söndag 24 april 2011

Man saknar inte kon...

... förrän båset är tomt, brukar det heta. Å jag sakar många...

Igår skrev jag:
"hur många gånger jag har satt mig ner för att skriva om de tankar och känslor som ryms här inom mig. Men det går som inte... för de djupa tanketrådarna finns helt enkelt inte här. Som om de bestämt sig för att ligga lågt ett tag... och bara poppar upp lite när de vill, och i en salig röra. Ingenting att nysta i... ingenting att vidareutveckla. Å som dessutom försvinner lika fort som de kom... dessa tanketrådar.

Men kanske är det något av en överlevnadsstrategi nu... för att jag ska klara av att hålla det svåraste ur vägen. Att det som finns på min näthinna mest hela tiden nu... Sven-Erik sittande i blöjor, och mammas skörhet... inte ska få mig att tappa fotfästet alldeles.

Istället så hittar jag på och hittar på här hemma i vardagen istället... "

.........


Igår hade vi en fin dag, Carolina och jag. Men några påskgrejor har vi inte plockat fram...


Idag åker vi upp till mamma.

4 kommentarer:

Ingabritt sa...

Ja du Eliza, detta att inte tanketrådarna kommer som ett lätt utrullningsbart nystan, tror jag är för att förskona från svårt. Skönt att du o C fick en bra dag igår, ni behöver många sådana. Detta med SE förstår jag är jobbigt, alla sjukdomar är jobbiga, men mister A tar ju tyvärr bort värdigheten. Tack o lov att den drabba även fråntas sitt medvetande och sjukdomsinsikt. Ha det nu så bra ni kan och försök att se fram mot dagen D = student. Kramar från mig och skyddsänglarna
// Ib

Nonna sa...

Så fint ordnat av universum är det ju, att vi tar in det vi orkar med och lämnar resten utanför för att klara vårt eget liv. Att sen nån annan i liknande situation gör på ett annat sätt det är den personens strävan och livsutrymme som styr de handlingarna.
Vi ska nog försöka utgå från oss själva o inte mäta oss i mod och gärningar med andra - vi kommer då alltid att tycka att vi har tillkortakommanden som vi inte alls har. Tro på det goda hos dig själv Elisabeth och känn att du gör så gott du kan och kom ihåg att det är svårigheterna som gör att vi växer mest!
Varma tankar Nonna

chaos sa...

Vill bara tala om att jag tänker på dig! Varma kramar!

Bloggblad sa...

Skönt att du kan se de ljuspunkter som finns.

Idag fick jag veta att en av basarna i vår kör har fått besök av herr A. Jag har sen en tid saknat hans skämt och bullrande sätt, och har tyckt att han svarat lite frånvarande, men det är lätt att vifta bort. I dag svarade han väldigt konstigt, och då fick jag veta av hans närmare bekant i kören. Jag blev riktigt nedslagen och ledsen, känner hans fru och en av sönerna och förstår hur tufft det kommer att bli. Det drabbar ju alla i vänkretsen också.