lördag 15 december 2007

Amor vincit omnia...




... eller tack för pussen, älskling!

Idag köpte vi en chokladask på Coop.... bara till Sven-Erik.
När vi kom hem sa jag:
" Du gubben, ta ner den här på ditt rum... så har du lite "mysgötta" för dig själv!"
"Men nu är du så... ja, du skulle kunna få en puss", svarade han glatt, och i samma sekund tog han omkring mig och gav mig en puss... mitt på munnen!!

Då frös jag tiden.... i det magiska ögonblicket lät jag minnet fotografera oss. Vi två... min glädje, över hans glädje, att ha fått en egen chokladkartong.... min lycka över att ha fått uppleva något som inte jag har fått uppleva på många år... en puss! Sen gick jag in på toan och lät tårarna rinna.... för den vemodiga längtan efter den man jag en gång haft. Men jag grät också över att.... ja, jag skriver glädjetårar, för att se min älskade älskade man bli så otroligt glad över att få en chokladkartong alldeles för sig själv.. så att jag får en puss! Kan lycka bli vackrare än så? Kan man göra annat än gråta av glädje då?????

Så kärleken övervinner allt.... även i den svåraste av tider..!

Jag ska alltid älska dig....



Fredag...

Jag orkar inte skriva så mycket om dagen.... mer än att det har varit en bra dag. En bra dag, men så himla mycket att göra... det känns som om jag får allt mindre tid för mig... för en Elisabeth som också behöver lite egentid ibland. Det går inte längre... för än om det finns små stunder som han kan vara själv... så märker jag ju att han blir orolig, och när jag kommer hem, efter att jag kanske varit borta en, eller två timmar... ja, då är resten av den dagen vikt för honom!
När jag är borta så sitter han mest och tittar på Tv... eller går och lägger sig! Att komma på att göra något själv, det fixar han ju inte nu längre...

Nu ska jag släcka ner.....

Sov gott och vakna vackert...

Ps. Det grämer mig också MYCKET nu, att jag inte hinner hälsa på hos er som jag skulle vilja... men det kommer väl bättre tider!!? Hoppas ni förstår...

16 kommentarer:

Christina sa...

Tänk så vacker kärleken kan vara, kärleken övervinner allt så sant så.
Det är en gåva bara det att kunna älska och att bli älskad, en fin gåva som inte är alla förunnade.

Jag blir så glad av att läsa ditt inlägg även om det är lite sorgligt ändå.
Du fångar det så fint och äkta.

Hoppas på många pussardagar för er för det är ni värda.

Ha en riktigt skön lördag vännen och du, inte visste jag att elefanter kunde smyga så tyst:)

Kram till dig SE och Carolina.

Gisan sa...

Vi finns här!!! Gräm dig inte över det.
Tänk att det var så det blev. Han fick en egen chokladask, när det var du som skulle ha en egen med lås. Men du fick ju istället det vackraste ögonblicket : ) Jag gråter glädjetårar med dig. Kan inte säga att jag vet hur du känner exakt. Men till viss del. Älskade Elisabeth så jag hoppas på en god och underbar jul i ert hus!!! Styrkekramar...

Kajsa sa...

Åh! Det är verkligen sann lycka och sann kärlek! Att du kom på att ge honom götta och sen få sen han så lycklig över att ha fått nåt. Jag ryser när jag läser det.Det är inte lätt att få egentid i din sits, då har jag det mkt lättare...mammagrisar till trots. Men jag hoppas verkligen i mitt hjärta att du åtminstone får några andningspauser./Kram

Gisan sa...

Du är så fin Elisabeth!!! Det är jag som har svårt att tro på omvärldens kärlek. Jag har en diagnos som gör att det går så här upp och ner. Idag är det dock upp. Lite för mycket upp. Men jag har fått hjälp att justera dessa upp och nergångar lite mer. Vi gör det på kemisk väg och med samtal. Å så med all kärlek jag får av er alla runt mig. För DU gör stor skillnad ska du veta. Det finns stunder då jag kan se åtminstone en av de strålar du så ofta skriver om. Det är jag dig evigt tacksam för. Kramar av tacksamhet!!!

Laila sa...

MIna tårar rinner stilla ner över kinden...
Jag känner din lycka, glädje och sorgsenhet. Vilket otroligt magiskt ögonblick!

Devil in the sky sa...

De är de där små underbara ögonblicken, som man kan plocka fram och se på med enbart de lyckliga ögonen, som gör att man orkar fortsätta. Ibland dröjer det länge mellan dem, men man får aldrig ge upp. De är de vackraste som finns.

Många kramar!

Lallis sa...

Ett magiskt ögonblick:)
Härligt att höra och förstår mkt väl din reaktion.Att du inte hinner hälsa på hos oss alla är ngt som vi också förstår. Det är jag helt övertygad om:)
Ha en fin dag.
KRam Lallis

Anonym sa...

Kärleken är allt underbar, en underbar glädje som inte går att mätas med alla världens rikedomar.

Kram o God jul

Anonym sa...

Det är klar att vi förstår att du inte hinner och orkar. En daggör du det och då finns vi kvar där. Så underbart med lucia och med chokladpussen. Hoppas att den här lördagen också har varit en bra dag. Stor kram

Tussegumman sa...

Vilken bekräftelse! Det behövde du verkligen Elisabeth! Det är verkligen en gåva att älska varandra så! Hoppas ni hittar fler av dessa guldkorn! Ha det gott min vän och ta hand om dig och din familj! Många kramar till dig, Carolina och SE.

Anonym sa...

En kyss, en magi, lika stark som den första kyssen han gav dig. Någon gång - någonstans. Så tror jag att den var. Så mycket kärlek i en så kort sekund. Förstår att du frös ned den lilla stunden för att spara, för alltid. Så vackert.
För just i det ögonblicket var sorgen inte där. Just i det ögonblicket, om det ändå bara var en sekund. Så fanns inte sorgen där. Bara kärleken. Så fint. Så varmt. Kramar från Nalle

Turtlan sa...

Du har väl sett filmen Forrest Gump?
Mitt favoritcitat finns i den filmen och den ploppade upp när jag läste om chokladasken: "Life is like a choclate box, You never know what´s in it...." ( hoppas jag skrev rätt men Du har säkert hört de fina radern! )

Kram till Dig i norr!

Anonym sa...

Vilken lycka en puss kan ge,
sånt som jag får erkänna att man mer eller mindre tar för givet nästan. Men kroppsberöring är ju så viktigt på olika sätt för oss människor, en slags bekräftelse också. Va fint du skriver om pussen, tycker mig kunna se er framför mig, vackert :-)
Kram Carina

Anonym sa...

"...och störst av dem är kärleken.."
Tack för din hälsning, visst sjunger orkestern, jättefint..
god natt

~ Elin Augustas ~ sa...

Å en sån KÄRLEKSvarm lycka...denna vemodsvackra känsla är...*kände tårarna själv när jag läste...*

Det är i det lilla ögonblicket där...just där, där SE ger dej sin puss...som Din otroliga styrka och förmåga att ~ta tillvara livet~ speglar sej så vackert, så vackert...och även hans...som om han där och då blir till den man han egentligen är innanför allt det andra ~~~ och det är ni två, TILLSAMMANS, och ingenting, absolut INGENTING kan ta ifrån er det lilla ögonblicket som förvandlas till en STOR underbar stund ~~~

KRAM från Eva

Anonym sa...

"Ja. Det finns skönhet.
Det finns kärlek.
Det finns glädje.

Alla ni som lider av världens elände
försvara dem!"

Jag kom att tänka på dig när jag läste den här dikten av Eeva Kilpi. Du är en underbar försvarare av dessa världens vackra ting!