söndag 22 november 2009

"Men nu får du ta...



... ett snack med Gud, mamma!" sa Carolina alldeles nyss. Lite skämtsamt så där...
"Om vadå?" frågade jag.
"Jamen, be han skicka hit nån snö... nuuu..." svarade hon.
"Ja, jag ska skicka en liten not ditupp" sa jag, och skrattade.

Så käre Gud, kan du skicka hit lite snö nu? Det är så mörkt och grått och ojuligt här utanför, och vi behöver lite vitt och julstämning här nu. Tack Gud."

Fast lite julstämning har vi ju redan ordnat, för...

... jul har det blivit hos Ingelssons på Gustav Garvares gata. Igår kom den hit.
För precis som förra året så bestämde Carolina, så här en vecka före första advent, att nu var det dax för jul här.
Så då fick det bli så!

Å precis som förra året så ville Carolina fixa den själv. Jag fick inte vara hemma... utan fick först gå ut på 7-mila promenaden med Pontus P, och sen fick jag gå ner på stan. Å jag hade fått order på att köpa med mig "tomtegröt" hem...
Det var skönt att gå lite på stan... titta och strosa lite i affärer. Å titta på sådant som jag ska köpa när jag blir rik... få drömma och fantisera lite. Å inte bry sig om alla människor som verkade ha hittat till stan just idag... och skapade rena julträngseln på flera ställen.
Skönt var det iallafall... och hem gick jag sen med tomtegröt, mjölk, och skumtomtar. Men jag saknade snöknarret under fötterna...

När jag kom hem... ja, men lilla tomtegumman min.
Hon hade städat, och julpyntat... och till och med satt upp vår fina lilla julgran. Den gröna, som vi köpte förra året, och som bara är klädd med vitt.
Det var så fint... så juligt... så stämningsfyllt... och hon såg så stolt ut. Å då.. då kan bara en mamma fyllas med den största och mest bärande känsla som livet kan ge.... kärlek! Denna stora och och lyckliga kärlek över henne... denna tacksamhet till livet för henne... denna glädje över att hon velat göra så fint och juligt för oss.
Tack, min älskade lillgumma...

Sen blev det julgröt och Bing Crosby.
Tända ljus och skumtomtar.
Carolina och Jag.
Jul och inte snö.

Så tack Gud för en ännu en underbar dag.... men kan du skicka hit lite snö nu?

8 kommentarer:

Tina sa...

Men Åååå. vilket underbart inlägg =)
Jag håller med er & sänder en liten bön om snö jag oxå =)
Ha en underbar Söndag! Hälsa din dotter att hon är en toppen tjej =)
Kram Tina

Bloggblad sa...

Ojoj, en hel månad innan det kommer en gran över vår tröskel... :)
Så roligt att Carolina gillar att pynta - det finns bara en här som gillar det, och det är sonen - fast ENBART till jul. Då ställer han alla sina gamla trasiga dagistillverkade tomtar på parad... på bästa plats...

trollmor sa...

Å så mysigt.Tror jag ska ta hem henne så hon får fixa åt mig med.
Jo men du kan ju se ljusfestivalen nere på stan i parkerna på torget och lite var stans.
Igår kväll såg jag lite från bilen efter tegsbron . Tjusigt var det.
Vet inte hur länge det pågår men säkert ett tag till.
kram ewa

Anonym sa...

Lilla hjärtegumman Carolina! Så rart av henne!
Jag tycker det var en helt underbar idé, visst blirman på bättre humör med fina julsaker omkring sig, ljus och lite glitter.
Det börjar glittra lite inombords av det också!
Kram!

Eleonora sa...

Gulle-Carolina!! Hon vet precis hur det ska vara för er och vilken härlig överraskning du fick!

Gerd sa...

Han missade Umeå med 17 mil. I Norsjö fick vi ca 1 dm från i går kväll till idag. Ska jag skicka ett lass?

Laila sa...

När du får svar från Gud... Ber du om lite här nere också?

TAcka honom också för dina underbara gåva som din dotter är. Vad underbart att ni två har varandra.

Elisabeth sa...

tINA: Tack snälla! Men visst är det väl märkligt att vi inte kan få lite snö snart!! Å är vi nu flera som skickar en liten bön ditupp... så får vi bara hoppas att den kommer snart! Ska hälsa Carolina det.. och jag vet att hon kommer att bli glad, och stolt över dina ord. Kram..

tROLLMOR: Jo, men du kan få låna henne nångång... men å andra sidan, så vet jag ju att du är rätt bra på att mysa och fixa själv!
Det enda ljusiga jag såg var en stark spotlight på Rådhustorget, som växlade färg hela tiden. Men det var alltså mer..? Kram..

bLOGGBLAD: Jo, jag vet ju att du brukar hålla lite mer på traditionerna än vad jag gör... men just nu så struntar vi rätt friskt i dem. Å jag har Carolinas dagistillverkade tomtar på bordet i mitt sovrum... och det finns nog inte en som ser ut som de gjorde från början... de flesta har halva bommullsskägg och är enögda numera. Men fina är de iallafall... Kram..

mARSKATTEN: Ja, det var rätt ord... hjärtegumma. Tack snälla... för det är hon verkligen. Å det är ju precis som du säger... det hjälper till att glittra lite mer inombords. Kram..

eLEONORA: Tack min vän... och ja, jag fick verkligen en överraskning! Hon är precis som du säger...gulle-Carolina! Jag blev så så glad... Kram..

gERD: Ja, men vill du göra det, så är du gullig!! Kanske måste man skicka en karta ditupp?? Låter alldeles fantastiskt underbart med 1 dm snö... lyckliga dig! Kram..

lAILA: Ja, som du ser i min kommentar till Gerd här ovan, så tror jag att han har lite kartproblem! Så jag skickar en karta ditupp... som omfattar HELA Sverige!
Sen kan jag berätta att jag tackar Gud varje evigaste kväll både för Carolina, och för den underbara dag som jag trots allt har fått. Alltid. Kram..