söndag 3 juni 2007

"Sommar, sommar och sol....



... havet och vinden, och doft av kaprifol."

En gammal slagdänga som förr spelades ofta i radion när sommaren gjorde sitt intåg i Svedala! Åtminstone har den följt mig som ett musikaliskt mantra i många av mina sommardagar!

En annan melodi, som också ger indikationer om sommar-på-väg eller sommar-är-här (lite beroende på var i landet man bor), är "sommar, sommar sommar..., det är dans i Folkets Park... "! Visst känns den igen? Ibland, när det är mörkaste vinter och de råkar spela den melodin på radion känner jag ett sånt "sommar-sug" i maggropen, så jag nästan... ja, jag vet inte vad! I nästa sekund blir jag arg på radiogubbarna som kom på den osmakliga idén att spela den för mig (.. och ziljoner andra lyssnare..) mitt i eländesvintern; Har de verkligen ingenting annat att göra på radiotjänst (eller var de nu bestämmer...) än att skicka ut sommar-påminnelser mitt i vintern??

Men nu får de iallafall spela "Sommar sommar sommar... " hur mycket de vill! För nu känns den vara här, med "Sol, vind och vatten," och "Sommartider".......!

Lördag igår... (uppkopplingen seg igår...så igår blir idag..)

Vaknade med Sommaren!! Fick kaffe på säng, med sol och värme utanför! Vad kan man mer begära av livet? Tack, snälla Gud för att jag har det såå bra!! Jag och S-E fikar tillsammans, och jag läser åter igen (hans systers inlägg) om hans gamla hemby för honom! Han hade aldrig hört det förut!

Carolina och jag på "pump-dag"! En underbar stund, då vi tillsammans tog en promenad till skoaffären för att hitta pumps till Carolinas avslutningsmiddag..! Förutom skor, så hann vi också titta på blommor, gå och fika, titta in på Barnens Hus och framförallt... vara tillsammans och prata om allt viktigt och oviktigt här i livet...! Allt i ett strålande solsken...! Tack Carolina!

Sen gick jag och Sven-Erik till mamma och pappa och fikade! Med Pontus P i släptåg förstås!! De, eller rättare sagt pappa, hade gjort sommarfint på balkongen! Grön balkongmatta, jordgubbsduk, krukrosor... ja, sånt som hör sommaren till på en balkong!

Middag (snabbvarianten idag...!) Jonas och lille David bortbjudna på fin middag! Roligt!

Kvällen och jag som vanligt....!

Roligt idag: Sommar, sommar och sol...

Mindre roligt idag: ????

Tips: Njut av sommaren - behöver jag nog inte säga! Det gör vi nog allihopa...!?

Till alla mina livlinor: Jag har kommit ända hit - tack vare....?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Din blogg är så fin.
Önskar jag kunde klä mina tankar i ord som du.
Apropå att du inte får tid till bokläsning är helt förståeligt, du har ett mer viktigt värv dig förelagt.
Kram.

Anonym sa...

Vad gullig du är, vad glad jag blev - hoppas du får en sååå fin söndag :)

Anonym sa...

Visst är det härligt att få ha sin dotter på tu man hand. Jag tycker det är så mysigt när dottern och jag tar våra små shoppingrundor med fika....Det verkar verkligen som om du haft en fin dag:)Men det där med sommaren håller jag inte riktigt med om....I skåne har vi haft ganska trist väder i helgen. Vill säga att jag håller med Linna här ovan. Önskar att jag också kunde klä mina tankar i ord som du gör... Ha det riktigt bra nu. *kram*

Christina sa...

Härligt att läsa din glädje, den känns ända ner till sydligaste skåne.
Ha det riktigt gott i sommaren min vän
kram

Elisabeth sa...

linna: Åh, Tack! Vilka fina ord! De värmer...! Hoppas ändå att min bokläsning kommer igång..! Kram

helena på room service: Tack! Du har en sådan bra blogg så...! Önskar dig en solig måndag.. Kram

annika:Tack! Men det gör du också! I vackra ord...! Kram

christina: Tack! Jag skickar ned lite sol i tanken - utifall ni är utan... Kram