lördag 7 april 2007

Ingentingdagen...

Får man ha sådana dagar? Lediga ingentingdagar då man inte arbetar och är hemma. Om någon frågar mig vad jag har gjort en dag och jag svarar: ingenting, så tittar de alltid så konstigt på mig - och jag ser att de tänker: Hon måste vara sjuk!
Va? Jag förstår inte riktigt! Måste man vara sjuk för att våga säga att man faktiskt inte har gjort någonting? Så det har blivit att när någon frågar mig vad jag gjort en "ingentingdag" så säger jag; Ja, jag har ........ för alltid finns det något man kan komma på att säga att man gjort!
Detsamma gäller också för bara en del av dagen; Jaha, vad gjorde du på förmiddagen då? Ingenting säger man ju knappast!!

Min definition på att göra ingenting är stämmer dock inte riktigt! För att man gör något, det gör man ju! Fixar frukost, läser tidningen, diskar, bäddar, vattnar blommor, handlar etc etc, och om man är riktigt alert en "ingentingdag" så kanske man dessutom städar en garderob eller två! Var för sig är det moment som inte räknas, men tillsammans så blir det ju en hel del man ändå uträttar även på en "ingentingdag", eller hur?



Långfredag idag.... (Varit lite av en "ingentingdag" faktiskt!)

Sov dåligt inatt! Men jag börjar som sagt bli van! Inatt fick jag dessutom frossa i hela kroppen! Tänkte att nu håller jag på att få feber! Men .... det var nog bara en säkring i kylaggregatet som blivit överbelastat - för på morgonen kändes ingenting alls ...

Fick kaffe på säng på morgonen av Sven-Erik! Vad glad jag blev! Vi har varit tillsammans i 22 år och nästan varje helg har jag bjudits på denna lyx! Tack min lilla snygga man för alla dessa kaffebrickor som du har skämt bort mig med! Det blir dock lite tokigt ibland! Te istället för kaffe, bullar istället för smörgås, 4 sockerbitar etc etc, men det är ju bagateller i sammanhanget! Jag är bara lycklig över att helg-kaffe-lyxen fortfarande är något som också är viktigt för honom att göra!!

Pissliljorna åkte - eller rättare sagt: begravdes i sopkorgen! Införskaffade tulpaner igår istället - som är både luktfria och ljuvliga att se på!!

Ringde Svärmor! Hon hade besök av barnbarnet Sofie från Härnösand! Att åka från Härnösand till Åsele (ganska långt) för att hälsa på sin mormor, det är kärlek!
Hon berättade att hon varit på möte: Ja, det var 5 tanter och sen jag! (Tror inte riktigt att hon räknar sig till "tant-facket"än! Fast hon är 74!! Tuff tjej!)

Sven-Erik och jag tog en promenad upp till mamma och pappa! De bjöd på kaffe och bullar! Det är så roligt när Sven-Erik följer med, för pappa (och även mamma litegrann) skämtar och skojar om nästan allt - och Sven-Erik tycker det är så roligt och skrattar gott mest hela tiden!
Tack mina föräldrar för att ni är så underbara mot Sven-Erik!

Hade lite pepp-snack med Carro! Svårt att vara 16 år och veta hur man alltid ska hantera saker och ting! Gumman, vi fixar det!

Middag och Ally (Missade början då jag slumrade till .... typiskt!)

Såg Harry Potter! Den var bra - skitbra! ( Om min mormor kunnat läsa ordet jag nyss skrev hade hon sagt: Det heter inte skita - det heter kakka!! Hon var en kul och älskad mormor!!)

Imorgon ska vi bjuda hit mamma och pappa på påskmiddag! Bara mamma är frisk så .....!


Roligt idag: Kaffe på säng, svärmor (alltid), fika hos mamma och pappa
Mindre roligt idag: Carro har det tufft!
Tips: Hitta det magiska barnasinnet inom dig, och se Harry Potter!

Till alla mina livlinor: Ni har alla fått stjärnor i himlen!

Inga kommentarer: