torsdag 30 juni 2011

Den inre drivkraften...

... kom jag på nu. Det gäller att tänka på dit man ska - och inte där man är.

(Tanken som kom precis nyss när jag stod och borstade tänderna... och som var så viktig för mig att jag med tandborsten kvar i munnen fick försöka balansera och hålla fast den med tänderna medan jag skrev ner det.
Men de har så bråttom mina tankar... och de försvinner så fort. Å så kan man nästan skratta åt det sen... att man var tvungen... mitt i tandborstningen... att skriva ner det. Men så var det iallafall..)

Vart ska jag då? Ja, det vet jag inte... men jag vet att på väggen i badrummet så har jag en bild av ett fiskeläge med havet i bakgrunden. Jag ser ofta på den när jag borstar tänderna, och ser mig själv stå där borta vid båtarna och spana ut över havet.
En dag ska jag stå där... allt det svåra har jag lämnat bakom mig... och jag har överlevt. Drivkraften.

..........

En vit ros.
Igår kom Carolina hem efter arbetet med en vit ros till mig. Jag blev så himla glad... trots att jag visste att hon hade struntat i kaffet bara för den sakens skull. (Men jag sa inget om det... för det hade varit att förringa hennes gåva... men som mamma... nog hade jag hellre sett att hon fått i sig sitt kaffe!)

Tack älskade lill-go kajsa.... du är min starkaste drivkraft!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad du skriver fint och så insiktsfullt,Jag riktigt känner vad du vill förmedla.Ändå kan jag inte förstå när jag inte är i din situation.Men jag läser dig.Men jag känner så med dig.
Kramar/Anna

Nina Lindh sa...

Japp, tänka på dit man ska. Det är så det är.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!

Elisabeth sa...

aNNA: Tack snälla för dina fina ord! De ger styrka när orden så ofta fattas mig nu, och jag tror att ingen förstår. Att jag inte kan förmedla någonting alls nu för tiden...
Har man empati, som du ju bevisligen har, så behöver man inte dela vägen... då går man bredvid och vet ändå. Å tack snälla snälla för det.. Varm kram..

nINA LINDH: Ja, visst är det ett bra tänk.. men ibland så är det lätt att tappa fokus... och man stannar kvar där man är. Då gäller det att ha en bra drivkraft.. som jag ju vet att du också har! Varm kram..