söndag 30 augusti 2009

Kontaktsvårigheter...

... har jag inte. Men jag har svårt att få kontakt med somliga.

Länge, länge har jag väntat på att få en samtalskontakt (terapeut, kurator e dy..), och "min" läkare har varje evigaste gång lovat att "prata med den läkare som kommer från psykiatrin" och som gör någon slags första gallring.
Nu inser jag, vilket jag kanske borde ha gjort för länge sen.... att ska jag vänta på att få någon kontakt och hjälp från det hållet.... då får jag vänta till döddagar!!

En bra samtalskontakt kan fungera precis lika bra som vilken medicin som helst.(I SvD finns en mycket bra artikelserie om mediciner och depressioner.) Mediciner fungerar ju inte när det gäller mig...

Så imorgon åker jag upp till öppenvårdsmottagingen på psykiatrin på sjukhuset.... håll tummarna! Jag gruvar... kräkgruvar.

..........

Två små steg som jag måste ta nu. En strategi som jag har hittat för att komma framåt... någon att prata med, och någe roligt att göra. (Kanske en kurs av någe slag...?) Men någe litet bara... komma ut och träffa andra... och för att överleva helt enkelt.
Sen vet jag ju också... att den gamla Elisabeth, hon är borta. Nu gäller det att hitta den nya Elisabeth... och överleva på det bästa sätt jag kan. De
två små stegen ska hjälpa mig med det...

På tisdag ska jag ha ett avstämningsmöte igen. Med läkaren och försäkringskassan.... känns gruvigt det med!

.........

Idag har det inte hänt så mycket... mer än att jag har tvättat, och varit och handlat. Carolina har blivit snuvig... hoppas det inte blir så långvarigt. Men en ljusglimt i tvättandet... jag har manglat för första gången på... ja, mycket länge.

15 kommentarer:

trollmor sa...

Hej min van ! Har kommer en halsning fran Kreta ! Vi har det underbart bra ,nastan sa vi skams.
Sa bra att du ska aka ivag i morgon och du kommer att med all sakerhet bli val omhandertagen. Det vet jag for dom kan sin sak.
Du behover inte gruva.
Ma sa gott
Kram ewa fran ett soligt Kreta

Di sa...

härligt att du tar saken i egna händer och tar den kontakten du behöver! Och spännande med något nytt,har du tittat i alla kurs kataloger som kommer nu? Finns mycket intressant där, kanske en helg kurs till att börja med? Håller tummarna att det är något du känner för som dyker upp! kramar!!

Anonym sa...

Vännen min, de kommer att gå bara bra imorron de vet jag.Stå på dig gör som jag gör imellan åt, jag vet att du kan du me :)Ring mig imorron om du orka.Å ja, Jag ha telia ;) påk

Christer sa...

Håller tummarna inför i morgon!

Christina sa...

Det är för bedrövligt att människor ska behöva vänta så länge när man behöver hjälp, jag hoppas verkligen att det löser sig och jag håller tummarna. Ha det gott, Kram

Vida sa...

Här hålls tummar!! Det klarar du!

Kramar

Eleonora sa...

Tack för din uppmuntran när jag stått utan data. Nu har jag kommit ut i rymden igen. Skönt det för det är ganska frustrerande att inte komma åt bla bank och alla dokument jag behöver.

Har läst tillbaka i den blogg och ser att du varit mycket aktiv och skrivit långa inlägg. Tack för att du delar med dig. Lycka till nu med dels sjukbesöket och möte med övriga personer.

Många kramar

Unknown sa...

Jag håller tummarna för Dig.
Någon liten kurs, ett litet myrsteg som du brukar säga...ja, det tror jag blir väldigt bra.

~Kram från Eva~

Anette sa...

det är så härligt att läsa om din beslutsamhet. Märker du själv vilken resa du gör? Hur du stärker dig själv?
kramar

Pärlan sa...

Hej vännen
Har kommit tillbaka på bloggen igen så smått.....

Önskar dig allt gott
Kram

Anonym sa...

Hej hej!Hoppas det gått bra för dig i dag,och att du fått träffa bra personal som kunnat råda och hjälpa dig.Önskar ingen människa skulle behöva gå igenom det du gör.Skulle så gärna vilja hjälpa dig, men hur?Livet är så orättvist! Kramar från A

Cecilia N sa...

Eventuellt har du redan kommit iväg på avstämningsmötet också när jag nu skriver.

Hoppas att alla mötena gått bra!

Dubbelörn sa...

Tankarna har varit hos dig vännen... Hoppas innerligt att du fått hjälp o vägledning för att ta dig framåt.

Du vet var jag finns.

Största kramen är din ikväll

trollmor sa...

Hej! Ar bara sa nyfiken hur det gick for dig.Dottern drar ivag med mig pa internetcaffe ,man kan ju inte vara isolerad sager hon.
Om du kanner for att beratta hur det gick sa lagg en kommentar hos mig. Jag lagger inte ut den i sa fall.Har kanns skinnet for litet ikvall. Trots att man ligger under parasollet sa tar solen pa nagot alldeles rysligt. Fatt en massa bett av ngt som kliar sa in i bombens. Det ar konstigt att nar man ar har och det ar sa underbart sa langtar jag hem . Jag borde undersokas.
Ma sa gott
kram ewa

Elisabeth sa...

Trollmor: Minns inte riktigt när du skulle komma hem - men jag hoppas verkligen att du har (haft) det riktigt härligt! Än om jag nu vet att du har haft viss hemlängtan, min vän... sen att du har det underbart bra, är väl precis som det ska vara! Det är dig så så väl unnat... hälsa dottern! Kram..

Di: Härligt men jobbigt också. I livet förut så skulle allting som hade varit nytt känts spännande... idag är det nog ganska mycket tvärtom. Jo, jag har tittat lite i kurskataloger... men jag vet inte. Hur går det med försäljningen, min vän? Kram..

Anonym: Tack snälla E! Å ja, jag vet ju att vi är lika i mycket... men i det här fallet så känns det lite väl tufft! Tack snälla också för att du ringde och sa: jag är med dig i tanken, det vet du!" Tack snälla... Kram..

Christer: Jag är glad för alla tummar som hålls för oss... å dina har ju också tumme med han däruppe, vet jag ju... så jag hoppas det blir bra nu. Tack snälla.. Kram..

Christina: Ja, jag kan bara hålla med dig... och ändå finns det de som har det så mycket mycket värre än jag! Helt oförsvarligt egentligen, att vi med den vård som vi säger oss vara så stolta över, inte kan ge hjälp till de som verkligen behöver... Kram..

Vida: Tack min vän! Jag försökte... och jag hoppas det blir bra nu! Iallafall bättre... Kram..

Eleonora: Ja, det finns väl ingen här, som inte kan skriva under på hur frustrerande det är om datorn inte fungerar? Jag blir både frustrerad och ledsen...
Jo, jag skriver. Men med det inte sagt att jag nu kommit fram till hur jag ska fortsätta mitt skrivande... det är svårt.
Å du ska ha tack för att du delar med dig av ditt liv... det är alltid så roligt att läsa hos dig, min vän. Kram..

Mormorshem: Ja, min vän.. de där myrstegen känns som elefantkliv emellanåt... men jag jobbar på det! Till exempel som att söka svar på vad jag skulle tycka vore roligt... inte helt enkelt! Kram..

Anette: Nja, jag har nog lite svårt att se att jag stärker mig själv... men jag är glad att du ser det. För kanske har jag lite styrka nånstans iallafall... tack snälla snälla du! Kram..

Pärlan: Å du är ju verkligen så himla mycket välkommen tillbaka..jag har saknat dig! Kram..

Anonym: Ja, nu har du kanske läst om hur dagen gick... och jag hoppas väl att det ska bli någe bra utav det nu. Tack snälla du... jag önskar att ingen enda människa skulle behöva gå igenom vare sig sjukdom eller död... men tyvärr är det ju så livet är... krasst och trist... alla drabbas vi av någe... förr eller senare. Vi kan bara vara tacksamma i varje evigaste sekund så länge vi får vara friska och må bra.
Du hjälper ju mig nu, min vän... genom din omtanke om oss! Sådan omtanke och värme ger en oerhört styrka att möta det svåra och tunga... tack snälla snälla du! Kram..

Cecilia N: Ja, nu har du nog läst om mötena... och nu hoppas jag att de ska resultera i en bra kontakt med någon. Tack snälla, för så mycket bra tänk... badkarstänk till exempel! Kram..

Dubbelörn: Nähä, största kramen går till dig, och alla andra som så otroligt går bredvid mig nu... helt fantastiska är ni!
Du är så unik... du vet och förstår alltid, utan att jag behöver förklara och berätta... jag är mycket glad över att få vara vän med en örn! Kram..

Trollmor: Jag gissar att du kommer att ångra din hemlängtan lite när du väl kommit hem... för då längtar du nog tillbaka till Kretas sol, läskande drinkar, och att ligga kvar under parasollet! Kram... och välkommen hem!