fredag 21 oktober 2011

"Kan du inte vänta"...


(Carolina och Sven-Erik sommaren 2007)

... med att gå och duscha, det är så mysigt när du går omkring och "polemasar" här hemma?"

Carolinas ord nu på morgonen. Jag hade tänt ljus både i köket och vardagsrummet... fixat frukost... och fortfarande hördes julmusiken från vardagsrummet. Så så blev det... "polemasning" mysprat, och agera bollplank för den redovisning hon skulle ha idag. Duscha kunde jag göra sen...

Det går lite tungt för henne nu. Många redovisningar och hemuppgifter på universitetet som kräver mycket engagemang, läsförståelse, och eget tänk. I en annan tid, och i ett annat liv, så skulle det kanske varit hanterbart på ett annat sätt... men nu... nu när hon har en ganska så tung ryggsäck att bära på ändå... ja, då blir det som dubbelt tufft.

Så... då gör jag precis som alla andra mammor skulle ha gjort... rycker in! Med det mesta myset... det mesta inputet... det bästa bollplanket... och som jag skrivit förut... med min bästa mamma-försäkran om att "den ljusnande framtid är vår"!

Nu är hon på skolan... men i eftermiddag ska vi ta en promenad upp till mamma och pappa... och ikväll blir det massor av tända ljus, julplanering... och lite gofika till "Idol". Å det blir bra... mamma-magi på högnivå!

..........

Visst finns det här ändå... gömt men ändå så ständigt närvarande. Han. Men just nu... idag.. och samtidigt... så måste jag välja mina slag. Det är ju också en del av den där mamma-magin... barnen kommer alltid först. Oavsett vad. Men...
Igår kväll blev jag hembjuden till min vän M. En liten stund av gott fika och viktigt prat. Hon sa: "Om du vill så kan jag följa med dig ut till Sven-Erik... jag behöver inte följa med upp om du inte vill... men så att du har någon att luta dig emot sen... inte behöver åka därifrån ensam... du kan ju fundera på det"

Jag lovade det.

..........

Nu blir det iallafall inget mer "polemasande" förrän ikväll... men väl lite mer kaffe, och en längre Pontus P- promenad. Jag önskar alla er därute en hand att hålla i, ett hopp att hålla fast vid, och ett liv som håller om er med varma kramar. Var rädda om er...

6 kommentarer:

en annan sa...

*kram*

Anonym sa...

Du har verkligen lyckats hjärntvätta din dotter,Vilken tjej som är 20 år vill vara med Mamma jämt och ständigt???? Det är beklämmande....

Dubbelörn sa...

Skönt, min goaste Elisabeth, att vi båda råkar ha funnit det här programmet o den perfekta temp på vårt hjärntvättningsprogram!

Sonen vår är precis likadan. Fram tills han började plugga nere i Lund så ville han bara vara med sina föräldrar. Aldrig någonsin ute. Nere i Lund så sitter han också mest hemma o umgås med sina korridorsvänner.

Det bästa med det här hjärntvättningsprogrammet är att både sonen vår o finaste Carolina är härliga utåtriktade personer. Omtyckta av alla, oavsett ålder o bägge två har ett hjärta av guld, till råge fyllt med empati... ;).

Empati = förmågan att kunna sätta sig in i andra människors känslor och handla utifrån detta.

Tråkigt att fler inte funnit det här hjärntvättningsprogrammet... *skrattar gott*

Största o varmaste kramen till dig o Carolina

ajnos sa...

Synd om dej "anonym" !
Du mår tydligen inte så bra.
Läs inte om du saknar känslor och empati !

Elisabeth skriver så bra och hon behöver "skriva av sej" men det kan du låta bli, det är mest synd om dej då du visar dej " dum "

Tummelisa sa...

Du som skriver som "anonym" vet inte vad Du pratar om. Har Du inget inlägg med mänskliga känslor kan Du låta bli att skriva. Att kunna skriva något så nedrigt elakt säger allt om Dig som människa. Att sedan inte kunna stå för vad Du skriver och vara anonym säger allt.....usch för människor som Dig.
Kram till Dig Elisabeth och Carolina mina vardagshjältar.

Anonym sa...

Jag tycker du ska rent ut sagt skita i dom människorna som skriver så Sen min man dog har jag o min dotter en underbar kontakt Jag tror att hon som skrev detta har dålig kontakt med sin mamma tyvärr Kram