fredag 30 april 2010

Att tänka på sig själv...

... säger många att jag ska göra nu. Tänka framåt. Börja ett nytt liv. Gå vidare. Jag vet inte riktigt hur dom menar då... jag vet bara att de inte riktigt kan förstå. Hur skulle dom kunna göra det... än om jag ju också förstår att det sägs i bästa välmening.
De kan ju inte förstå att varje inköpt blomma till mig själv... varje stund av lite hoppkänsla i nuet... och många leenden... sker med honom gående bredvid mig. Man lär sig visserligen att hantera det allt bättre... men ensam gör man det inte. Han går bredvid mig... i många av mina tankar, i alla mina känslor, och i allt fler av mina minnen. Å framför allt går han bredvid mig i det dåliga samvetet... att JAG inte kan gå bredvid honom nu.

Men jag vet ju också... jag sitter i ett väntrum. I ett väntrum där man bara kan komma vidare till viss del. Å här ska jag sitta tills... ja, det jag gruvar för mest. Så är ju den här sjukdomen... och jag vet också... jag är en bland många som sitter i ett sådant här väntrum.

Han är inte död. Han finns bara inte längre. Men han bor på Tomteo. Å han sitter med mig i väntrummet...

..........

Det här är inget deppskriv på någe sätt... det är bara ett krasst litet tänk om hur det är nu. Lite rörigt och svårförståeligt kanske, men ....
Jag har haft en bra dag, med mina mått mätt... varit ute och fikat med min vän M (kontaktpersonen), ätit grillad kyckling till middag, och blivit bjuden på hemkokt godis av Carolina och Leif som varit på universitetscampus och valborgsfirat lite ikväll.

Å imorgon är en ny dag...

3 kommentarer:

Lenas Värkstad sa...

Hej!

Du ska veta att jag tänker mycket på dig och på din lilla familj.

Jag kan inte säga att jag förstår, för det gör jag inte, var bara med min mamma på hennes resa. Det kan inte vara samma sak, det var en naturlig process, hon var över 80 år. Din är inte naturlig.
Jag tycker trots allt att du är otroligt stark som klarar situationen som du gör.

Kram/Lena

Nina sa...

Inte lätt alla gånger att tänka framåt. Inte i din situation. Däremot i min. Fast jag vet inte när hatkampanjerna och skitsnacket ska ta slut. Vet vilka som sprider det både muntligt och via skrift... Jaja, det slår tillbaks mot dem! Till sist.

Hoppas du får en fin helg! Kram på sig!

PS! Fyllt på i påsen... :)

Pia sa...

Annorlunda beskrivning; att ni sitter i väntrummet. Men jag tycker om den...Inte att ni sitter där tillsammans du och, S-E men sättet du uttrycker dig på. Det är en konst att kunna beskriva och göra liknelser-Kram