tisdag 18 oktober 2011

Nu är jag lite lack...

... eller det har jag varit ett bra tag nu. Å det är bättre med lite adrenalin som håller depptänk och trist borta, känner jag.

Men jag blir oerhört frustrerad när jag läser vad Lars Ottoson (Generalsekreterare Alzheimerfonden)skriver:
Beroende på förändringar i PostkodLotteriets utbetalningsrutiner kommer också Alzheimerfondens medel för utdelning att minska med cirka fyra miljoner kronor under 2011 jämfört med 2010.
Samtidigt som jag ser på teve att Postkodlotteriet är "stolta sponsorer" för Adam Alsings talkshow på tv3!!

Jag skäms! Att pengar som man kunnat använda till bl a forskning, oavsett sjukdom, går till sponsring av en talkshow... och att man dessutom har mage att skryta om det!" Att "lotteriet för en bättre värld" gör världen bättre med en talkshow?
Det är för mig en gåta... 4 miljoner!! 4 miljoner!!

Å jag undar hur många fler fonder och föreningar som fått, och får stryka på foten för postkodslotteriets val av prioriteringar ... och vilka summor det gäller då?

Men det är klart, dom kan ju alltid strunta i forskning och utveckling av en bättre värld, och titta på Adam istället!

3 kommentarer:

Marjatta sa...

Hej igen vännen!
Jag blir skogstokig när jag läste ditt inlägg i dag, jag är med i postkoden med 300 kr/varje månad har ju två kära som gått bort i canser, och alzheimer, och postkoden hjälper ju många andra organisationer men skall det vara på det här viset kan jag lika gärna skänka pengarna direkt till de olika fonderna..någon vinst lär det väl adrig bli ändå, och om det blev någon skulle det ju ändå inte gynna mig då jag i tanken redan har skänkt bort pengarna till barnen, och de två ovan nämnda fonderna.Jag önskar en bra dag till dig, och Carolina. Styrkekram från ett regnigt, och blåsigt Mölndal.

en annan sa...

FY FAN!
Uppriktigt talat så fattar jag inte hur postkodlotteriet VÅGAR hålla på som de gör.

De skickar tusentals ton med reklam, påträngande, onödig, nedskräpande.

Och DESSUTOM ger de bort pengar till Adam Allsing????!!!!

*morr*

Elisabeth sa...

mARJATTA: Ja, det är precis så jag tänker... bättre då att skänka pengarna direkt till de organisationer och fonder som man vill stödja!
I dagsläget har jag inte så stora möjligheter att ge till några organisationer och fonder.. men den dag jag gör det så inte blir det till några talkshows i teve!! Ha en fin helg, min vän... Varm kram..
eN ANNAN: Ja, man kan svära för mindre... men jag tror inte de bryr sig nämnvärt!
Jag håller helt med dig om vilket slöseri det är med insamlade medel att lägga det på tonvis med reklam som många inte vill ha! Det rimmar illa med deras vision om att skapa en bättre värld, tycker jag. Varm kram..