fredag 28 december 2007

Du och jag, Jonas...



Jonas, min son är på väg med ambulanshelikoptern hit till Umeå. Fredrik, min lillebror hittat honom liggande på hallgolvet, krampande och blött ur näsa och mun...

De som skulle fira nyår med skoteråkning och grillning...

Gud.... jag dör snart på allt elände.

Du och jag, Jonas.... inte... svälj nu


Tillägg: Jonas inlagd på Kirurgavd. Vad man tror är han han har drabbats av någon form av insulinchock med epilepsianfall... och ramlat mot någonting. Han har ett stort hematom på ena halvan av ansiktet, ganska borta och vill bara sova...! Mamma och pappa åkt upp till honom, och jag får förhoppningsvis veta mer under kvällen, eller morgondagen.

Carolina grät... och SE han har jag berättat det för....ja, jag vet inte hur många gånger. När vi åt middag nu så frågade han var Jonas var någonstans....! Jag... ja, jag gör som Nalle skriver... andas andas. Man tar på sig masken... stenhårt och glatt.

Du och jag, Jonas.... de första orden jag gav till dig på BB.

Tillägg: Han är vaken... men trött. Har krossat kindbenet... Han ringde ikväll från sjukhuset... några ord... "jag mår bättre nu, får se imorgon"... var väl ungefär allt han sa. Han kommer inte ihåg någonting av det som hänt...
Jag kan inte skriva om det här nu... jag ska se nån film. Jag måste tänka på annat...

Tillägg: Pratat lite m Jonas. Han låter lite... ja, jag tänkte skriva piggare, men det var kanske inte rätt ord! Men han är närvarande och svarar på det man frågar... trött, sluddrig i talet... men vid liv!!! Allt annat är ju av underordnad betydelse... får smärtstillande hela tiden, och vad jag förstår så ska han operera kindbenet...! Mamma och pappa har varit hos honom idag. För mig är det inte riktigt lika lätt att åka.... SE har varit orolig och inte mått så bra varken inatt eller idag... får se hur det ser ut imorgon!

39 kommentarer:

Kajsa sa...

Åååh! Vad är det som har hänt? Hoppas verkligen att allt går bra!!!! Förstår din fruktansvärda ångest! Det får inte hända barnen något. Håller verkligen min alla fingrar på att allt går bra, det måste gå bra!!! Kram!

Bloggblad sa...

Men kära nån! Hoppas att det inte är nåt allvarligt. Plötsligt känner jag att mitt äventyr i går låter riktigt småtrevligt...

Jag tänker på dig/er! Kram. Visste inte ens att du hade en son...

Annela sa...

Nej, inte mera nu. Jag håller tummarna för att allt går bra!
kramar till sig

Anonym sa...

Nämen fy och usch Elisabeth....Vet inte vad jag ska säga=(. Hoppas det går bra.....Det måste väl finnas ett slut på ditt elände. Jag är inte speciellt troende....Men ikväll ber jag för er alla......Kramar.

Anonym sa...

Åh, älskade vännen! Hur mycket oro, sjukdomar och annat skit (ursäkta språket) ska en enda människa behöva stå ut med?! Håller tummarna så hårt jag bara kan för att allt går bra! Och det SKA det ju göra! Eller hur!

Många stora varma stödkram till dig! Tänker på dig och på Jonas!

kicki sa...

Läser om din Jonas, gumman du drabbas då av allt...tänker på dej i massor...hur har det gått för din Jonas...skickar en jättekram till dej, känn hur den klämmer..
Kicki i värmland

kicki sa...

Läser om din Jonas, ni drabbas då av allt..hur har det gått för honom och vad hade hänt..
Jag tänker på dej och sitter ofta och gråter när jag läser dina inlägg, ni är hårt drabbade...
Skickar dej en bamsekram, känner du vad hård den är...
Kicki från Värmland

Anonym sa...

Men! Vad är det som händer? Har du inte haft nog med elände. Tänker på dig. *kramarom* allt blir bra. Andas, andas.. Nalle

Tussegumman sa...

Vad är det som har hänt Elisabeth! Hoppas att allt är under kontroll när du läser detta och att ni uppsökt läkare. Hoppas allt är väl med dig också min vän och att det ordnar sig till det bästa. Jag blir väldigt oroligt när saker händer med man och barn det är verkligen ångestladdat. Ber för er! Många Kramar från Tussegumman

Anonym sa...

Det är så svårt. Och extra svårt när man inte kan vara där som man vill vara. Men glöm inte att göra som Nalle skriver, glöm inte att andas. Och tänk att han är där han får den bästa hjälpen. Vilken tur att Fredrik kom och hittade honom.
Jag sitter här en stund med dig så att du känner att du har lite sällskap. Kram

Bloggblad sa...

Bra att vi får veta- jag har tänkt jättemycket på dig. Epilepsi känner jag till. Alldeles för väl! De brukar vara skickliga på sjukhuset, så du törs andas ut nu, det är jag övertygad om.

Laila sa...

*sitter tyst bredvid dig och håller bara om dig*

Isabelle sa...

Näe nu får det väl vara nog för dig! Jag håller tummarna för din Jonas men framförallt skickar jag all styrka till dig. En stöttande arm att luta dig mot.
Stora omtankeskramar!

Devil in the sky sa...

Suck. När ska det bli slut på eländet för er familj? Det är så... omänskligt... hemskt, nedrigt, vidrigt. Ni förtjänar inte ens den minsta bit av eländet, ändå får ni allt - och mer därtill.

Många kramar Elisabeth... du är stark.

Lallis sa...

Ååååh!!
Fy vad tråkigt.
Hoppas att allt går bra, vännen.Skcikar så många ljusa tankar som jag bara kan och virtuella kramar.
Tänker på er.
/Lallis

Dubbelörn sa...

Min goa vän Elisabeth!!! Jag blir så orolig för dig o de dina... Hör av dig på mailen!!!

Bamse omtankeskram

Anonym sa...

Kära Elisabeth..vet inte vad jag ska skriva till dig i denna stund, bara att jag ber att du ska orka!
slut ögonen och jag är där..att jag bär dig just nu, i tanken. Varma kramar till Er alla och en..med så mycket styrka som jag bara kan förmedla till dig just nu!

~ Elin Augustas ~ sa...

Hoppas du kunnat andas någorlunda frid och ro medan du såg på filmen...och jag hoppas naturligtvis av hela mitt hjärta att din son kryar på sej!

KRAM från Eva

Anonym sa...

Älskade vän,
jag tänker på dig och hoppas verkligen din styrka räcker till för detta också.
Kramar från Bodil

Anonym sa...

Så skönt ändå att det inte blev värre... Även om det är illa nog. Hoppas du kunnat sova i natt gumman. Massor av kramar <3

Anonym sa...

Men det finns inget stopp på eländet för er del verkar det som nu. Håller tummar och tår för er att detta går vägen.
Kramkram Carina

Anonym sa...

Men älskade vännen, finns det ingen ända på alla dina sorger och bekymmer?

Mina varmaste tankar till er och till Jonas. Jag hoppas av hela mitt hjärta att han snart mår bättre!

Min älskade make har diabetes och nyårsdagen 2006 vaknade han inte på morgonen. Han hade hamnat i insulinkoma och fick till följd av detta ett epilepsianfall. I samband med detta slutade han andas och förstörde sin ena axel totalt och skadade den andra rejält pga kramperna...

Usch, denna ständigt närvarande rädslan och oron för sina barn. Att vara mamma är att bära sitt hjärta utanför kroppen.

Stor kram från lilla mig som nu skall gå och lägga sig efter en tuff natt på jobb.

Kajsa sa...

Vad skönt att han ringt dej! Hela ens värld rasar när det händer nåt med barnen. Nu ska jag hålla tummarna för att resten åxå löser sej och att han tillfrisknar.
Hopas du kunde koppla av med film i går och att du fått sova./Kram

Majsan sa...

Kan inte låta bli att undra varför vissa människor ska drabbas av än det ena och än det andra, medan andra går igenom livet utan någon som helst motgång??!! Var finns rättvisan?
Skönt att sonen har repat sig så pass att han i alla fall kunde ringa hem till dig!
Tankar o kramar

Anonym sa...

Nu har du hört hans röst. Han är i vana händer och får hjälp. Du gör rätt i att låta tankarna vila lite i en film. Glöm inte bort att andas. Så mycket läggs på dina axlar i denna stund, så jag önskar jag kunde hjälpa bättre än att skriva att du skall ta det lugnt. Det är inte lätt att ta det lugnt då allt är kaos runt omkring. Förstår det.Men en film som sysselsätter tankarna med annat en stund, är ett bra tänk. Kramar Nalle

Anonym sa...

Åå, jag tänker så mycket på er, varför ska ni drabbas ännu mer? Orden räcker inte till...
Kramar om!

Bloggblad sa...

Alltid något i alla fall - slappna av så länge du kan!

Kram på dig! Själv löser jag korsord när jag inte vill tänka...

Anonym sa...

Vad skönt att han är i goda händer! Att han får den hjälp och vård han behöver. Hoppas att du får det också. Att du får avlastning och stöd. Att försjunka i en bra engagerande film är en lisa för själen. Hoppas du hittade något bra...Tänker på er!

Laila sa...

Låt sjukhuset ta hand om honom. Dom vet och kan där! Njut av att du fick höra hans röst (även om den var trött).

Ta dig tid och skriv när du orkar. Det kan ibland vara skönt att rensa hjärnan med annat. Å du... Du vet att vi finns här bara för dig! ♥

Anonym sa...

Jag vill bara säga att jag tänker på dig och Jonas.Varför ska vissa familjer drabbas mer än andra? Hoppas Jonas mår bättre idag!
Kram/
Ewacarin

Tussegumman sa...

Skönt att höra att han är vid medvetande och under uppsikt på sjukhus! Läkarna får väl ta det prover som behövs och se vad det är som fattas. Min far fick epilepsi på äldre dar och det trodde de berodde på att han har struma. Med medicinering har han varit anfallsfri i över ett år! styrkekramar till dig Elisabeth och Många kramar till din familj/Tussegumman

Anonym sa...

Mina tankar har hela dagen varit hos er. Hur är det nu?

*kramarom* Nalle

kicki sa...

Elisabeth vännen
Skönt att få höra rösten om är så svag på din son.
Hoppas nu på snar bättring och att ni får klarhet i vad som orsakat det hela...
Kramar i massor från kicki

Isabelle sa...

Åh vad jag har tänkt på dig idag! Vi har haft något fel på internet så jag har inte kunnat läsa förän nu. Skönt att han är på bättringsvägen i alla fall. Ta hand om dig efter allra bästa förmåga!! Omtankeskramar!

Anonym sa...

Tack för att du meddelar oss hur läget är, samtidigt som du befinner dig i den ångestfyllda situation som du gör. Men tänk så här, att han kom snabbt under vård. Vi har mycket kunniga läkare i landet. Du har pratat med honom, om än så lite, men ändå har han försökt prata. Han är inte medvetslös. Allt kommer gå bra. Han är ung och förmodligen också stark. Det är tragiskt att du, som redan har tunga bördor att bära, även måste få uppleva att ditt barn blir sjukt på detta sättet. Vi hörs imorgon igen. Håller tummarna för att du kan vila inatt från oroliga tankar. Sov Gott *Kramarom* Nalle

Anonym sa...

*Tänker på er*..... Kram <3

Tussegumman sa...

Elisabeth min vän hoppas att du får klarhet i vad som har hänt med din son. Vad som orsakat detta! Skönt att tala med honom och veta att att han är i goda händer och att de har honom under uppsikt! Tänker på er skall du veta...Styrkekramar till hela familjen.

Anonym sa...

Åh, vad skönt att Jonas är bättre! Har tänkt väldigt mycket på er idag och kikat in här lite då och då efter uppdateringar.

Stor kram!

Anonym sa...

Hej Elisabeth.
Kom hit till din blogg via A mitt i livet blogg.
Jag har läst dina senaste inlägg.
Så otroligt jobbigt med din son.
Det är verkligen obeskivligt skrämmande att vara mor i bland, när man tänker på allt som kan hända så vågar man egentligen inte leva!
Är så glad att höra att din son verkar bättre och fick vård i tid. Jag kan gissa lite vad som hänt eftersom jag är intensivvårdssjuksköterska och träffar på dessa händelser av och till.
Förstår all din oro. Jag kommer åter om jag får och hör hur det går. Kämpa på med allt. Med vänlig hälsning Borthy