken klok mamma du är och skönt att Carolina vågar erkänna att saker och ting är jobbiga..
Vissa bara biter ihop och kör på för fulla muggar och det är inte nyttigt!!
Ni är ena riktiga kämpar ni!!

Ha en underbar början på helgen.

*Kramas*

Eleonora sa...

Min söta Elisabeth! Jag är också så glad att jag får lov att finnas i ditt liv. Om mina små rader och mina tankar till dig och din familj kan ge en liten bris av värme till dig, blir jag glad. Då har min tanke verkat som jag önskade. Hoppas nu du får en bra dag och att det gick bra för Carolina på historieprovet. En skön helg hoppas jag givetvis också att du ska få. XXX o OOO

Anonym sa...

Jag beundrar din ork och din humor... men förstår också att det är tungt och svårt emellanåt.

KRAM!

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Tack så hemskt mycket för dina värmande ord i min blogg. Du är beundransvärd som orkar tänka på och känna för andra mitt i allt det svåra du går igenom.

Jag hoppas att natten varit lugn, att SE har en "bra" dag idag och att det går bra för Carolina på
provet.
Ha en fin helg!

Kramar till er alla tre

Anonym sa...

Tittar in och lämnar en stor varm kram:)

bollebygdsbo sa...

Helt ärligt så vet jag inte vad jag ska skriva här hos dig just nu.
Kan inte få till något som kan göra livet enklare för dig, hur gärna jag än skulle vilja.

Nu vet du i alla fall att jag varit här hos dig och hälsat på och att du finns med i tankarna.

Kramar från mig i ett dimmigt Bollebygd

Turtlan sa...

Hej!

Läste idag i vår länstidning om färger och demens. Kom att tänka på Dig då. Artikeln handlar om äldre med demens. Det finns ju olika typer av demenser men tänkte att det kanske är intressant för Dig läsa artikeln även om det kanske inte helt stämmer in på SE? Artikeln i sig är glädjande att man med så enkla medel kan förbättra för dementa. Härkommer länken: http://www.nwt.se/ArticlePages/200711/15/20071115210027_903/20071115210027_903.dbp.asp

Ha det så bra från mig!

Tussegumman sa...

Tack Elisabeth för det vackra kortet! Tack min vän att du tänker på mig trots att du har så mycket omkring dig! 1000 Tack för dina vackra ord och att du finns!

Skönt för Carolina att bara vara och att du tillät det! Ibland måste man få lite luft för att överleva! Härligt att din bror bryr sig om SE och gör livet lättare för er och honom.

Önskar dig allt gott i livet min vän det är du sannerligen värd/Styrkekramar Tussegumman

Anonym sa...

Vet du Elisabeth, jag önskar jag hade dig framför mig så jag kunde titta dig rakt in i ögonen och säga "Du är fantastisk" som kan se att det finns ljus trots den situation du just nu lever i.
Vad klok hon är Carolina, och du som mamma som inte tvingade iväg henne när kände så som hon gjorde. För egentligen så är det ju inte riktigt legalt för oss att vara hemma för att vi inte orkar. Men som jag ser det så är det viktigt att lyssna på det om det händer ibland. Ha det gott EN STOR KRAM

Anonym sa...

Hoppas du får sova i natt....Massor av kramar.

Anonym sa...

Tack för raderna du skrev inne hos mig :-) Har backat lite på din sida för att försöka sätta mig in i vad det är du skriver om, oj oj,
vilken "resa" ni är mitt uppe i.
Ska inte skriva att jag förstår för det gör man nog inte om man inte själv varit i samma sits skulle jag tro. Men att det är tufft förstår jag, jäkligt tufft skulle jag tro. Må gott, Carina

Detta går verkligen inte bra, svårt att tyda bokstäverna så nu blir det tredje gången jag testar