tisdag 24 november 2009

Ord sagda från hjärtat...

... ska man spara på.
Ord, som har formats utifrån kärlek i någons hjärta...

Idag mötte jag min lillebror K. Min "lille kapten på livets skuta" som jag brukar kalla honom. Han sa:
"Ja, jag ska fira jul med syrran (jag), hon och Carro ska inte behöva sitta ensam på julafton!"

De orden ska jag spara på. För jag hörde ju... och visste... att de kom från hans hjärta.

Så till jul ska jag ordna till den finaste jul jag bara kan... för Carolina, lillebror K, och mig. Har jag bestämt. Å så ska vi ju åka och jula till det lite med SE förstås...

..........

Idag har jag varit till min samtalskontakt på psyk. Å hon sa... "ja, det märktes nästan på en gång då du kom in här... att det var en annan Elisabeth som kom... å inte hon som jag träffade senast."
En replik på mitt... "ja, nu är det ett nytt liv här!"
Å jag berättade om djupdeppet... om valet jag gjort... om den nya väg som jag har bestämt mig för att gå. Om framtiden där borta... och om vad, och vilka som inte ska följa med dit. Å nu har resan dit börjat...

Å det var roligt att se hur glad hon blev för min skull. Å det är skönt att veta att hon kommer att finnas där framöver, med både pepp, stöd och insikter.

..........

Nu ska jag fixa middagen... och tråkdiska! För så är det ju... vissa saker förändras aldrig, oavsett hur mycket "nytt liv" och learning by doing" det kommer in här... diska är tråkigt, och kommer nog att förbli det i Ingelssonska hemmet!

8 kommentarer:

Annela sa...

Vad härligt med en sån lillebror! All heder åt honom.
Det kommer att bli en fin jul för er alla. Det är jag säker på!
Varm kram från ett regnigt Göteborg

Laila sa...

*gråter*
Mina tårar rullar ner för kinden. Din bror väljer dig! Han väljer inte bort dig som tydligen en del andra gör om jag förstått det hela rätt.

Å att din "vän" på psyket kommer att vara med dig tycker jag känns tryggt och skönt att höra.

Å vad jag saknar att få träffa dig E!!! JAg finns med dig av hela mitt hjärta, varje dag. Bara så att du vet...

christel sa...

Så varm jag blev i hjärtat av att läsa detta...OCH GLAD

Di sa...

otroligt att läsa om ditt nya tänk och är glad åt ditt driv!!! :) glad blir jag, och du...diskmaskin var ordet, diskmaskin sa bull och bill! Det kan bli det nya i ditt liv, sakta men säkert, den dag du kan,lägg undan det du kan för att köpa dig något du förtjänar, en diskmaskin :)för visst är det trist att diska :) kraaaaaaaaaaam

Lena sa...

Lyckliga du som har egen liten kapten som ställer upp för dig. För er. Då kan man kanske t.o.m stå ut med att behöva diska ibland ;-)

~ Lena ~

Mimmi sa...

Lite tankar....

Vill rekommendera dig en blogg där bloggerskan också valde livet!
katrinmicecilia på blogg.se
Hon råkade också för något hemskt men hon är i en annan fas i livet.

Jag har förstått att du blivit "bortvald" av andra....eller har det att göra med SEs sjukdom innan den blev riktigt synlig?
Vet hur min farfar var och tänker på en granne som drabbats av en annsjukdom men kan fara ut bl a mot mig ...och samtidigt vill man ju inte ta skit! Men emellanåt försöker jag vara vänlig mot den familjen. Antar du förstår vad jag menar. Kram

Eleonora sa...

Heder åt en sådan god lillebror! Vilken lycka att du har honom.

Och vilken lycka att du fått en så underbar vän på psyk, som verkligen kan finnas där vänfast och trogen vid din sida. Ett starkt och bra stöd! Tänk om somliga andra kunde ha förstått att det var det du behövde - och behöver!!

Jag är övertygad om att du kommer att göra en härlig jul för dina ungdomar och dig själv. Kramar kramar

Samtal från min trädgård sa...

Vad glad jag blir över att läsa detta! Han är din kapten i livet!Sedan också att den samtalskontakt, som du har, ser att du förändrats, for det har vi kunnat läsa i dina inläg. Jag är så glad för er skuld!