onsdag 20 juli 2011

Det är onsdagmorgon....

... och vi sov länge idag.
Måndag och tisdag jobbade jag på RK, och Carolina, som nu jobbat färdigt, har varit hemma och skött markservicen.
Just nu så sitter jag på balkongen och skriver... dagen är solig, och vi har bestämt att gå ner på stan och köpa en glass.
Mamma och pappa är hos min syster i Övik, och min bror likaså.
Det är väl den kortaste och tystaste sammanfattningen av de senaste dagarna som blir nu, känner jag. Inte mer än så... och det är roligare att skriva om annat just nu.
(Kaffepaus)

Roligt, men ändå svårt att skriva om... för hur ska jag, utan att skämmas, kunna skriva om den gåva jag fått. Av Carolina.
Men jag skriver det bara rätt upp och ned, känner jag. Det får bli som det kan... och sen så förstår väl varenda människa att som mamma så är det inte lätt att ta emot en sådan gåva från sitt barn... det skulle ju vara tvärtom. Jag som skulle bjuda henne. Det är svårt.
Men nu har vi dividerat färdigt... och jag har backat... och hon vill ju så gärna göra det här... för mig, och för oss. Å vilken mamma skulle jag vara om jag inte tog emot det då... och dessutom... ärligt... jag behöver det lika mycket som hon.

VI SKA ÅKA TILL STOCKHOLM!!!

Det känns.... ja, det är som att gå på två stigar. På den ena känner jag glädje och längtan... tänk att få komma iväg igen... komma bort och få ladda batterierna lite... byta miljö... vårt favoritställe i världen.. njuta av hotellfrukost... Junibacken igen... höra Carolina kvittra på... se nåt museum... gå och fika på nåt mysigt fik... och framför allt, få uppleva detta roliga med henne.

Sen på den andra stigen så går det en mamma med ganska tunga steg. Jag försöker verkligen... verkligen... verkligen... att inte känna skuld och dåligt samvete. Jag försöker verkligen att lyssna till rösten som säger att jag ska ta emot den här vackraste gåvan med all den glädje jag har. Och visa det också. Men då jag vet hur hon har jobbat och slitit för att vi ska kunna göra den här resan... och då jag tycker att hon kunde ha använt pengarna mer till sig själv... då känns det... ja, tufft här innanför.

Men... som den "kloka mamma" (???) jag är, så ska stämningen bli på topp nu!! Här ska planeras för både mat på nattbussen... kläder vi ska åka i... vi måste kanske tvätta... hämta resväskorna på vinden... hotell vi ska bo på... vart vi ska gå... fixa en Stockholmskarta... vad hon ska köpa... hitta fiket på Mosebacke... och allt annat spännande som alltid varit inför våra Stockholmresor!

Punkt och slut. Nu får alla "dumbullar" vara! Nu är det Carolina och jag som ska ut på äventyr. Nu ska det vara fest på Gustav garvares gata 3A fram till tisdagkväll då vi åker.


Tack Carolina. Tack Gud.

10 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Men det var roliga nyheter! Jag tror att detta är något som C gärna vill och vem är du då att tacka nej?
Klart att du vill att det skulle vara tvärtom, men när det nu är som det är är det bara att åka och njuuuuta!
Det är ni verkligen värda!!!
kramar och trevlig resa önskar jag

Loppan sa...

Vilken underbar gåva från en älskad dotter!
Jag önskar er en underbar resa!

Kramar!

Maggan sa...

Åh, så underbart roligt! Och vad roligt för Carolina att kunna vara den som bjuder på något fantastiskt. Att få ge något till någon man tycker om - det är stort. Släpp fram glädjen och släpp allt annat.

Kram och lycka till, ni båda!

irmeli sa...

Tjoho vad kul för er !!Vilken tjej som ordna en sån fin grej!!
Kan ni inte bli förvirrade och missa bussen hem igen och komma till Malmö en liten sväng?Billiga flygbiljetter inom Sverige finns det ju gott om nu för tiden..
Bo hos mig får ni göra..här finns plats för både mamma och tjej...och här finns massor av goa fik!!Och i Danmark finns det ännu fler goa fik!!

Kram Irmeli

Eleonora sa...

Det var verkligen glada nyheter. Jag vill gärna träffa er och hör av er i god tid innan. Jag får nämligen Amerika-främmande 28-29-30 och 27 fyller dottersonen år. Men dagtid tror jag ska gå bra. Dom här gästerna ska vidare till Umeå för att träffa övrig släkt. Du har väl kvar mitt tel.nr. Annars kan vi ta det här på mailen.

Kul kul att få träffa er igen och redan nu jättevälkomna hit!!

Anonym sa...

Men oj så roligt! Ni kunde fått bo hos mig för jag är bortrest, men då förstör jag ju halva nöjet. Jag är precis likadan. Jag valde hotellfrukost före att besöka släktingar. Nästan det bästa med att resa är att få bo på hotell med god frukost. Hoppas ni får det riktigt bra, ta med rejäla skor att ha på dagarna är ett tips! Varma hälsningar från Stockholm
/Carita

fideli sa...

Så härligt o så glad jag blir för din skull och jag vet ju precis hur du känner det. Den dubbelbottnade glädjen o samvetet som hugger till för man vill ju själv kunna ge. När mina var barn/tonåringar drömde jag i tio år om att kunna ge dom ett besök i Köpenhamn. Vi kom aldrig dit men jag drömmer fortfarande. Njut för fulla muggar o var stolt över din dotter som vill ge detta. Ta emot med så mycket gläjde du kan även om det smärtar lite.

Di sa...

Så roligt att få åka iväg och "lyxa" er lite! C tycker du är värd det och var glad att du fått en sån härlig dotter och som bryr sig om och vill dig väl! Kramar och njut

Elisabeth sa...

rUTA ETT: Tack snälla A! Ja, vem är jag att tacka nej... det har du alldeles rätt i... men du vet, det känns ändå i ett mammahjärta. Varm kram..

lOPPAN: Ja, jag kan bara skriva under på dina fina ord "vilken underbar gåva från en älskad dotter"! Tack snälla! Å det ska bli den bästa resan, har jag bestämt. Varm kram..

mAGGAN: Vet du, det är så så roligt att läsa att andra blir glada. Å för vår skull.. det är också stort. Bara det ordnar sig med Pontus P nu, så ska jag andas ut och hoppa jämfota till bussen på tisdag kväll! Tack snälla... Varm kram..

iRMELI: Ja, jag skulle hur gärna som helst vilja missa bussen och göra en avstickare till dig... men det blir nog inte så många dagar ändå i Sthlm, och vi kommer att ha fullt upp! Varför måste du bo i Malmö??? Men en dag, Irmeli... då lovar jag dig att vi ska komma och hälsa på dig! Det är någonting jag verkligen vill göra... gå och ta en gofika, och se livet lite tillsammans med dig. En dag. Varm kram..

Elisabeth sa...

eLEONORA: Tack snälla! Jag hoppas verkligen att vi kan ses,och jag vet att Carolina också hoppas det. Att få umgås med dig, hur liten än stunden blir, ser jag som en stor gåva. Ditt leende smittar.. du är klok, rolig, och omtänksam på alla vis. Vi hör av oss närmare... med telefonnummer och så. Varm kram..

cARITA: Tack snälla! Vilket fint erbjudande! Men det är ju precis som du skriver... det är ju liksom halva nöjet att bo på hotell. Man känner sig nästan lite lyxig när man får gå till dukad frukost, inte behöva tänka på vare sig bäddning eller städning. Tack också för tipset om skor...jag tar det med mig. Varm kram..

fIDELI: Vad glad jag blir när jag hör att jag gör någon annan glad!! Tack snälla! Jag tänker på det du skriver om din dröm... att en dag kunna åka till Köpenhamn. Å då jag stenhårt tror att våra drömmar och önskningar är den föstar pinnen på stegen upp till den drömmen, så är jag övertygad om att du en dag kommer att åka till Köpenhamn. Det låter kanske naivt och klyschingt, men så länge jag tror så, så håller jag ju också drömmen levande, tänker jag. Å jag... jag ska ju åka till Toscana en dag också! Just nu är det bara en dröm.. men som sagt... det är den första pinnen! Varm kram..