fredag 27 april 2007

Från mig till dig....

När är vi modiga? När är vi fega? Är mod att våga hoppa fallskärm från 10 000 meters höjd, eller är det något annat? Är feghet att inte våga hoppa fallskärm, eller är det någon annat? Jag tror att mod, respektive feghet, sitter i betraktarens ögon! Man går ju oftast inte omkring och säger om sig själv - idag är jag modig eller idag är jag en fegis!
Man kan känna sig stolt över något man uträttat!
Man kan känna sig usel över något man inte gjort!

För mig, är mod lika med människor som vågar vara svaga!
Det är också mod att söka styrka, och en vilja till förändring!


En sak är säker: Jag kommer då aldrig att hoppa fallskärm!




Torsdag idag ( o....fredag imorgon!! Känns bra!)

Trött idag! Blev irriterad på Carolina över .... ingenting alls! Ett resultat av dålig sömn och för lite mat...! Bad henne om förlåtelse efter en stund! Men Gud, vad jag blir arg och besviken på mig själv när jag trillar dit! Har gett mig själv ett löfte om att vara så stark för henne som jag bara kan - men ibland så är man ju bara så USEL! Får ta nya tag och fortsätta den kampen!

Sven-Erik var irriterad över ledsagningen igen! -Hur länge ska han hålla på, sa han. (Jag förstod att han syftade på Pelle.) - Nja, det blir väl ett tag till, svarade jag. - Ja, jag har annat att göra... sa han väldigt irriterat!

Svägerskan ringde! Hon...ja, jag vet inte vad jag ska säga... Jag vet bara att hon är en människa som jag tycker är så MODIG! Jag kan bara ge henne min respekt!


Gick till mamma och drack kaffe! En piggare dag! Rock-pappa var ute på vift...!
Såna här bra-dagar är det så roligt att sitta och prata med mamma! Hon är rätt smart ibland, min mamma!

När jag kom hem hade Pelle varit och hämtat S-E. De var ute ca 1,5 timmar, och hade då varit och tittat runt på flera bilaffärer. Bjöd på kaffe! Vi satt och pratade i över en timma! Följde med Pelle ut när han gick, och berättade för honom om S-E:s reaktion och frustration. (Sen tror jag att S-E tycker att Pelle pratar lite VÄL mycket! Det + alla intryck kanske helt enkelt blir för mycket för S-E? Sa jag ju inte till Pelle...!) Jag kommer nog att ta kontakt med geriatriken nästa vecka och höra med dem lite...!

Sov 1,5 timma!! (Somnade direkt....tänk om det kunde vara så på kvällen..?)

Sven-Erik och jag tog en promenad till Coop. Köpte sandpapper, målarskrapa och 2 par nya jeans till S-E. Han blev verkligen glad, speciellt för jeansen!!
Knuten i magen kom och for! Den poppar upp ibland när insikten om S-E:s sjukdom är extra stark - kom bara för att han berättade för miljonte gången om Saaben som han hade gjort iordning och sålt för flera år sen! (Lyssnar tålmodigt, ställer relevanta frågor och sväljer ned knuten..!)

Middag och Ally (Sen middag - såg slutet som vanligt...!)

S-E går och lägger sig tidigt! (Han går alltid och lägger sig långt före mig...! En trött liten make!)

Tv-zapp (Från 1:an till 6:an intet nytt!!)


Roligt idag: Modiga människor, mamma, S-E:s glädje över jeansen...
Mindre roligt idag: mig själv, S-E och ledsagningen igen, knuten i magen...
Tips: Imorgon när ni vaknar, se er i spegeln och säg högt: Idag är jag vacker! Det låter knas, men ger lite mirakel för självkänslan! Pröva!

Till alla mina livlinor: Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur.(Nasse)
Tack för att ni förstår, nu när jag inte har styrkan att vara stolt alla dagar...!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Jag tycker det känns som om du är rätt modig själv....Det måste vara oerhört påfrestande att ha det som du...Förstår det där med klumpen i halsen, så sorgligt. Tack för dina fina kommentarer till mig och självklart får du kopiera visdomsorden. Ha en bra dag. *kram*

Anonym sa...

Men jag vet ingen som är så stark som du och det är helt förståelig att känna som du gör..jag tycker du är otrolig och du måste tilllåta dig att vara svag oxå utan att be om ursäkt för det....ha en riktigt bra helg nu...

cillirill sa...

Om du bara visste hur många ggr jag obefogat blivit irro på mina tjejer, men man är bara människa. Tror du inte att allt som händer SE är nytt nu, pelle kanske ska försöka ses som en ny kompis o inte som en rehabilitering??
Ha en bra helg, det ska jag
kram

Anonym sa...

Tack tack tack för dina ord som pushar mig och gör mig glad!

Anonym sa...

Jag tycker att du är enastående!

Kram!

Elisabeth sa...

annli: Tack till dig också!

pyrobritt: Jo,du! Ha en bra helg ni också..!

cillirill: Du kan ha rätt! Vi får se hur livet ser ut nästa vecka..!


Johanna: Gissa då hur mycket jag gläds över allt du skriver...?!

Chaos: Det är du också!


EN VARM KRAM TILL ER ALLA...!

Christina sa...

Du måste vara modig, absolut.
Visst kan man det gå upp och ner, det är bara naturligt.
Att bli irriterad är mänskligt och det kan alla bli, jag tycker att du har ett stort hjärta som ger plats åt många människor.