tisdag 1 november 2011

Ordets makt...
... eller en tankeställare till dig som skulle kunna göra någe mer... än att bara komma med fula påhopp här hos mig... gå då hellre bara förbi.

8 kommentarer:

Gen sa...

Hej Elisabet
Så tråkigt att höra att folk skriver dumma kommentarer Men det är mest synd om dom som inte är begåvade med empati Ha det bra Kram

Marjatta sa...

Vännen min blev rörd till tårar av filmen, kraften av ord, och hur de formuleras gör skillnad. Den lilla människan så fylld av avund, och hat gör allt i sin makt för att skada andra för att den själv skall må bra..de *elaka* använder sig av *ordets vanmakt* i försök att dölja sina egna brister, och bli upptäckta för hur svaga de egentligen är, jag tycker så oerhört synd om dessa människor som ständigt måste få utlopp för sin egen ilska på andras bekostnad. Normala människor beter sig inte illa, de har ett samvete, något som den elaka saknar. Visst vill vi ändå tro att alla människor innerst inne är goda..fula på hopp har verkligen inte på din sida att göra. Önskar dig, och Carolina en fin dag med de varmaste styrkekramar.

Nonna sa...

Åh du är så klok Elisabeth - önskar de som tänker dumma tankar och sparkar på den som redan ligger kunde vara lika kloka - om så bara en enda dag i sitt liv!
Kramar Nonna

Anonym sa...

En filmsnutt som berörde...
Kan inte förstå hur man kan skriva dumma kommentarer...men är empatin helt borta?
Skickar många kramar med styrka till er!
Kia

Elisabeth sa...

gEN: Jag kan bara hålla med dig om att det är mest synd om dessa människor. Sen tror jag också att det bor mycket avundsjuka hos dessa människor... Hoppas du får en bra och fin torsdag, min vän! Varm kram..

mARJATTA: Ja, jag reagerade precis som du.. med tårar. Du beskriver så så bra "ordets vanmakt" och de som använder dem.. och jag kan bara hålla med dig... det är oerhört synd om de som bara kan livnära sig på detta sätt på andras bekostnad.
Om jag bara för mitt liv kunde förstå vad de är ute efter? Den senaste anonyma kommentaren som jag fick igårkväll var än värre... och det är verkligen så sorgligt att jag nästan hör hur de spottar när de skriver.
Nej, nu lämnar vi det här tänket... de får väl vara avundsjuka bäst de vill, tänker jag... mår de bättre över att få "spy galla" över mig så visst, då har jag ju iallafall hjälpt någon att få må lite bättre. Jag kan aldrig se det på någe annat sätt... och dessa människor behöver all hjälp de kan få! Tack snälla Marjatta för ditt kloka tänk... Varm kram..

nONNA: Tack snälla Nonna! Inte vet jag om jag är så särskilt klok alla dagar, men ett vet jag... aldrig aldrig aldrig skulle jag slå på någon, oavsett om de stod eller låg ner, och dessutom har det tufft. Å det... det har väl de flesta människor... på ett eller annat sätt! Ha den finaste av torsdagar, min vän.. Varm kram..

Elisabeth sa...

kIA: Tack min vän - ja, den berörde mig också! Lite naivt så fantiserar jag: "tänk om det fanns en katalog där man kunde skicka efter sådant som empati?" Det företaget skulle nog gå med vinst.. är jag rätt säker på. Ha en riktigt fin dag, min vän. Varm Kram..

bollebygdsbo sa...

En fin film som jag också tar med mig till min egen blogg.
Orden är viktiga - vad man säger - hur man säger dem - när man säger dem.
Även det skrivna ordet är ju viktigt, som filmen visar.
Kram till er från mig.

Elisabeth sa...

bOLLEBYGDSBO: Ja, min vän.. du har så rätt - orden är viktiga! De kan både hjälpa och stjälpa, och just därför är det så viktigt hur vi använder dem! Till dig skickar jag ordet tack.. för att du finns, för att du är den du är, och för din omtanke om så många! Varm kram..