torsdag 27 december 2007

Skicka vidare...


(Bild på bloggvännen Gisan..)


.... eller "Pay it forward". I flera dagar nu så har jag gått omkring och tänkt på min bloggvän Gisan... en sol som lyst för mig ganska länge här på min blogg. När jag nyss hade "mött" henne här, så gjorde hon något så helt fantastiskt, något så så stort som jag aldrig upplevt tidigare. Hon gjorde något för någon som hon inte ens kände....

För en gång i tiden hade hon lovat sig själv, att fick hon det någonsin bättre så skulle hon i sin tur hjälpa någon vidare....

Så kom det ett paket till mig.... innehållande så mycket vackert, och gett med sådan omtanke och värme. Både till mig och Carolina...
Hon gav till någon som hon inte ens kände.... och den tanken, och den gåvan kommer jag att bära i mitt hjärta... att någon kom ihåg ett sådant vackert löfte till sig själv... och att jag var den hon skickade vidare till...

Gisan, jag ber ödmjukt att jag en dag ska kunna ge vad du har gett mig.... den tanken, att bara skicka vidare något till någon som behöver... Att kunna glädja någon som du gladde mig...! Att din gåva blev den första länken, i den kedja som binder ett långt långt halsband av goda och kärleksfulla gärningar ... (Gud, jag hoppas du hörde det här..!)

Jag har sagt det förut... och jag säger det igen:
Gisan, du är en av de vackraste människor jag mött!
Din själ är ledstjärna för mig... som lyser av godhet,
omtanke, värme och störst av allt: Kärlek!
Du har så mycket kärlek inom dig... och som
lyser igenom varje ord och tanke som du förmedlar!

...............



För mig var det här viktigt att skriva.... det hon gjorde har påverkat mig så positivt! På den här bloggen skrivs det oftast så mycket ledsamheter och trist så jag kände att jag ville skriva om något som gett glädje mitt i allt det svåra... och som bär nu.

Sen har jag alltid tyckt att det har varit viktigt att framhålla andra människors positiva egenskaper! Att glädjas med och för andra... är väl det livet också handlar om! Avundsjuka och elakheter är sådant jag klarar mig utan!
Det finns så många som bara hittar fel hos andra... och ser bara grandet i sin broders öga, och inte bjälken i sitt eget....
Jag tycker att det är viktigare att försöka se, och ta fram det vackraste hos andra... och samtidigt ha lite insikt om att man nog inte är så himla bra själv alla gånger!

Sen måste jag också få säga att jag möter så otroligt vackra människor här... hela tiden! Bloggvänner som har sådan omtanke och värme.... och ja, som någon skrev... räddar liv!
Livlinor kallar jag er.... alla ni bloggvänner som följer och bär nu!

Nu är det godnatt på Himlastigen... dagen har varit ganska bra ändå... och just nu känner jag mig bara så liten, men med så så så stor ödmjuk tacksamhet....! Tack Gisan...! Tack livlinor...!

12 kommentarer:

Christina sa...

Så vackert du skriver om en vacker människa.
Gisan tycker jag också är vacker och ödmjuk rakt igenom.
Om man hittar en sådan människa då skall man hålla hårt i henne, vara rädd om henne och vårda hennes vänskap för tyvärr finns det inte så många av den sorten.

Jag önskar dig min allra goaste Elisabeth en god fortsättning och en stor kram till SE och Carolina.
Kraaaaaaaaaaaaam

Anonym sa...

Åh, det är så fint.... En dag ska jag också kunna göra så=) Tycker det är så fint att göra så för någon annan... Det är som min hyresvärd. Han gav mig det mest värdefulla...utan att veta vem jag var=) Jag läste en gång en bok om en liten pojke som skickade vidare goda gärningar...Det gav mig inspiration....Önskar att jag var sådan. Fast jag försöker sprida goda gärningar för det har jag råd med=) Du är också en riktig glädjespridare som med ett par små ord kan få en hel dag att bli bra... Det är en fin egenskap Elisabeth. Kramisar <3.

Kajsa sa...

Det var mkt vackert gjort av Gisan! Att få glädja någon som har det svårt måste vara det största!/Kram

Gisan sa...

Älskade Elisabeth! Jag svarade på min blogg att du gärna får "tjuvlåna" bilder. Helt utan att ana vad du skrivit. Så vackert och innerligt! Jag ropade hit min sambo till datorn för jag ville dela det med honom. Tänk att det blev så stort av en låda :-) Men du ska veta att det du gör för mig är minst lika stort. Jag pratar med mina närmaste om att du kallar mig sol. Jag kan ibland känna att jag lyser, i alla fall som en stråle. Om jag lyser som en hel sol för Dig, då gör dig mig bara än mer glad. Stora kramar...

Anonym sa...

Gisan är värd att lyftas fram. Så är även du Elisabeth.
Mitt hjärta klappar för de som har empati och bryr sig om andra, sådana personligheter är ni båda två. Kramis Nalle

Eleonora sa...

Jag har också "fastnat" för Gisan. En oroligt stark närvarande kvinnna som känner och vågar visa sina känslor på ett mycket ömsint sätt. Du är också en sådan person som visar stor uppskattning att ha god människor omkring dig och jag förstår att i Gisan funnit din systersjäl. Så vackert du skriver om Gisan - näst intill en kärleksförklaring - och jag håller sååå med dig.

Hoppas på att du ska få en bra fortsättning på årets sista dagar och mina tankar finns hos dig och Carolina. Vi hörs igen till det nya året - om inte förr. Tag väl hand om dig söta vän och många många varma kramar får du här.

Anonym sa...

Ja Gisan har mycket kärlek inom sig...du glädjer henne också genom att skriva det här!

Ha det så gott du bara kan..kram

Anonym sa...

Lyser som en sol av glädje över det som Gisan ger dig, och det du ger oss, genom dina fina ord!
Jag glädjer mig åt att du är glad.
Kramar till Er alla!

Dubbelörn sa...

Underbart med vänskap som man funnit via bloggen.

Tror också att genom att vara snäll mot sig själv så blir man snäll o god mot andra. Man ska inte vara så fördömande el nedvärdera det man själv gör för andra.

Du ger så otroligt mycket av dig själv till oss. Du får mig att växa o bli en bättre människa. Bli än mer uppmärksam på mina medmänniskor o vad jag kan göra för att glädja dem. Och framför allt att jag tar tillvara det jag har här o nu.

Varmaste kramen till dig vännen

Anonym sa...

Med risk för att bli tjatig men nog finns det änglar. Ingen kan få mig att tro annat.
Kram

Laila sa...

Vilka härliga ord du skriver om Gisan! :-D
Å vilken härlig grej Gisan gjorde för dig!

Både du och Gisan tillhör min dagliga blogg runda. Å jag förtsår att du fastnat för henne du med. Hennes ord berör på många sätt.

Anonym sa...

Så fint du förmedlar om Gisan som är en kvinna som har förmåga att läsa mellan raderna.Hon är en solstråle när det känns mörkt.
Kramar till både dig och Gisan.