lördag 10 november 2007

Ännu en dag...



.... till handlingarna. Men en mycket loj och slö sådan... åtminstone för mig! Efter nattens gallkramper så blev den här dagen mest en fråga om att hålla ställningarna från soffan. Var uppe och mysfikade med Carolina... den lilla stunden på morgonen, då det är bara jag och hon, fika och tända ljus... en stund som är så så viktig, och som ska bära henne, och mig med för den delen, genom resten av dagen.

För mig är rädslan att bli sjuk så plågsamt närvarande ibland.. av många orsaker nu. Om jag blir sjuk vem ska då ta hand om familjen..? Om jag säger till SE att jag är sjuk, så förstår han ordet men inte innebörden och konsekvenserna som kan bli... och risken är att jag bara skapar oro för honom, en oro som han sen inte kan hantera. Sen om jag säger att jag är lite dålig, så har han ändå glömt det efter en kort stund. Idag har jag nog berättat för honom att jag inte är så pigg... ja, säkert femtio gånger, för att jag inte mådde så bra inatt!

Men dagen blev bra ändå... med lite småfix av pytte-städ, telefonsamtal, medicindosering och frukost... och med SE hela tiden. De stunder jag vilade på soffan... satt han och tittade på TV:n.

Carolina slutade tidigare idag... och som vanligt (så är det varje dag) så blev det en stund, när hon kom hem, då hon ville berätta om sin dag... och SE försvann ner på sitt rum. För mig är det ändå en viktig stund, och jag ser det som ett förtroende att hon vill berätta om sin dag...

Middagen blev soppa... ingen höjdare, men den fick duga idag!

SE gick och vilade... och jag fick äntligen dippa en längre stund! Ljuvligt var det!

Mysfikafilm med SE som vanligt! Nu tror jag vi har sett "Airforce One" sjuhundrafemtioelva gånger... men jag vet ju att SE tycker den är spännande...så det fick bli den.

Pontus P och jag sist i säng som vanligt! Lite egenmys med tända ljus, och amerikanska gamla julsånger ur högtalarna! Nu ska jag gå ner och släcka alla apparater hos SE, och sen blir det att krypa i säng... jag hoppas jag sover lite bättre inatt!!!

5 kommentarer:

Christina sa...

Vet du, det finns inte din like.
Du tar hand om din kära familj på ett så fantastiskt vis, men glöm inte dig själv.
Du är så stark Elisabeth, inte många hade pallat för det du gör.
Jag önskar dig allt fin och vackert i världen.
Och du, jag är också glad att jag funnit dig och att du är min vän.
Ha nu en riktigt skön lördag....
Kram allra goaste vännen min.

Vi har fått lite snö här nere på Skånes sydkust och det är så mysigt:)

Anonym sa...

Hoppas du får en solskensdag idag.. solen lyser här i Skåneland och mina barn o jag tar en promenad senare till lilla mamma.
Idag tar vi kaffe och några goa bakelser med oss:-)
Pözz

Anonym sa...

Ja man ska trivas och inte våndas med sitt boende. Det är inte stan i sig som är problemet utan de är området o lägenheten, de vill jag byta till ett annat och de finns på andra sidan av stan. Ett underbart hus (hade jag haft din mail adress så hade jag sänt ett foto på huset så du fick se).
Var rädd om dig vännen/Kram

Anonym sa...

Hoppas du har fått en lång skön natt med god och ostörd sömn. Och att lördagen kan få avlöpa i ett skönt vilsamt tempo tillsammans med många leenden.
Stor omtankeskram till dig vännen!!

Anonym sa...

Svar på min blogg:


Hej vännen *kramar om*

Jodå, jag sov och sov hela natten...
Är fortfarande seg men inte som igår..
OCh inte her jag blivit sjuk än.. skönt
Så det var nog bara en trötthetsdipp jag har..

Ja det är nog någonting jag är alltid rädd för
Att bli sjuk..
Det är så träligt att inte kunna ligga och vara sjuk
Utan man måste fungera ändå för dullt.

Inte är jag fantastisk.. men tack vännen ändå..
Du gör mig så glad jämt..

Massor med kramar till dig!!

****************

Jag har samma dom du..
En borttagen gallblåsa och kramper.
Det är gallgången som krampar..
Det kan vara grus i gången.
Första gången efter op när jag fick en kramp så anklagade jag kirurgerna för att ha bluffat *skratt*
Att dom inte alls hade tagit bort min blåsa.. hehe

Ha Voltaren hemma..
Men kan köpa 25 mg:s tabletter receptfritt på apoteket men dom är hälften så starka som på recept.. så ta 2 x 25 mg högst 6 ggr/dygn..

Hoppas det ger sig snart!!

Kram!