söndag 4 juli 2010

Ehhh...jaha?

För en gångs skull så frångår jag mina principer, och väljer att lägga ut en av de anonyma och trista kommentarerna som jag brukar få. Den här kom ikväll...
Kommentaren var ändå av det mildare slaget den här gången... än om nu många av insinuationerna och påhoppen känns igen. Men jag ville visa hur avundsjukan hos vissa människor kan få dem att ta till vilka fula knep som helst. Ikväll hette han "Johan E"... men han heter också Fritz, Kalle, Oskar Blixt, Ville, Vera... etc etc.

"Oj oj, maken till ointressant blogg... Förstår inte vad grejen är, din "situation" är knappast unik eller särskilt hemsk. Och en hel blogg tillägnat det?! Men okej, du har rätt att skriva vad du vill, säger inget annat. Jag råkade bara hitta hit via någon länk. Jag kommer inte tillbaka. Ett tips i all välmening, sluta älta och tycka synd om dig själv, så går det lite lättare. Men... jag tror nog att du tycker om att få uppmärksamhet såhär. Lite bekräftelse... Vara lite speciell. Nåja. Ha ett bra liv. // J.E."
(Kommentaren under inlägg "Ikväll är jag ensam...")

En princip frångår jag dock inte... jag bemöter aldrig sådant som aldrig har skrivits. För en människa utan namn, vilket anonym betyder, existerar ju inte, och kan således heller inte ha skrivit någonting. Men jag tycker det är för sorgligt synd om en del människor... och jag kan bara le lite överseende, och tänka "ehhh...jaha?" när de på detta sätt avslöjar den avundsamhet de bär på gentemot andra människor. Sorgligt är vad det är...

16 kommentarer:

annie sa...

Hej, jag kommenterar väldigt sällan men till dej måste jag bara säja, skit i dessa anonyma skitkommentarer, det måste vara avundsjuka bakom. Jag tycker att du verkar vara en stark och bra människa och bloggar är faktiskt till för att man ska kunna skriva av sig sina tankar och känslor. Stå på dig, fortsätt blogga om det just DU vill. Med önskan om ett gott fortsatt liv .annie www.anniegumman.blogspot.com

bollebygdsbo sa...

Fattar liksom inte.
Är detta någon som du inte känner?
Knäppt säger jag bara.

Cathis stick och sy sa...

Hej
Kan inte låta bli att skriva igen.Det är din blogg ,du skriver vad du vill och gillar man inte det man läser så klicka ner då.Men det här vet du ju redan och jag är glad att du fortfarande fortsätter att skriva.Ha det så bra
Cathi

Tummelisa sa...

Vadå ointressant blogg? Din situation är unik för Dig. Varför lägger man ner så mycket tid på att kommentera en blogg som är ointressant, det undrar jag. "Råkade" hitta hit via en länk låter knappast trovärdigt. Det enda vettiga i den kommentaren är "Du har rätt att skriva vad Du vill", precis så är det. Skönt för Dig Elisabeth att den kommenteraren inte kommer tillbaka. Då är vi av med ännu en ondsint människa.
Glöm inte Elisabeth att Du är speciell för mig och många andra. Du förtjänar all bekräftelse Du kan få, men den som tror det är därför Du skriver har inte fattat något alls. J.E måste stå för Jäv..(ursäkta)Elak.
Fortsätt skriv!
Stora kramar från Tummelisa

Anonym sa...

Om du inte redan har det kan jag rekommendera att du installerar Statcounter eller nåt statistikprogram. Då lär du ju se att alla "smartskallar" Ville och Kalle och vad de nu heter förmodligen kommer från samma IP-adress. Jag håller på dig i alla fall, eehh jaha? är den enda vettiga reaktionen man kan ha på dylika inlägg! Heja på dej!
/Maria

Anonym sa...

Du skriver fint och ärligt hur du har det och hur du upplever din situation.Hoppas du forsätter så,det är bra för många av oss att få en inblick i hur livet kan förändras.Den som skrev är nog en "BITTER"person,försök att inte bry dig.Kram Ann

Renée sa...

Om man nu "råkar" komma till någon blogg som man inte gillar så kan man väl bara klicka bort den utan att skriva en massa skit! Fan vad jag blir arg på dessa människor!!!! Dom skulle aldrig våga säga detta till dig om du stod framför dom, fega människor är vad det är!
Älta så mycket du vill, det är DIN blogg!!!
Ha det bäst!

Eleonora sa...

Skickar en varm hälsning till Dig och Carolina.

Ruta Ett sa...

Så utomordentligt korkat skrivet. Denne Johan E. verkar ha "fritt blås mellan öronen". Varför överhuvudtaget lägga ner energi på att kommentera en blogg, som man tycker är ointressant? Och det är ju inte bara några rader utan en ganska lång kommentar...Vad vet någon annan om din situation...om den är unik eller hemsk? Den är ju unik och hemsk för er.
Det "välmenta" tipset är ju så idiotiskt så man baxnar.
Kan det vara så att Johan, Ville och alla de andra är en och samma person? Någon elak, som ni känner och som är avundsjuk på att ni har vänner på alla möjliga ställen i Sverige, som stöttar er (en av de släktingar, som övergett er???). Det är en ynklig, förgrämd och osäker person, som inte har någon annan glädje i livet än att "spy galla" över andra.
Det jag skulle säga till alla, som skriver anonyma kommentarer: "Skämmes, ta mig fan"!
Kramar till er härifrån...

Fotograf Jenny Eriksson sa...

Vilken attityd folk har alltså! Jag tycker du skriver jättebra och äkta om situationen, jag vågade inte blogga om pappas och Alzheimers under sjukdomsåren, men då jag väl försökte så fick jag också liknande kommentarer om att jag ömkade och tyckte synd om mig själv. Folk kan vara så elaka och oempatiska när de gömmer sig bakom anonymiteten. Det är som om dom inte visste att det finns någonting som heter att vara medmänniska, det är det främsta bloggvärlden (borde) handla om tycker jag, att vi hjälper varandra och stöttar.
Jag tror att din blogg är ett bra stöd för många som befinner sig i samma situation, trots att sjukdomsåren är över och att den kampen är slut för min del så fortsätter jag läsa och finner hopp i din blogg, :)

Ha det gott!
Kram,
Jenny

Kajsa sa...

Jag kan inte förstå hur man kan skriva så som den där anonyma människan skriver. Det är ju upp till var och en att läsa!Jag blev faktiskt jättelessen över det syniska orden.I mina ögon är du en stark människa, så stark att jag känner att jag får energi av dej! Det är så modigt och fint att du låter oss följa med på din familjs resa genom den förskräckliga sjukdom som drabbat er. Om jag hade varit i din situation hade jag tyckt om att läsa en blogg som din!/STOR kram till dej

Elisabeth sa...

Till alla: Tack snälla underbara människor för att ni finns här i världen... anonyma avundsjuka skrivare ska vi bara lämna därhän... kanske skriver jag svar till er ikväll... Kram till er alla!

imse sa...

Ja jösses, såna korkskallar det finns. Att de orkar...

caja sa...

Måtte han hålla sitt ord och INTE komma tillbaka om han nu tycker på detta viset! Låt oss andra intresserade läsa och följa precis vad vi vill, det är ju frivilligt var man väljer att gå in! Nä skit i denna märkliga människa och sträck på dig, du gör ett fantastiskt jobb!//c

Anna sa...

Förmodligen en person som mår väldigt dåligt själv eftersom han/hon måste trycka ned ngn som redan ligger ner. Så vanlig är ju inte situationen eftersom så många lever i okunskap om vad det innebär och hur mycket det påverkar ens liv. Jag känner ingen som kan förstå hur jag/vi har det iaf.

Personligen tar jag alltid åt mig av allt negativt men försök att fokusera på alla de som skriver nåt bra istället!

Anki sa...

Knappast ointressant alls,då skulle jag inte söka mig hit för att titta till dej med jämna mellanrum, du berör så mycket med dina ord och du är så väldigt bra på att sätta ord på dina känslor.
Ha en underbar sommar så gott det går.
Många kramar från Söderhamn